Åi, mikä ihana ilta!

Aurajoen rannat ja niille ankkuroitunut tarunhohtoinen ravintolalaivasto ei pelkästään kuulu Turun kesään – se tekee Turun kesän! Mukana menossa myös hotellimme, Radisson Blu Marina Palace.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Poks! – ilta on avattu

Kun hyppää ulos junasta rautatieasemalla, tuntee Saaristomeren tuulesta että Turussa ollaan. Se on aina hyvä tunne. 

Kävelen kivenheiton matkan junalta jokirantaan; yövyn ihka ensimmäistä kertaa Radisson Blu Marina Palacessa, vaikka hotelli itsessään on tuttuakin tutumpi näky jo vuosien takaa. Ja tästedes, muuten, aion kutsua hotellia tuttavallisesti Marinaksi. Niin Turussa tehdään, ja palaan juuri juurilleni.  

Marina on aina vahtinut  Aurajokirannan elämänmenoa monumentaalisena ja ikonisena, turvallisenakin. Talon sisällä vaalitaan hyvää palvelua. Hotellihuoneeni löytyy sukkelasti (iso kiitos respan mahtaville työntekijöille lompakon metsästysavusta!) ja täyttää odotukset. Erityisesti näkymä joelle saa silmät takomaan pieniä emojisydämiä. 

Jokiranta on se, jota näin vuosienkin jälkeen eniten Turusta kaipaan. Aurajoen varressa kasvettiin aikuisiksi, itkettiin ilot ja surut, juhlittiin Taiteiden yöt ja Keskiaikamarkkinat, koettiin ensimmäiset ihastukset ja paranneltiin pahimmat särkyneet sydämet. Joten tottakai Aurajoelle on lähdettävä sanomaan moikat ja jokilaivakierros on tehtävä!

Juuri parempaa starttia kierrokselle ei voi keksiä kuin Marinan iso ja aurinkoinen terassi. Keräännymme kokoon, ystävät ja sisarukset, ja herkuttelemme Grill it!-ravintolan uskomattomilla annoksilla, joista muuten myös vegaani löytää suussasulavia vaihtoehtoja. Samalla nautiskelemme kuohuviinistä, cocktaileista ja tietysti ihanasta seurasta ennen kuin siirrymme laivoille – aivan kuten ennen vanhaan. 

Mitä enempää kesäillalta voisi toivoa?

Hop-on, hop-off, repeate!

Kävelemme porukalla kohti jokilaivoja neuvotellen, minkä laivojen tarjonta tällä kertaa katsastetaan. Ravintolalaivoja on Aurajoen rannoilla pitkästi toista kymmentä, joten kaikkien koluaminen kerralla ei taida olla realismia. 

​​​​​​​Jokilaivoilla riittää viihdettä moneen makuun: on bändejä, dj-keikkoja, rauhallisia istuskelupaikkoja ja krebailua tanssilattialla. Myös ruokaa on laidasta laitaan, ja juomapuolella vaihtoehtoja niin oluthifistelijöille kuin viinin ystävillekin. 

Jokaisella laivalla on oma persoonansa, oma viehätyksensä
ja omat erityispiirteensä.

Syitä käydä jokilaivoilla on vähintään yhtä monta kuin laivojakin; 
jokaisella laivalla on oma persoonansa, oma viehätyksensä ja omat erityispiirteensä. Opiskeluaikoina nautimme budjettitunnelmasta pussikaljalla jokirannassa, musiikki kun kuuluu laivojen ulkopuolellekin. 

​​​​​​​Jokilaivojen kesäinen baarikatu alkaa jo lähempää satamaa Turun vanhimmasta ravintolalaivasta Espositosta ja jatkuu aina keskustaan Aurasillalle asti tarjoillen vinon pinon mahdollisuuksia nauttia kesästä ja kavereista. Ja joskus on niitä iltoja, kun ei ole mitään syytä jättää kiertämättä vähän useampaakin. 

Tänä iltana porukkaamme houkuttivat Katarinan dj:t, Cindyn erittäin hyvät oluet, Donnan Love deck ja kirsikkana kakussa Aussie Barin tanssilattia, all night long. 

Turkulaisinta ikinä?

Kuten jokilaivoille on ominaista, ajaudun keskusteluihin uusien tuttavuuksien kanssa pitkin iltaa. Kaikille minulla on oikeastaan vain yksi kysymys: Mikä on turkulaisinta ikinä?

​​​​​​​Aurajoki. Jokilaivat. Föri. Vesi. Lokit. Merituuli.

​​​​​​​Se, että pidetään omien puolta. Elinikäinen lojaalius.

Itse olen aina kokenut, että turkulaisuus näyttäytyy eri tavalla täällä jokirannassa. Turku on totaalisesti läsnä. Ravintolat, ihmiset, jokilaivat, jäätelökioskit, museot, teatteri, kahvilat, Tuomiokirkko, Suomen Joutsen. Aurajokiranta on tosiaan turkulaisen olohuone ja kesäisin se on täynnä menoa, markkinoita, festareita ja tapahtumia.

​​​​​​​Oli sitten kyseessä piknik, afterwork tai tanssit läpi yön, kuten tänään, Aurajoen ranta jokilaivoineen, terasseineen ja istuskeluun houkutelevine nurmikoineen tarjoaa huiput puitteet kohtaamisille.

Muutama askel höyhensaarille

Kävellessäni lämpimässä kesäyössä takaisin hotellille korvissa soivat latinorytmit ja kesähitit, Aurajokirannan lempeä vilske ja uuden jokilaivatuttavuuden, Jakke Jokilautan, tasainen pörinä. Hotellihuoneeni Marina Palacessa toivottaa minut lämpimästi tervetulleeksi, ihana pehmeä sänkyni halaa hiljalleen unten maille. Oi mikä ihana ilta! 

Aamun pelastajana toimii monipuolinen aamupala. Ennen kotimatkaa päätän vielä vetää kylpytakin niskaan ja aamutossut jalkaan katsastaakseni kavereiden kanssa hotellin oman Izumi-span. Tämä osoittautuu täyden kympin valinnaksi: kasvohoito huolehtii silmäpussit piiloon ja ihon kosteaksi, kokovartalohieronta vetreyttää läpi kesäyön tanssiessa kipeytyneet pohkeet. 

​​​​​​​Sitten kimpsut ja kampsut kantoon taas ja vaikka jokilaivakierros hieman vielä painaakin, niin takaisin juna-asemalle kävellessäni väkisinkin hymyilyttää. Turku, olit niin hyvä! Hei hei ja nähdään taas!
​​​​​​​

  • Ihanasti Izumissa

    Kun haluat esimerkiksi vaipua Nirvanaan, varaa aika Marinan yhteydessä toimivasta hoitola Izumista. Tee se etukäteen, sillä paikka on myös paikallisten suosiossa. 

    Fysioterapeuttisten ja kosmetologisten hoitojen ohella Izumin menusta löytyy myös ns. ultimate-lellihoitoja* kuten intialaista päähierontaa, aromaterapiaa ja kuumakivihierontaa.

    Käy valkkaamassa itsellesi jotain ihanaa: hoitolaizumi.fi   

    *täydellistä, puhdasoppista hemmottelua hetkelliseen hedonismiin

LISÄTIEDOT

Yhteistyössä TOK.
Teksti Milja Henttonen. Kuvat ja video Kim Allen-Mersh.

Julkaistu | Päivitetty