Aurajoen pyhiinvaellusreitit – modernia pyhiinvaellusta Turussa

Turun Tuomiokirkolta lähtee kaksi pyhiinvaellusreittiä, jotka tarjoavat irtioton arjen kiireistä kauniissa Aurajokimaisemissa. Reitit voi kulkea muutamassa tunnissa tai viipyä vaelluksella pari päivää.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Älä anna sanan hämätä, vaan lähde rohkeasti kokeilemaan! Moderniin pyhiinvaellukseen ei tarvitse liittyä hengellisiä tavoitteita - usein puhutaankin ennemmin henkisyydestä kuin hengellisyydestä. Pyhiinvaellusreitit tarjoavat miellyttävän tavan rauhoittumiseen ja samalla kulkija pääsee kosketuksiin luonnon kanssa. Kestävää matkailua parhaimmillaan. Rauhoittumisen ja luontokokemusten lisäksi pyhiinvaellusreitille voivat houkutella suuntaamaan reittien tarjoamat tarinat ja kohteiden kulttuurihistoria. Näitähän Turussa riittää!

Aurajoella pyhiinvaellusreittejä on kaksi. Helenan polku vie tuomiokirkolta kahdeksan kilometrin matkan Koroisten läpi Katariinan ja Maarian kirkoille ja takaisin. Pitempi, 35 kilometriä pitkä Pietarin polku johdattaa kulkijan aikamatkalle Aurajokilaaksossa aina Liedon kirkon luo. Molemmilla reiteillä matkaa voi taittaa jalan, pyörällä tai osittain meloen. Pyhiinvaellusreittiin voi tutustua yläilmoista käsin myös virtuaalikierroksella!

​​​​​​​

Pyhiinvaelluskartta ja -passi ovat ladattavissa Citynomadi-palvelusta. Paperikarttoja ja opastusta aiheeseen tarjotaan kesäksi Turun tuomiokirkkoon avautuvassa pop-up pyhiinvaelluskeskuksessa.

Vinkki! Jos haluat kokea pitemmän pyhiinvaellusreitin, suuntaa Pyhän Olavin merireitille, joka alkaa Turusta ja jatkuu aina Norjan Trodheimiin asti.

Pyhän Olavin merireitti

Suomen ensimmäinen pyhiinvaelluskeskus

Turussa koetaan jälleen jotain ensimmäisenä Suomessa, kun tänne perustetaan Suomen ensimmäinen pyhiinvaelluskeskus. Ensimmäinen askel tässä on kesän 2021 ajaksi Turun tuomiokirkon Pormestarin kappeliin rakennettu pop-up-pyhiinvaelluskeskus, joka palvelee kiinnostuneita tuomiokirkon aukioloaikoina maanantaista sunnuntaihin klo 9–18.

Kesän aikana saatavien kokemusten avulla luodaan Turkuun Suomen ensimmäinen pysyvä pyhiinvaelluskeskus. Turku on luonteva paikka keskukselle, sillä Turku Suomen vanhimpana kaupunkina on keskeinen kulttuurikaupunki, Turkuun risteää moni pitkä pyhiinvaellusreitti ja Turun tuomiokirkko on ollut jo vuosisatojen ajan merkittävä pyhiinvaelluskohde.

Opastettu retki pitkin pyhiinvaellusreittiä

Haluaisitko kokea pyhiinvaellusreitin opastettuna kierroksena? Lähde kokemaan Pietarin polku sähköpyörällä! Kierrä pyhiinvaeltajien jalanjäljillä ohittaen Aurajoen mahtavimmat kirkot ja kirkkopaikat. Koe upea reitti historian taakse ja takaisin yhden pyöräretken aikana. Opastuksen toteuttaa 10Bikes ja sen saat tilattua kätevästi myyntipalvelustamme.

Sähköpyörällä Pietarin polulle - kirkkokierros Aurajoen varrella

Myyntipalvelumme valikoimista löydät myös muita pyhiinvaellusteemaisia kierroksia. Jos et löydä näistä itsellesi sopivaa, ota vain rohkeasti yhteyttä! Osaava henkilökuntamme räätälöi juuri sinulle sopivan retken, jonka aikana pääset irtautumaan maailman kiireisestä menosta.

Pyhän Olavin sähköpyöräretki – pyhiinvaeltajan saaristoseikkailu
Ajan virtauksia Aurajokilaaksossa – pyhiinvaellus pienryhmille
Keskiajan kirkkojen kertomaa – pyhiinvaellus pienryhmille

Lisätiedot

Teksti Maija Ryyppö ja Miia Alhanen. Kuvat Elina Helkala ja Jussi Vierimaa.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?