Brunssipaikkoja Turussa x 4

Kokosimme yhteen Turun parhaat brunssipaikat, jotka kruunaavat viikonloppusi. Nauti lautasellinen valikoituja herkkuja tai santsaa runsaan buffetin antimia.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Fontana

Fontana sijaitsee komeassa vuonna 1898 rakennetussa Verdandin talossa, joka on yksi Turun mielenkiintoisimpia rakennuksia – ja suosituimpia brunssipaikkoja! Paikassa on eurooppalaisen kahvilakulttuurin kiireetöntä henkeä, ja isot luonnonvaloa tuovat ikkunat tekevät tilasta super viihtyisän.  

Joka sunnuntai Fontanassa tarjoillaan aivan ihana ja runsas buffet, joka on jokaisen brunssien rakastajan unelma. (Paikalle kannattaa muuten pölähtää ajoissa, sillä pöytävarauksia ei oteta!)

2M Kitchen & Café

Miltä kuulostaisi brunssi keskiaikaisen Turun raunioiden yllä, vanhassa Rettigin palatsissa? M Kitchen & Café tarjoaa herkullista brunssia Aboa Vetus & Ars Nova -museon aulassa lauantaista sunnuntaihin

Brunssitarjonta vaihtelee viikoittain, ja pöydät notkuvat erilaisia salaatteja, croissantteja ja lämpimiä vaihtoehtoja. Jo itse leivotut leivät levitteineen ovat paikalle saapumisen arvoiset, MBakeryn muista herkuista puhumattakaan. Iso suositus!

3Tiirikkala

Suosittu Anniskelukahvila Tiirikkala on varma valinta kahville, lounaalle tai cocktailille, mutta sinne kannattaa suunnata myös sunnuntaibrunssin merkeissä. Ajatuksella koostettu brunssilautanen on hallittu vaihtoehto perinteiselle buffetille, eikä täältä tarvitse vyöryä ulos liikaa syöneenä.

Brunssilautasen voi valita joko liha- tai kasvisversiona ja täydentää sivupöydän lisukkeilla. Erikoisruokavaliotkin on huomioitu  – iso peukku myös vegaanilautaselle

Vähätorin laidalla seisova viehättävä vanha puutalo kattoparruineen ja lautaseinineen oli pitkään Artekin myymälä. Nyt tila on kuin sisustusblogista, ja pehmeä jazz sen kuin soljuu taustalla.

4Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone

Kivenheiton päässä Kauppahallista kohoavaa Turun Seurahuonetta on hyvä lähestyä aurinkolasit silmillä – johtuen hotellin häikäisevästä uudesta ilmeestä. 1920-luvun kaunokainen sai makeoverin yhteydessä myös uudet ravintolat: Gunnar Eatery & Barin ja Solo Upstairsin. Ruoan lisäksi tarjolla on kivoja yksityiskohtia ja karkkia silmille.

Aamiainen vai lounas, kas siinä viikonlopun pulma. Seurahuoneen pitkä brunssi on tähän vastaus. Buffetpöytä ja pöytiin tarjoiltavat artesaaniannokset odottavat hotellin 2. kerroksessa Solo Upstairissa.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?