Shoppailua x 4

Kolua pienten putiikkien erikoisuuksia ja uppoudu kauppakeskuksen vilinään. Ready, set, shop!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1KUI Design

KUI Designin puodin superihana puutalomiljöö Aurajoen varrella on vierailemisen arvoinen ja mistä muualta voisikaan löytää Tälpual ja toispual -bokserit? Kun vastavalmistuneet muotoilijat vuosia sitten pohtivat, miksi olivat alansa valinneet ja miten tulisivat työllistymään, muodostui kysymyksistä KUI. 

KUI Designin useimmat tekstiilituotteet ommellaan edelleen käsin säkkirepuista jättityynyihin vastakkaisella puolella jokea. Täällä näkyy into uuden luomiseen ja iloinen meininki tarttuu myös asiakkaisiin.

2Putiikki Roosa

Pintamuodin yläpuolella liihottavasta Putiikki Roosasta löytyy klassisen romanttisia vaatteita ja asusteita. Valikoimassa on vain laatumerkkejä, kuten Ewa i Wallan ja Odd Mollyn vaatteita sekä Euroopassa käsin valmistettuja Campomaggin laukkuja ja Brakon kenkiä. Niitä ei lähialueilta löydy, eikä välttämättä muualta Suomestakaan.

Naantalin idyllisessä vanhassa kaupungissa toimiva Putiikki Roosa on omistajalleen Kirsille kuin kolmas tytär, ja jokainen tänne hankittu ihanuus on valittu huolella. Vaatteita, kenkiä ja laukkuja yhdistää naisellisuus ja yllätyksellisyys. Ihanien tuotteiden lisäksi täältä saa palvelua – ja päteviä vinkkejä, jos haluaa muutosta tyyliinsä.

3Kauppakeskus Skanssi

Skanssi sijaitsee kätevästi heti Helsingin moottoritien varressa. Saavutpa sitten autolla ilmaiseen pysäköintihalliin tai kävellen, Fölipyörällä tai bussilla suoraan ovelle, vältät hyvin keskustan ruuhkat.

Ison ja avaran kauppakeskuksen tunnelma on leppoisa, ja suurista ikkunoista vilahtelee luonto. Shoppailusta on tehty mahdollisimman vaivatonta monipuolisuudesta tinkimättä – Skanssista saat kaiken kerralla paikallisista herkuista maailman muotiin yli 90 liikkeen valikoimasta.

Skanssissa vihreys ei lopu ympäristöön, onhan paikka rankattu Suomen vastuullisimmaksi kauppakeskukseksi. Täällä kierrätetään ja säästetään energiaa lukuisin luovin tavoin. Hauska yksityiskohta: Skanssin katolla asuu kauppakeskuksen oma mehiläisyhdyskunta, jonka mehiläiset tuottavat kauppakeskuksen omaa hunajaa.

4Forum Marinum -museokauppa

Jos merelle halajaa mielesi, merimuseo Forum Marinumin yhteydessä toimivasta museokaupasta saat pienen palan meriteemaa messiin. Sympaattisen tervantuoksuisen putiikin kansilankut ovat muuten peräisin Suomen Joutsenesta.

Museokaupan nojatuolissa voit päästä kirjaseikkailulle vaikka sukellusveneen tai höyrylaivan kyytiin. Ostamalla Sigyn-laivan kannatustuotteita tuet historian säilyttämistä: tuotoilla kunnostetaan 1887 valmistunutta kauppa-alusta, jota vastaavaa ei ole säilynyt missään muualla koko maailmassa.

Julkaistu | Päivitetty