Kulinaristiretkelle x 5

Lue teksti

Jaa sivu

Lähde Turun parhaisiin ravintoloihin ottamaan selvää, miltä kaupunki maistuu. Näissä ravintoloissa viihtyy varmasti ja yllättyy jatkuvasti. Taidokasta, käsin tehtyä ruokaa – ja vitsi mitä viinejä!

1E. Ekblom

Kaupunkilaisten olohuone E. Ekblom sijaitsee keskellä jokivarren vilinää, suloisessa pastellivärisessä kivitalossa. Klassisen tyylikäs ravintola näyttää houkuttelevalta jo ulospäin, ja aulan hieno valaistus virittää odotukset sisään astuessa. Ravintolan tilat jatkuvat myös alakertaan, jossa on viinikellarimaisen hämyinen tunnelma.

Ruokalistalta löytyy kansainvälisiä makunystyröitä hivelevää bistro-tyylistä ruokaa, ja viinilistakin on enemmän kuin kohdillaan. Syömiseksi kannattaa valita kolmen ruokalajin Jannen Kattila -menu, se on keittiön bravuuri. Kyseinen menu vaihtuu aina tiistaisin ja sisältää sesongin parhautta.

2Kakolanruusu

Vielä vuosituhannen alussa Kakolaan ei ollut mitään asiaa, ellei ollut menossa istumaan tuomiota. Nyt Suomen pahamaineisimman ex-vankilan tiloissa toimii ravintola Kakolanruusu, jonka takana on ravintola Kaskiksesta tuttua porukkaa, esimerkiksi  keittiömestari Erik Mansikka

Ruoka ei sentään tule kalterioven luukusta, mutta avotulen kautta kyllä; grillatut herkut ovat ravintolan erikoisalaa. Kakolan pidot on huikea läpileikkaus keittiön parhaisiin makuihin. Sen annokset tarjoillaan jaettaviksi pöytäseurueen kesken, joten maistelemaan pääsee vähän kaikkea.

Pop up-ravintolaan ehtii  15.12.2018 asti. Sen jälkeen Kakolanruusu avaa ovensa taas keväällä 2019 uusissa tiloissa Kakolan muurien sisäpuolella.

3Roster

Maaherran Makasiinissa majailevan kaksikerroksisen Rosterin seinällä komeilee valaistu pääkallo muistuttamassa siitä, ettei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti. Keittiössä jatketaan samalla linjalla.

Kari Aihinen tiimeineen haluaa tarjota itsensä näköisen menun ja hyvää meininkiä ilman fine diningin turhia muodollisuuksia. Illan voi aloittaa cocktaileilla alakerran samettisohvilla ja siirtyä sieltä hemmoteltavaksi salin puolelle.

4Smör

Katutason ikkunoista kurkkiessa ei voisi arvata, minkälainen aarre maan alle aukeaa. Smörin kiviholveissa asiantunteva henkilökunta vie makumatkalle rennossa ilmapiirissä, ja menua päivitetään kovaan tahtiin mitä mielettömimmillä makuyhdistelmillä. Skandinaavista, yllättävää ja ennen kaikkea herkullista.

Täällä tiedetään mistä raaka-aineet tulevat ja osataan suositella täydellinen viini ruoan kylkeen. Myös symppis henkilökunta jää mieleen loistavan palvelunsa ansioista.

5Kaskis

Turkulaisen ravintolamaailman supertähti Kaskis on laadukas ja yllättävä – ja samalla ihanan simppeli. Valittavissa on joko neljän tai kuuden ruokalajin maistelumenu, ei enempää eikä vähempää. Vuodenajat näkyvät lautasella ja luonto maistuu joka puraisulla. Kaikki on mietitty kohdilleen pienintä yksityiskohtaa myöten.

Pientä ravintolaa pyöritetään rennon ammattitaitoisella otteella ja suurella sydämellä, mikä välittyy keittiöstä ulko-ovelle asti – siitä osaavat Erik Mansikka, Topi Pekkanen ja Simo Raisio pitää huolen. Kaskiksen ovessa paistattelevat molemmat Turun kahdesta Michelin-tarrasta. Varaa pöytä etukäteen.

Julkaistu | Päivitetty