Fun Dining x 6

Kankeat muodollisuudet voi unohtaa, nyt saa ottaa rennosti. Näissä ravintoloissa syödään hyvin ja viihdytään vielä paremmin.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Gunnar Eatery & Bar

Gunnar on Turun ravintolamaailman uusi tulokas, joka avautui Turun Seurahuoneen katutasoon alkuvuodesta 2019. Gunnarissa eli "Gunussa" mennään nautiskelu edellä ja panostetaan erityisesti sosiaaliseen syömiseen eli seurueen kanssa jaettaviin annoksiin. Annokset ovat hyvin mietittyjä kokonaisuuksia, joita on kiva maistella ja fiilistellä yhdessä porukalla. Pöydässä näkyy paljon paikallista niin kattauksessa kuin itse ruoassakin, mikä on aika sykähdyttävä juttu. 

2Båthuset

Ravintola Båthuset on Nauvon vierasvenesataman herkullinen uusi tuttavuus ja täydellinen syy lähteä päiväretkelle Nauvoon. Turkulaisen ravintola Nooan pikkusiskona tunnettu Båthuset jatkaa Nooan toimivaa otetta omannäköisellä beach house -tyylillään. 

Båthusetissa voi luottaa siihen että lautaselta löytyy jotain hyvää, eikä vieressä kimmeltävä meri ole yhtään hullumpaa ruokaseuraa. Menu on pidetty kivan simppelinä burgereista salaatteihin, mutta mausta ei ole tingitty tippaakaan. 

3Sergio’s

Ravintola Sergio’s on toiminut vuodesta 2003 Läntisellä Rantakadulla, ja se kuuluu jo tiukasti Turun klassikkoravintoloihin. Mikäli italialainen ruokakulttuuri on juttusi, täällä se todellakin näkyy ja maistuu.

Sergio’ksen omistajat ovat kaikki italialaisia, mikä selittääkin suuren panostamisen italialaisten perinneruokien laadun maksimointiin ja erikoistumisen italialaisiin viineihin (niitä löytyy listalta huimat 150). Raaka-aineetkin tuodaan pääosin Italiasta, mikä kertoo aidosta meiningistä. Kokeile ainakin ravintolan omaan taikinajuureen leivottua pizzaa, sitä ei voi hypettää liikaa!

4Gustavo

Gustavossa maistuu omistajien intohimo Välimeren keittiöön. Vieraat otetaan avosylin vastaan ja paikan sielu, keittiömestari ja omistaja Markus huolehtii, ettei kukaan poistu nälkäisenä. Listalta löytyy klassikoita ja viikoittain vaihtuvia kausiherkkuja välimerellisen keittiön keskeisistä raaka-aineista. Maku on taattu, kun kaikki tehdään alusta loppuun itse. 

Gustavon erikoisuus ovat suolaiset pikkunaposteltavat eli pintxot, joita voi nauttia alkupalana tai koota tarjolle vaikka kokonaiseksi illalliseksi. Viinit on valittu huolella, ja valikoimaan mahtuu myös vaihtoehtoja, joita ei Alkon hyllystä löydy.

5Bassi

Ravintola Bassi on Turun tuorein kalaravintola! Bassi sijaitsee aivan Turun ydinkeskustassa, Aurajoen rannalla.

Bassin erikoisuuksia ovat kala- ja äyriäisherkut, jotka on tehty jaettaviksi. Listan kuningas on runsas äyriäisvati – vaikuttava näky pöytään tullessaan! Mikäli merenelävät eivät nappaa, listalta löytyy myös liha- ja kasvisannoksia, eli jokaiselle jotakin.

Ravintola on saanut nimensä talon suunnitelleen arkkitehti Charles Bassin mukaan. Perjantai- ja lauantai-iltaisin talon kolmoskerroksessa avautuu Club Bassi baareineen ja tanssilattioineen, ja talon katolta löytyvä terassi on kuin piste iin päällä.

6Blanko

Blankon terassi Auransillan kulmalla kuuluu vahvasti Turun keskustaan. Se on ollut asemissaan vuodesta nollanolla, ja kerää aina vaan ihmiset nauttimaan katukuvan vilinästä sekä kesäkauden ensimmäisistä terassikeleistä. Aurakatu ei olisi Aurakatu ilman Blankoa – kyllä tätä ravintolaa kaivattiin, kun se oli remontissa yli kesän 2018.

Blankon ravintolakonsepti on monipuolinen: tarjolla on niin lounasta ja dinneriä kuin vilkasta yöelämääkin. Menu on yhtä mehevä kuin sijainti, ja annoksissa on huomioitu myös kasvisruokailijat. Listan bravuuri on kuitenkin Blankon ilmiömäinen lammaspasta, jossa maistuvat myös punainen pesto sekä rucola.

Julkaistu | Päivitetty