Brunssipaikkoja Turussa x 4

Kokosimme yhteen Turun parhaat brunssipaikat, jotka kruunaavat viikonloppusi. Nauti lautasellinen valikoituja herkkuja tai santsaa runsaan buffetin antimia.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Fontana

Fontana sijaitsee komeassa vuonna 1898 rakennetussa Verdandin talossa, joka on yksi Turun mielenkiintoisimpia rakennuksia – ja suosituimpia brunssipaikkoja. Paikassa on eurooppalaisen kahvilakulttuurin kiireetöntä henkeä, ja isot luonnonvaloa tuovat ikkunat tekevät tilasta viihtyisän.

Lauantaina voi koota haluamansa kokonaisuuden pienistä brunssiannoksista, ja listalta löytyy vaihtoehtoja köyhistä ritareista ja chia-vanukkaista munakkaisiin. Sunnuntaisin puolestaan katetaan runsas buffet, joka on monen brunssien rakastajan unelma. Paikalle kannattaa tulla ajoissa, sillä pöytävarauksia ei oteta.

Huom! Fontana on tällä hetkellä suljettu pienen remontin takia, mutta ei hätää: Fontanan kuuluisasta brunssista pääsee nauttimaan Tårgetissa joka sunnuntai. Nähdään siellä!

2M Kitchen & Café

Miltä kuulostaisi brunssi keskiaikaisen Turun raunioiden yllä, vanhassa Rettigin palatsissa? M Kitchen & Café tarjoaa herkullista brunssia Aboa Vetus & Ars Nova -museon aulassa lauantaista sunnuntaihin. Lauantain Jazz-brunssi on hauska konsepti, ja DJ Felixin pehmeät jazz-soinnut sopivat loistavasti kiireettömään tunnelmaan.

Brunssitarjonta vaihtelee viikoittain, ja pöydät notkuvat erilaisia salaatteja, croissantteja ja lämpimiä vaihtoehtoja. Jo itse leivotut leivät levitteineen ovat paikalle saapumisen arvoiset, MBakeryn muista herkuista puhumattakaan. Iso suositus!

3Tiirikkala

Suosittu Anniskelukahvila Tiirikkala on varma valinta kahville, lounaalle tai cocktailille, mutta sinne kannattaa suunnata myös sunnuntaibrunssin merkeissä. Ajatuksella koostettu brunssilautanen on hallittu vaihtoehto perinteiselle buffetille, eikä täältä tarvitse vyöryä ulos liikaa syöneenä. Brunssilautasen voi valita joko liha- tai kasvisversiona ja täydentää sivupöydän lisukkeilla. Erikoisruokavaliotkin on huomioitu  – iso peukku myös vegaanilautaselle! 

Vähätorin laidalla seisova viehättävä vanha puutalo kattoparruineen ja lautaseinineen oli pitkään Artekin myymälä. Nyt tila on kuin sisustusblogista, ja pehmeä jazz sen kuin soljuu taustalla.

4Logomo

VR:n entisen konepajan tiloihin vuonna 2011 avattu kulttuurikeskus Logomo tunnetaan tapahtumista, mutta siellä voi myös nauttia laadukkaan lauantaibrunssin. Teatron ja Logomo Kitchenin rosoisen tyylikäs sisustus ja tehdasmainen aula ovat yhdistelmä, joka erottaa Logomon Turun muista brunssipaikoista. Isoista ikkunoista näkyy laajan ratapihan yli aina Taidemuseonmäelle asti.

Ruoka on hyvää ja tunnelma rauhallinen, ja autonkin saa parkkiin helposti. Santsikierrosta helpottaa paikan avaruus – täyden lautasen kanssa on mukavampi liikkua, kun tilaa löytyy. Täällä voi nauttia myös herkullista lounasta arkisin.

Julkaistu | Päivitetty