Alkuvuoden menovinkkejä Turkuun x 18

Mitä meneillään Turussa just nyt? Selaa tästä alkuvuoden menovinkkejä ja löydä tekemistä helmi-maaliskuulle.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Biologinen museo: Kappas, kakkaa!

Biologisessa museossa on meneillään kiinnostava uutuusnäyttely Kappas, kakkaa! Esillä on parikymmentä aitoa kakkanäytettä luonnosta poimittuna sekä tuhti annos kakkatietoa. Testaa, tunnistatko eri eläinten jätökset. Näyttely esillä 20.11. asti, eli ehdit hyvin.

2Turun taidemuseo: Omar Victor Diop

Turun taidemuseossa on juuri auennut näyttely senegalilaisen nykytaiteilijan Omar Victor Diopin näyttävistä valokuvateoksista. Diop yhdistää taitavasti valokuvaa, kuvataidetta, muotia, muotoilua sekä muotokuvausta puhutteleviin aiheisiin: historian toisinnäkemiseen, diasporakokemusten kuvaamiseen ja mustan vastarinnan globaaliin politiikkaan. Diopin teoksia saadaan nähdä Suomessa nyt ensimmäistä kertaa, joten hyödynnä tilaisuus! Näyttely esillä 22.5.

Kuvat: Omar Victor Diop, Allegoria 4, 2021 © Omar Victor Diop / Courtesy Galerie MAGNIN-A, Paris
Omar Victor Diop, Allegoria 1, 2021 © Omar Victor Diop / Courtesy Galerie MAGNIN-A, Paris
​​​​​​​Omar Victor Diop, Allegoria 7, 2021 © Omar Victor Diop / Courtesy Galerie MAGNIN-A, Paris


3Merikeskus Forum Marinum: Pop up Muumimuseo: Muumien meriseikkailut

Jos kaipaat kotisohvalta seikkailulle, Forum Marinumissa pääsee pienelle meriseikkailulle yhdessä muumien kanssa. Näyttely on esillä vielä 27.2. asti Galleria Majakassa.

​​​​​​​Kuva: Tove Janssonin kansikuvapiirros kirjaan Muumipappa ja meri, 1966 / Muumimuseo © Moomin Characters™

49.2.–23.4. Åbo Svenska Teater: Ken Ludwigin Baskerville – aito Sherlock Holmes arvoitus

Åbo Svenska Teater on taikonut tunnetuimmasta Sherlock Holmes -tarinasta viihdyttävän musiikillisen rikosspektaakkelin. Sherlock Holmes ja Tri Watson selvittävät tapausta, jossa Baskervillen suvun jäseniä riistetään hengiltä yksi toisensa perään. Legendan mukaan sukua vainoaa riivattu koira.

Kuvat: ÅST/Pette Rissanen

53.2.–3.3. TEHDAS Teatteri: Yksin, ihminen

Milloin viimeksi kysyit kaveriasi katsomaan aikuisille suunnattua scifi-nukketeatteria GPT3-kielitekoälyllä höystettynä? TEHDAS Teatterin Yksin ihminen kuulostaa ihan liian hyvältä skipattavaksi, joten osta liput ja koe spektaakkeli livenä.

6Opastetut kävelykierrokset

Mausta ulkoiluhetkeäsi lähtemällä opastetulle kävelykierrokselle. Samalla iskulla tulee hyvä happihyppely ja läjä tarinoita Turusta. Teeman voit valita ihan oman kiinnostuksen mukaan. Ajankohtaisia kierroksia löydät Ihanat kävelykierrokset Turussa -artikkelistamme, linkki siihen alla.

7Turun Kaupunginteatteri: Amadeus & Petos

Mitä löytyy Turun Kaupunginteatterin kevään esityskalenterista? Tässä pari tärppiä.

4.2.–20.5. Amadeus
Itävallan keisari Josef II:n hovisäveltäjä Antonio Salieri kokee raastavaa keskinkertaisuutta ja kateutta, kun hovia saapuu viihdyttämään ihmelapsi Wolfgang Amadeus Mozart. Mitä tehdä: nostaa vai tuhota nuori kollega?

11.3. & 14.3. Petos
​​​​​​​Nobel-palkitun Harold Pinterin Petos on yksi näyttämötaiteen moderneista klassikoista. Taidokkaassa kolmiodraamassa tiukkoja tunnelukkoja käsittelevät upeat näyttelijät Kaisa Leppänen, Eero Ritala ja Lauri Tilkanen.

8Sibbe Live! -konsertit

Alkuvuotta piristää Sibelius-museon keskiviikkoiset Sibbe Live! -konsertit. Erilaisia esityksiä kansanpuhaltimista huippuhuilistin synttärikonserttiin on luvassa pitkälle kevääseen asti. Tutustu tarjontaan Sibelius-museon sivulla ja anna musiikin viedä.

9 11.2.–19.12. Aurinkobaletti: Illallisvieraita

Koreografi ja tanssitaiteilija Jyrki Karttunen ja Aurinkobaletin tajuttoman taitava tanssiryhmä kutsuvat mielenkiintoiselle illalliselle Manilla-teatteriin.

Illallisvieraita-tanssiteoksessa illan pimeys, tuulen ulvonta nurkissa ja lepattavat kynttilän liekit rakentavat näyttämön surrealistisille ja koomisille illalliskutsuille, joissa luodaan yhteyttä rajan tuolle puolen.

10Galleriatärpit:

Galleria Joella
2.2.–27.2. Silja Selonen
2.3.–27.3.  Sanna Kananoja
30.3.–24.4. Kimmo Ylönen

​​​​​​​Titanik
15.–20.2. Maija Mustonen ja työryhmä
25.2.–20.3. Anu Tuomi
23.3.–17.4. Sheung Yiu 

Turun Taidehalli

​​​​​​​8.1.–13.3. Taidehallin Aulagalleriassa esillä Talvipuutarha, jonka teokset on poimittu Turun Taidelainaamon valikoimasta. 
11.2.–13.3.2022 Suvi Sysi Henna Aho & Mia Saharla
11.2.–13.3. NYTT 2022, Turun Taideakatemiasta valmistuvien näyttely


11WAMx: Institute of Coexistence

WAMissa WAMx:n uusi näyttelysarja Institute of Coexistence tarjoaa kävijälle mahdollisuuden viipyillä teosten äärellä ja antaa aistien herkistyä. Neljä kiehtovaa taiteilijaa ottavat vuorotellen tilan haltuunsa. Kevättä värittää Rob Hesp vielä 6.3. asti, jonka jälkeen on Tiio Suorsan vuoro 18.3.–5.6. Lue lisää WAMin sivuilta.

Kuvat: The contact catalogue, 2021. Stillkuva 2 videoteoksesta, kuvaaja: P1nk Poodle.
Temporary Institute. Sisters Academy - The Boarding School by Sisters Hope. Kuvaaja: I diana lindhardt @sistershope
​​​​​​​Rob Hesp: The contact catalogue, 2021. Stillkuva videoteoksesta, kuvaaja: P1nk Poodle.

125.2.–26.2. Tanssiteatteri ERI: Liisa Ihmemaassa

Värikästä ja villiä Liisa Ihmemaassa -satua ei vaan voi olla rakastamatta. Mielikuvitusta kutkutteleva satu taipuu kauniiksi tanssisekkailuksi Tanssiteatteri ERIn lavalla. Herkullisen visuaalinen ja tanssityylejä sekoitteleva esitys ihastuttaa varmasti myös nuorempaa yleisöä. Koko perheelle hieno menivinkki. 

1322.2.–30.4. Turun Nuori Teatteri: Nuoruus on juhla

No nyt on juhlien aika! Turun Nuoren Teatterin 50-vuotisjuhlavuoden suurproduktio on riipivän todellinen, karnevalistinen ja juhlallinen kuvaus nuorten elämästä 2020-luvun Suomessa. Tästä nuorisomusikaalista ei räjähtävää energiaa tai biletunnelmaa puutu.

1426.2. UMK22

Suomen suurimmassa musiikkishow’ssa selviää, kuka pääsee viisubiisilläään edustamaan Suomea Euroviisuihin. Mikäs sen hienompi paikka pystyttää oma UMK-katsomo kuin livenä Logomossa

153.3. Elokuvapäivä

Koko kaupungin kollektiivinen leffatapahtuma koittaa jälleen maaliskuussa, ja Turku on tuttuun tapaan täynnä ilmaisia leffanäytöksiä kaupunkilaisten iloksi. Tarkempaa tietoa tulevista näytöksistä ja esityspaikoista löydät Elokuvapäivän sivuilla. Laita leffatreffit jo kalenteriin!

16Turku Jazz Festival 3.–6.3.

Maaliskuun jaksaa painaa läpi jazzin voimalla. Varma kevään merkki on Jazz City Turun vuosittain järjestämä sähäkkä Turku Jazz Festival, joka kokoaa mielettömien jazz-taitureiden keikkoja ympäri kaupunkia. Kurkkaa kutkuttavaan ohjelmistoon ja lähde fiilistelemään mieletäntä musaa.

1712.–20.3. Lasten musiikkijuhlat

Turun konservatorion ja musiikkiopiston sekä Turun filharmonisen orkesterin järjestämät Lasten musiikkijuhlat toteutetaan tänä keväänä täysin verkossa virtuaalifestarin muodossa. Tapahtuman kaikki streamit ja videot ovat maksuttomia, tsekkaa tarjonta yhdessä lasten kanssa.

1827.3. Postmodern Jukebox – The Grand Reopening Tour

Turun Konserttitalolla maaliskuussa esiintyvä Postmodern Jukebox esittää nykypäivän pop-klassikoita 20-luvun tyyliin sovitettuina vintage-versioina. Mukana mm. Michael Jacksonin, Lady Gagan, Kate Perryn, Miley Cyrusin, David Bowien ja Justin Bieberin hittejä. Varaa liput ja karkaa hetkeksi aikamatkalle.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?