6 ihanaa tapaa rentoutua Naantalissa

Nappaa tästä kuusi ihanaa tapaa rentoutua Naantalissa syksyllä ja talvella. Lue lisää!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Kuhiseva kesä rauhoittuu syksyn tullen seesteiseen aikaan, jolloin vanhan kaupungin kujia kulkiessa voi fiilistellä historiallista ympäristöä aivan omassa rauhassa. Moni matkailija pakeneekin hektistä arkeaan Naantaliin ja mikäs sen parempaa – Naantaliin on helppo tulla vuoden ympäri, pieni-suuri kaupunki tarjoaa monipuolisia palveluita ja silti saariston sysirauha on vain kiven heiton päässä. Ravistele siis arjen pölyt jaloistasi ja saavu Naantaliin – täällä odotetaan jo sinua!

Naantalin huumaava kesä on ehkä matkailukaupungin tunnetuimmat kasvot, mutta moni kokeekin yllätyksen saapuessaan Naantaliin talven aikana. Pikkukaupunki tarjoaa taidokkaan yhdistelmän rauhoittumista, unohtamatta kuitenkaan värikkäitä paikallisia tapahtumia, rentouttavia majoituskohteita, ulkoilumahdollisuuksia, pikkuputiikkeja ja makuelämyksiä paikallisissa ravintoloissa.

Nappaa tästä kuusi ihanaa tapaa rentoutua Naantalissa syksyllä ja talvella.

Naantalin Kylpylä – Naantali on ollut tunnettu kautta aikojen kylpylöistään ja perinnettä vaalitaan vanhassa luostarikaupungissa eteenpäin kunnialla, nimittäin Naantalin Kylpylä voitti vuoden 2020 World Travel Awards -gaalassa Suomen parhaan hotellin tittelin jo toisena vuonna peräkkäin. Lisäksi Kylpylän uudet kaksikerroksiset teemasviitit voittivat Suomen parhaan sviitin tittelin. Mars siis lomalle täyden palvelun lomakeitaaseen, jossa pehmeät unet on taattu viihtyisän kylpyläporeilun tai rentouttavien hoitojen jälkeen. Testaa myös Kylpylän syksyllä 2020 avattu uusi Rucola Bistro, jossa italialainen kokkinero Riccardo Soldati loihtii aidot italialaiset herkut kruunaamaan hemmotteluloman.

Lisävinkki! Tunnelmallisen lisäsäväyksen syksyn pimeyteen antaa Naantalin Kylpylän Friday Night Special -perjantai-iltojen spesiaalit. Tuolloin kylpyläosasto on valaistu lyhdyin ja siellä voi pulikoida rakkaan kanssa yömyöhään asti.

Lisävinkki! Tutustu myös Naantalin muihin majoituskohteisiin- ja vinkkeihin.

Naantalin Rantaraitti – Naantalin kaupunkia ja vanhaa kaupunkia syleilee meri joka suunnasta. Paras tapa nauttia rantamaisemista ulkoillen on Ruonan kaupunginosasta lähtevä kaunis rantaraitti. Kävele parin kilometrin matka aina Ukkopekan kaksoissilloille asti. Matkan varrella ohitat Ruonan kuntoportaat, sorsapuiston, Naantalin Kylpylän vaikuttavan julkisivun ja Nunnalahden uimarannan, jonka tuntumasta voit poiketa myös pikkulenkin Kailon saarelle eli Muumimaailman syövereihin. Vanhan kaupungin jälkeen reitti kipuaa Rakkaudenpolkua pitkin Kuparivuoren kallioille, joilta on upeat näkymät ympäröivälle merelle ja lopulta Ukkopekan kävelysillalle, jossa tapaa usein silakan litkaajia narrauspuuhissa.

Lisävinkki! Lainaa Naantalin kaupungin soutuveneitä Tyyntä tai Tyrskyä ja lähde retkelle lähivesille. Tyyni ja Tyrsky majailevat vanhan kaupungin rannassa.

Lisävinkki! Ota silakkalitka käteen ja ongi iltasapuskat Ukkopekan sillalta tai läheisiltä kallioilta.

Lisävinkki! Iltakävelyllä kannattaa kiinnittää katse Naantalin rannan valotaiteeseen, joka luo kauniita kuvioita katujen pintaan.

Putiikkishoppailu Naantalin aarreaitoissa – Naantalissa on useita persoonallisia kivijalkamyymälöitä niin keskustassa kuin vanhassa kaupungissa. Tutustu ainakin keskustan Tullikadun ja Henrikinkadun erikoismyymälöihin. Lyhyen kävelymatkan päässä on myös vanhan kaupungin Putiikki Roosa, useita gallerioita sekä Wanha Naantali Kauppa, joka on täynnä jos vaikka mitä kummaa tilpehööriä ja nostalgisia matkamuistoja. Naantalin rannassa Tuulensuoja-nimisessä rakennuksessa löytyvät myös paikallisen käsityötaiteilija Tarja Ritari Designin herttainen ullakkomyymälä sekä Unikeko Shop, josta löydät runsaan valikoiman paikallisia lähituotteita ja paljon muuta mukavaa.

Naantalin herkuimmat lounas- ja illallispaikat – Visit Naantali on koonnut uudelle ruokaa ja lähituottajia palvovalle The Delicious Side of Naantali -ruokasivustolleen kattavan listauksen Naantalin ravintoloista, kahviloista sekä lähituottajista. Tämä onkin kulinaristimatkailijan ykkössivusto, josta löytyy kattavasti tietoa. Lisäksi sivustolla on Naantalin ruokakummien parhaat vinkit Naantalin ravintoloiden ja erikoisherkkujen maailmaan sekä reseptikokonaisuuksia, joiden avulla voit hyödyntää lähiseudun makuja myös omassa kotikeittiössäsi. Inspiroidu Instagramissa ja Facebookissa seuraamalla @thedelicioussideofnaantali!

Naantalin metsäreitit ja ulkoilumahdollisuudet – Naantalissa saaristoluonto ja meri ovat aina lähellä. Viereisellä Luonnonmaan saarelta löydät Kurun luontopolut Kultaranta Resortin läheisyydessä. Tutustu myös Haijaisten luontoreitteihin sekä Luolalan järven kiertävään luontopolkuun ja lintutorniin. Naantalin kaupungin alueella on lisäksi monipuolisia ulkoliikuntapaikkoja, kuntoratoja ja kuntoportaita.

Lisävinkki! Nappaa älypuhelin käteen, lataa Nomadi-sovellus ja tutustu omatoimisesti Naantalin vanhan kaupungin opastettuun kävelyreittiin.

Lisävinkki! Nomadi-sovelluksesta löytyy myös 50 km pyöräilyreitti Naantalin lähiseudulla urheilullisia sisältöjä lomaansa kaipaavalle. Psst! Lomapyörä vuokralle Visit Naantalista.

Etätyöskentelyä lintukodossa – Tottahan lomaillessakin voi tehdä töitä! Ota irtiotto arjesta ja lähde etätöihin Naantaliin, joka on ollut presidenttienkin etätyöpaikka jo aina vuoden 1922 Ståhlbergin ajoista lähtien. Valitse etätyökohteeksi Lintulan pikkukotien Leivosen huoneisto ja tee tehokkaasti töitä Naantalin rauhassa. Tähän etätyöpakettiin sisältyy myös lahjakortti Naantalin Kylpylän sauna- ja allasosastolle.

Lisävinkki! Etätyöhuoneistoissa voi majoittua kaksi henkilöä. Ota siis etätyöstä kaikki irti ja yhdistä siihen minilomaviikonloppu kullan kanssa Naantalin idyllissä!

Teksti Unna Äkäslompolo. Kuvat Jouko Leino, Naantalin Kylpylä, Naantalin kaupunki & Visit Naantali.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?