Kissmyturku.fi kertoo, mitä tehdä Turussa ja Turun saaristossa. Ravintolat, kahvilat, museot, jokilaivat, lastenkohteet, tapahtumat ja hotellit – parhaat Turku-vinkit löydät aina täältä!

Turussa tapahtuu ympäri vuoden

Video Art Festival Turku eli VAFT järjestetään kuudetta kertaa 19.–22.5.2022. Maamme ainoa videotaiteeseen keskittynyt festivaali tuo Turkuun korkeatasoista ja näkemyksellisesti kuratoitua kotimaista ja ulkomaista nähtävää. Festivaalin ohjelma koostuu avoimen haun kautta jurytetystä teoskokonaisuudesta sekä muusta videotaiteesta ammentavasta ohjelmasta. Festivaalin järjestää turkulainen Ääriö ry. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Vuonna 2022 Jokisataman avajaiset järjestetään 20.−22.5.2022. Pitkä tapahtumaviikonloppu tarjoaa mielenkiintoista ohjelmaa Turun kaupungin ja paikallisten yhteistyötahojen toimesta. Mikä olisikaan parempi tapa avata kesäkausi kuin ihanan aurinkoinen jokiranta ja monipuolinen ohjelma, josta löytyy varmasti kaikille jotain tekemistä!

Jos sinulta löytyy vanha auto tai moottoripyörä, kannattaa 26.5. lähteä cruisailemaan Itäharjulle. Osallistuminen on maksutonta ja kaikki teemaan sopivat autot ja moottoripyörät vuosimallia 1980 tai sitä vanhemmat, voivat ilmoittautua mukaan. Ilmoittautumislomakkeen löydät sivulta www.Itaharjunajot.fi. Ajojen historia ulottuu vuoteen 1955, jolloin tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Turun Moottoriseuran toimesta. Voit osallistua myös katsojana, jos sopivaa ajopeliä ei tallista löydy. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Olohuone 306,4 km² on vuosittainen kaupunkitaidetapahtuma, joka järjestetään kesäkuussa Turussa. Kaikille avoin ja eri taiteenaloja yhdistävä tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden kokea taidetta yllättävissä paikoissa ja tilanteissa. Olohuone kannustaa ihmisiä osallistumaan taiteeseen ja näkemään asuinympäristönsä toisin.

Kesärauha on turkulainen vaihtoehto- ja indiemusiikin festivaali, joka järjestetään kesäkuussa 10.–12.6.2022 Turun Linnanpuistossa. Vuoden 2021 festivaaliksi valittu Kesärauha on lunastanut paikkansa yhtenä Turun ja Suomen keskeisimmistä vaihtoehtomusiikin festivaaleista. Kesärauhassa 2022 nähdään niin ulkomaisia kuin kotimaisia huippuluokan artisteja, joihin lukeutuvat mm. First Aid Kit, Josè Gonzàlez, Wolf Alice, Viagra Boys ja lukuisa joukko muita esiintyjiä.

Turussa 14. kesäkuuta järjestettävä Paavo Nurmi Games on Suomen kovatasoisin yleisurheilukilpailu ja kuuluu maailmaan suurimman yleisurheilukilpailusarjan Continental Tourin korkeimmalle Gold-tasolle. Games on osa Paavo Nurmi Festivalia, joka juhlistaa ja kunnioittaa juoksijalegenda Paavo Nurmen muistoa. Osana festivaalia järjestetään myös koko perheelle suunnattu Paavon Sporttipäivä Paavo Nurmen Stadionilla lauantaina 11.6.

Turun Neitsytperunafestivaali on varhaisperunan asialla jo kymmenettä kertaa 17.-18.6.2022. Festivaalilla ajetaan Suomen upean ja ainutlaatuisen varhaisperunan asiaa syömällä perunaruokia iloisessa seurassa ja letkeän ohjelman ryydittämänä.

Keskiaikaiset markkinat on Suomen suurin keskiaika- ja muinaistapahtuma Vanhan Suurtorin alueella Turussa 30.6.−3.7.2022. Ohjelmassa yhdistyvät tiede, taide ja hauskanpito uusia oivalluksia synnyttävällä tavalla. Musikanttien laulun luritus, leikareiden tanssin töminä sekä muut hauskat ja riehakkaat huvitukset johdattavat koko perheen kohti keskiaikaista Turkua. Vanhan Suurtorin markkinakojuissa on tarjolla monenlaista käsityötä sekä ruokaa ja juomaa, ja Porthaninpuiston Työnäytösalueella pääsee tutustumaan moniin vanhoihin käsityötekniikoihin ja kokeilemaan niitä itsekin. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Ruisrock on yksi Suomen johtavista ja vanhimmista kulttuuritapahtumista. Festivaali juhlitaan seuraavan kerran 8.–10.7.2022 Turun Ruissalossa. Ruisrockissa nautitaan monipuolisesta musiikki- ja taideohjelmasta, laadukkaista ravintolapalveluista ja onnellisesta yhdessäolosta. Kesällä 2022 festivaalilla esiintyvät muun muassa Major Lazer, Martin Garrix, Megan Thee Stallion, The Ark, Antti Tuisku ja Blind Channel. Ruisrock vie kävijänsä viikonlopun mittaiselle matkalle toiseen maailmaan, joka on täynnä iloa, ystävyyttä ja vapautta.

Äänestä kumpi parempi?

Ajankohtaista Turussa

”Kuinka todennäköisesti suosittelisit Kiss My Turkua ystävälle tai kollegalle?”

Vastaa kyselyyn

(Kysely kesto 1 min)