Fun Dining x 6

Kankeat muodollisuudet voi unohtaa, nyt saa ottaa rennosti. Näissä ravintoloissa syödään hyvin ja viihdytään vielä paremmin.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Gunnar Eatery & Bar

Gunnar on Turun ravintolamaailman uusi tulokas, joka avautui Turun Seurahuoneen katutasoon alkuvuodesta 2019. Gunnarissa eli "Gunussa" mennään nautiskelu edellä ja panostetaan erityisesti sosiaaliseen syömiseen eli seurueen kanssa jaettaviin annoksiin. Annokset ovat hyviä ja mietittyjä kokonaisuuksia, joita on kiva maistella ja fiilistellä yhdessä porukalla. Pöydässä näkyy paljon paikallista niin kattauksessa kuin itse ruoassakin, mikä on aika sykähdyttävä juttu. 

2Båthuset

Ravintola Båthuset on Nauvon vierasvenesataman herkullinen uusi tuttavuus ja täydellinen syy lähteä päiväretkelle Nauvoon. Turkulaisen ravintola Nooan pikkusiskona tunnettu Båthuset jatkaa Nooan toimivaa otetta omannäköisellä beach house -tyylillään. 

Båthusetissa voi luottaa siihen että lautaselta löytyy jotain hyvää, eikä vieressä kimmeltävä meri ole yhtään hullumpaa ruokaseuraa. Menu on pidetty kivan simppelinä burgereista salaatteihin, mutta mausta ei ole tingitty tippaakaan. 

3Sergio’s

Mintunvihreän puutalon yläkerrasta kantautuu puheensorinaa ja viinilasien kilinää. Ravintola on tuttuun tapaan täynnä kuhinaa. Ystävykset Franco, Sergio ja Domenico päättivät tuoda nykyaikaista italialaista ruokakulttuuria tunnetuksi Turussa. Näin sai alkunsa vuonna 2003 ravintola Sergio’s.

Aidon hyväntuulinen ilmapiiri ja henkilökunta ovat piirteitä, joiden takia paikka on rakastettu. Kysyessä listan parasta annosta ei löydy vastausta; kokki Rezan mukaan kaikki annokset ovat yhtä ihania. Buon appetito!

4Gustavo

Gustavossa maistuu omistajien intohimo Välimeren keittiöön. Vieraat otetaan avosylin vastaan ja paikan sielu, keittiömestari ja omistaja Markus huolehtii, ettei kukaan poistu nälkäisenä. Listalta löytyy klassikoita ja viikoittain vaihtuvia kausiherkkuja välimerellisen keittiön keskeisistä raaka-aineista. Maku on taattu, kun kaikki tehdään alusta loppuun itse. 

Gustavon erikoisuus ovat suolaiset pikkunaposteltavat eli pintxot, joita voi nauttia alkupalana tai koota tarjolle vaikka kokonaiseksi illalliseksi. Viinit on valittu huolella, ja valikoimaan mahtuu myös vaihtoehtoja, joita ei Alkon hyllystä löydy.

5Bassi

Turun puhutuin uutuusravintola syksyllä 2018 on epäilemättä Bassi. Sen erikoisuuksia ovat kala- ja äyriäisherkut, jotka on tehty jaettaviksi. Listan kuningas on runsas äyriäisvati – vaikuttava näky pöytään tullessaan! Mikäli merenelävät eivät nappaa, löytyy listalta myös liha- ja vegaaniannoksia.

Bassi on saanut nimensä talon suunnitelleen arkkitehti Charles Bassin mukaan, ja myös ravintolan drinkit ovat Turussa vaikuttaneiden arkkitehtien nimikkoja. Viikonloppuisin kolmoskerroksesta löytyy Club Bassi baareineen ja tanssilattioineen, ja talon katolta löytyvä terassi on kuin piste iin päällä.

6Blanko

Blankon terassi Auransillan kulmalla kuuluu vahvasti Turun keskustaan. Se on ollut asemissaan vuodesta nollanolla, ja kerää aina vaan ihmiset nauttimaan katukuvan vilinästä sekä kesäkauden ensimmäisistä terassikeleistä. Aurakatu ei olisi Aurakatu ilman Blankoa – kyllä tätä ravintolaa kaivattiin, kun se oli remontissa yli kesän 2018.

Blankon ravintolakonsepti on monipuolinen: tarjolla on niin lounasta ja dinneriä kuin vilkasta yöelämääkin. Menu on yhtä mehevä kuin sijainti, ja annoksissa on huomioitu myös kasvisruokailijat. Listan bravuuri on kuitenkin Blankon ilmiömäinen lammaspasta, jossa maistuvat myös punainen pesto sekä rucola.

Julkaistu | Päivitetty