30+ ihan parasta vinkkiä Turkuun lapsiperheille

Lasten kanssa Turkuun? Todellaki!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Turusta löytyy lastenkin makuun sopivia aktiviteetteja vaikka kuinka, olipa kiikarissa yhdessä ulkoilu, villi pulikointi tai mukava museokierros. Poimi tästä parhaat vinkit koko perheen kaupunkilomalle ja tulkaa ny äkkiä Turkuun!

*Heips! Jotta tänä kesänä jokaisella olisi turvallinen olo hauskanpidosta tinkimättä, tarkistathan vielä jokaisen kohteen sivuilta omat ohjeistukset ja erityisjärjestelyt, jotta tiedät miten toimia.* ​​​​​​​

Aktiviteetteja sisällä ja ulkona

 • Muumimaailma – Tove Janssonin satuhahmojen koti on tietty ihan ykkösenä listalla. Ohjelmaa ja ihania satujuttuja löytyy vaikka kuinka teatteriesityksistä Nuuskamuikkusen leiriin ja Niiskun keksintöpuistoon.

 • Seikkailupuisto – Kupittaanpuiston keskeltä löytyvä temmeltäjien paratiisi kutsuu ipanat leikkimään ja liikkumaan ilmaiseksi ympäri vuoden. Tarvitseeko enempää hypettää?

 • JukuPark – Kaikkien vesipetojen kovin menomesta kesäisin. Allasta, pomppulinnaa ja liukumäkeä löytyy siihen malliin, ettei täältä malttaisi lähteä kotiin sitten millään.

 • Flowpark – Seikkailuhuvipuisto Flowparkissa tasapainoillaan nuoralla ja loikitaan liaanilla kuin Tarzan. Myös pienimmät flowparkkaajat on huomioitu omilla radoilla, eli kukaan ei jää paitsi menosta.

 • SuperPark – Supervauhdikkaassa sisäaktiviteettipuistossa pääsee hyppimään, pelaamaan, kiipeilemään ja spurttaamaan sydämensä kyllyydestä. Täällä touhutessa tulee hiki!

Museoita minien mieleen

Forum Marinumin huippukiva lasten merimuseo Tyrskynmyrskyn tutustuttaa merenkulun saloihin leikin kautta. Hyppää uljaan seikkailulaivan kyytiin, tutki tähtikuvioita ja kurkista kapteenin salonkiin. Turun biologinen museo puolestaan vie naperot huimalle tutkimusmatkalle Suomen kasvillisuuteen ja eläimistöön.

Kiinnostaisiko aikamatka? Turun linna voi kuulostaa kunnon Turku-kliseeltä, mutta siellä kannattaa oikeasti käväistä. Linnasta löytyy kaikkea jännittävää historiallisista esineistä vankityrmään ja Tonttu-ukon aarrekammioon.

Historian ja nykytaiteen museossa Aboa Vetus & Ars Novassa pääsee kurkistamaan keskiaikaisen Turun esiin kaivetuttuihin raunioihin. Pakko hehkuttaa myös Luutarhaa, jossa on näytillä eläinten luulöytöjä. (Museo avautuu 30.6.)

Turun kutkuttavaa historiaa pääsee fiilistelemään myös Kuralan kylämäen pihapiirissä, Luostarinmäen museokorttelissa sekä Apteekkimuseossa ja Qwenselin talossa

Lisää mainioita museoita löydät täältä.

Muuta sairaan kivaa

 • Kasvitieteellinen puutarha – Turun yliopiston kasvitieteellisestä puutarhasta löytyy hurjasti ihmeteltävää karppilammesta talvipuutarhaan. 
 • Samppalinnan maauimala – Maauimala tarjoaa kesäisin mukavan chilliä ajanviettoa pikkurahalla. Myös pikkutyypeille löytyy oma allas. 
 • Risteilytunnelmia Viking Linen sekä Tallink Siljan Itämerellä kelluvissa seikkailupuistoissa riittää viihdykkeitä ja mahdollisuuksia yhdessäoloon. 
 • Shoppailuhommia – Suntaa Hansakortteliin, MyllyynSkanssiin ja Wiklundille. Yhden ja saman katon alta löytyy vino pino kivoja ruokapaikkoja, liikkeitä ja mahdollisuuksia ladata akkuja Turku-seikkailun välissä.

Ravintolavinkkejä

Äi-tiiiii! Jaaha, nälkä olisi. Mihin syömään? Google on toki kaveri, mutta helpotimme hommaa listaamalla tähän valmiiksi muutamia lapsiperheiden raflasuosikkeja Turusta.

M Kitchen & Caféssa on tosi hyvät brunssit ja lounaat! Täällä saa nauttia myös Suomen parhaaksi leipomoksikin valitun MBakeryn överi-ihania herkkuja. Paikka löytyy kätevästi Aboa Vetus & Ars Novan yhteydestä, joten siellä on kiva tankata vähän evästä museokierroksen välissä.

Forum Marinumin yhteydessä museovieraita ja muitakin nälkäisiä ruokkii ravintola Göran, josta löytyy kotiruokalounasta, kalaherkkuja ja pientä makeaa. Turun linnakin on muuten tässä ihan lähellä​​​​​​​, joten kahvilla tai lounalla voi poiketa vaikka samalla reissulla.

Turun keskustan läheisyydestä ja paraatipaikalta pitkin Aurajoen vartta löytyy paljon muitakin herkkuja, kuten Panini, Fontana, Tårget, Sergio’s, Harald, Brahen kellari ja Rantakerttu.

Tässä oli vain muutama suositus, selaa lisää turkulaisia makuelämyksiä täältä.

Hotellitärppejä

 • Holiday Club Caribia – Caribian allasosasto liukumäkineen ja merirosvolaivoineen on jokaisen naperon unelma. Lapsiperheiden iloksi myös SuperPark löytyy Caribian tiloista.
 • Original Sokos Hotel Wiklund – Urbaani yöpaikka aivan Kauppatorin äärellä tarjoaa pehmeän pehkun kylkeen vaikka mitä kivaa: shoppailua, hemmottelua ja ravintoloita. 
 • Scandic Julia – Ihana ja moderni perhehotelli, josta löytyy lapsille paljon spessuja etuja. Näppärä sijainti keskustassa tekee kaupungin koulamisesta vaivatonta. 
 • Naantalin Kylpylä – Jos Muumimaailma on reissun ykköskohde, majoitus on kiva napata läheltä. Suomen parhaaksi hotelliksi 2019 palkittu Naantalin Kylpylä osaa kyllä hommansa. 

Ai lisää hotellitärppejä? Täältä pesee.

Teksti Jemina Sormunen. Video Joonas Tsokkinen & Kim Allen-Mersh. Kuvat Jemina Sormunen, Julia Lehtilä, Forum Marinum & Visit Turku
.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?