Miltä Turku tuntuu? Kerro meille ja voita!

Jaa sivu

Syksyllä 2018 laskeuduimme kohti pimeintä vuodenaikaa lanseeraamalla portaalin, verkkolehden tai (sanahirviövaroitus!) inspiraatiosivuston. Tässä se on, ja nimi on KISS MY TURKU.

Turkulaisten omakseen ottama #kissmyturku syntyi puolivahingossa vuonna 2011, kun joukko matkailumarkkinoinnin suunnittelijoita lopetteli pitkää ja jokseenkin tuloksetonta palaveria aiheesta mikä on Turku. Lähes 800-vuotias kaupunki ei oikein antautunut määriteltäväksi.

"Kiss my Turku", heitti AD ja paiskasi läppärin kiinni.

Käytimme hetken sen tiedon puntarointiin, että kotikaupunkiamme kutsutaan muun muassa Suomen persläveksi.

"Kiss my Turku", heitti AD ja paiskasi läppärin kiinni. Naureskelimme mukavan monitulkintaiselle ja rapsakan ristiriitaiselle lasautukselle, ja sitten lähdimme syömään.

Niin kuin joskus käy, hetken heitto jäi kaikkien todennäköisyyksien vastaisesti elämään. Seitsemän vuotta myöhemmin Paavo Nurmi Stadionilla on isot KISS MY TURKU -kirjaimet ja Instagramissa melkein sata tuhatta kuvaa merkinnällä #kissmyturku.

Ja yhä vieläkin Turkua kutsutaan Suomen hanuriksi.

Nyt kun Kiss my Turku -teeman ympärille on rakennettu kokonainen tuoteperhe julkkispresenttereineen, T-paitoineen ja kuulakärkikynineen, ajattelimme vihdoin ottaa selvää taustoista.

Hypoteesimme on, että ollakseen ihan vaan taajama Turku herättää todella voimakkaita tunteita. Valtavasti rakkautta, mutta myös suoranaista vihaa. Lisäksi tulevat kaikenlaiset vivahteikkaammat lataukset ärtymyksestä ihailuun ja ylenkatseesta alemmuudentuntoon.

Oletusta testataksemme haluaisimme nyt kuulla teitä lukijoita. Täytä sivun alalaidasta löytyvä lomake ja kerro vapaasti:

Mitä ajatuksia ja tunteita Turku sinussa herättää? Miksi?
​​​​​​​Tuleeko mieleesi erityinen kohtaaminen Turun tai turkulaisuuden kanssa?
Miten Turusta ja turkulaisuudesta mielestäsi puhutaan?
Jos olet turkulainen, oletko saanut asiasta kommentteja? Millaisia?

Otamme vastauksia vastaan marraskuun 2018 loppuun asti. Käytämme keräämäämme materiaalia – jos se on hyvää – ensi keväänä julkaistavassa artikkelissa. Emme julkaise vastaajien nimiä, mutta voit antaa nimimerkin jos haluat. Antamiasi tietoja käsitellään osana Visit Turun asiakas- ja markkinointirekisteriä.

Vaikka aineiston keruun motiiveihin liittyy tiettyä viihteellisyyttä, arvostamme vastauksissa aitoutta, täsmällisyyttä ja analyyttisyyttä. Odotamme yhtä lailla positiivisia, negatiivisia kuin ristiriitaisiakin tunnekuvauksia, samoin yhteydenottoja niin turkulaisilta kuin ei-turkulaisilta.

Viisi toimituksen parhaaksi valitsemaa vastausta palkitaan 300 €:n arvoisella hotelli- ja ravintolalahjakortilla Turkuun

Kerro meille miltä Turku tuntuu. Anna palaa!

Tapahtui virhe.

Kiitos osallistumisesta!

Julkaistu | Päivitetty