Design- ja käsityöputiikit x 4

Jaa sivu

Kotimaista designia, kivoja lahjaideoita ja käsin tehtyjä aarteita. Tee löytöjä ja viipyile hipelöimässä – tällaisia juttuja et ihan joka paikasta löydä.

1KUI Design

KUI Designin puutalomiljöön putiikissa pirskahtelee rakkaus Turkuun. Nimikin sopii turkulaisen suuhun: kun vastavalmistuneet muotoilijat pohtivat, miksi olivat alansa valinneet ja miten tulisivat työllistymään, muodostui kysymyksistä KUI. 

KUI Designen omien, suurimmaksi osaksi käsin ommeltujen tekstiilien lisäksi putiikista löytyy myös muuta turkulaista pientuotantoa. Laura Isomäen tarina-[hi]story -korut kätkevät sisäänsä sanoja vanhoista kirjoista. Tukholmasta asti taas haetaan “Varför paris vi har ju Åbo” -tekstillä varustettuja tuotteita.

2Aboa Vetus & Ars Novan museokauppa

Museokaupassa voi etsiskellä hauskoja pikkulahjoja ja katsella samalla lattian läpi 600 vuotta vanhan kaupungin raunioita. Tämä historian ja nykytaiteen museon yhteydessä toimiva putiikki tunnetaan kekseliäiden käyttötavaroiden ja taidekirjojen lisäksi erityisen laajasta korttivalikoimasta.

Museokauppaan etsitään uutuuksia niin Euroopasta kuin Suomestakin, eikä sinne kelpuuteta tylsää tusinatavaraa. Jokaisessa tuotteessa pitää olla oma twistinsä. Vai miltä kuulostaa pieni dino-lelu, jonka voi teemaan sopien kaivaa itse esiin?

3Midas Kultasepät

Midas-kultasepänliikkeessä tuntee olonsa heti ihanan tervetulleeksi. Tällaista palvelua ja fiilistä ei löydy ketjuliikkeistä! Kolme kultaseppää – Laura, Petri ja Patrick – valmistavat korut paikan päällä käyttäen tekniikoita hyvinkin perinteisistä moderneihin, 3D-työskentelyyn asti.

Kultaseppä on aina paikalla kertomassa materiaaleista ja voi korjata korutkin muutamassa tunnissa juhlakuntoon. Uniikit kulta-, hopea- ja timanttikorut ovat skandinaavisen pelkistettyjä ja noudattelevat usein luonnon muotoja: käy ihastumassa esimerkiksi pisara- ja mandalasarjoihin.

4PUF Design Market

Kun jokaisesta kauppakeskuksesta löytyvät ketjuliikkeet alkavat kyllästyttää, on Turulla tarjota jotain uniikimpaa: suomalaisia designmerkkejä myyvä PUF Design Market Forum-korttelissa

Kauppa on kuin karkki. Toistaan kauniimpien vaatteiden ja sisustustuotteiden lomaan on helppo unohtua hypistelemään. Kun haluaa vaatteiltaan kestävyyttä ja ekologisuutta eikä toivo törmäävänsä samoihin juttuihin ensimmäisellä vastaantulijalla, on PUF oikea paikka shoppailla. Tyylin jatkeeksi voi napata  julisteen, jossa komeilee Turun tuomiokirkko.

Julkaistu | Päivitetty