Tekemistä satoi tai paistoi x 4

Jaa sivu

Säätiedotusta ei tarvitse katsoa, kun valitsee säävarman aktiviteetin. Suuntaa leffateatteriin rentoutumaan tai uimahalliin pulikoimaan.

1Finnkino Kinopalatsi

Turun The Leffateatteri, Finnkino Kinopalatsi, sijaitsee mukavasti muutaman askeleen päässä Kauppatorilta. Samalla paikalla Kauppiaskadulla on ollut elokuvateatteritoimintaa jo vuodesta 1927, jolloin paikalla aloitti Kinola-niminen teatteri. 

Perinteisen elokuvakokemuksen lisäksi Kinopalatsissa voi nauttia myös astetta huikeammasta elämyksestä. Scape-salissa äänentoisto ja kuvanlaatu ovat alan aatelia jopa maailman mittakaavassa, eikä takapuoli taatusti puudu italialaisessa luksuspenkissä.

2Impivaaran uimahalli

Kaikille vesipedoille tiedoksi: allaspinta-alaltaan Suomen suurin uimahalli löytyy Turusta. Impivaaran uimahallin kahdeksassa altaassa on varaa valita missä pulikoi, oli sitten kovan tason uimari tai vielä kellukkeet käsissä. Altaat ja tilat on nimetty Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -klassikkoteoksen mukaan. 

Uintireissuun voi yhdistää myös salitreenin. Uimaan ja kuntosalille pääsee samalla hinnalla, ja altaistakin löytyy monipuolisia harjoittelumahdollisuuksia esimerkiksi ohjatun vesijumpan ja omatoimisen vesitreenin muodossa. Vedessä peuhaamisen jälkeen maistuu vaikka piispanmunkki tai ruokaisa salaatti kahvila Otavassa.

3Turun pääkirjasto

Turun vuonna 2007 valmistunut pääkirjastokortteli yhdistää modernin uuden siiven myöhäisrenessanssia edustavaan 1800-luvun päärakennukseen. Asmo Jaaksin suunnittelema kokonaisuus on uusi tulkinta instituutiosta nimeltä kirjasto; ennen täällä luettiin ja lainattiin kirjoja, mutta nykyään kirjastossa voi myös käydä kulttuuritapahtumissa, ladata puhelinta ja lukea päivän lehtiä pitkästi yli sadalla kielellä. Kirjastokorttelin sisäpihalla on Miina Äkkijyrkän suuri lehmäteos sekä erittäin kiva Café Sirius.  

Kirjastokorttelin sisätiloja voi kuvailla monikerroksiseksi tiedon ihmemaaksi, jossa Jaaksin kiitetty arkkitehtuuri näyttelee tärkeää osaa. Pääkirjastossa kohtaavat sujuvasti kulttuuri, kaupunkilaiset, matkailijat, opiskelijat ja lapsiperheet. 

4Grail Quest 18.­–20.10.2018

E-pelien suurtapahtuma järjestetään juuri sopivasti Etelä-Suomen koululaisten syyslomaviikolla. Tapahtuma lupaa esitellä pelaamisen koko kirjon yhdessä viikonlopussa, joten lanihommia täydentävät mm. valtava PC/konsoli-pelialue, uutuuspelien ja teknologioiden esittelyt, lavaohjelma sekä esports-turnaukset.

Julkaistu | Päivitetty