Fun Dining x 4

Kankeat muodollisuudet voi unohtaa, nyt saa ottaa rennosti. Näissä ravintoloissa syödään hyvin ja viihdytään vielä paremmin.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Gunnar Eatery & Bar

Gunnar on Turun ravintolamaailman uusi tulokas, joka avautui Turun Seurahuoneen katutasoon alkuvuodesta 2019. Gunnarissa eli "Gunussa" mennään nautiskelu edellä ja panostetaan erityisesti sosiaaliseen syömiseen eli seurueen kanssa jaettaviin annoksiin.

Annokset ovat hyvin mietittyjä kokonaisuuksia, joita on kiva maistella ja fiilistellä yhdessä porukalla. Pöydässä näkyy paljon paikallista niin kattauksessa kuin itse ruoassakin, mikä on aika sykähdyttävä juttu. 

2Sergio’s

Ravintola Sergio’s on toiminut vuodesta 2003 Läntisellä Rantakadulla, ja se kuuluu jo tiukasti Turun klassikkoravintoloihin. Mikäli italialainen ruokakulttuuri on juttusi, täällä se todellakin näkyy ja maistuu.

Sergio’ksen omistajat ovat kaikki italialaisia, mikä selittääkin suuren panostamisen italialaisten perinneruokien laadun maksimointiin ja erikoistumisen italialaisiin viineihin (niitä löytyy listalta huimat 150).

Raaka-aineetkin tuodaan pääosin Italiasta, mikä kertoo aidosta meiningistä. Kokeile ainakin ravintolan omaan taikinajuureen leivottua pizzaa, sitä ei voi hypettää liikaa!

3Gustavo

Gustavossa maistuu omistajien intohimo Välimeren keittiöön. Vieraat otetaan avosylin vastaan ja paikan sielu, keittiömestari ja omistaja Markus huolehtii, ettei kukaan poistu nälkäisenä. Listalta löytyy klassikoita ja viikoittain vaihtuvia kausiherkkuja välimerellisen keittiön keskeisistä raaka-aineista. Maku on taattu, kun kaikki tehdään alusta loppuun itse. 

Gustavon erikoisuus ovat suolaiset pikkunaposteltavat eli pintxot, joita voi nauttia alkupalana tai koota tarjolle vaikka kokonaiseksi illalliseksi. Viinit on valittu huolella, ja valikoimaan mahtuu myös vaihtoehtoja, joita ei Alkon hyllystä löydy.

4Bassi

Ravintola Bassi on Turun tuorein kalaravintola! Bassi sijaitsee aivan Turun ydinkeskustassa, Aurajoen rannalla.

Bassin erikoisuuksia ovat kala- ja äyriäisherkut, jotka on tehty jaettaviksi. Listan kuningas on runsas äyriäisvati – vaikuttava näky pöytään tullessaan! Mikäli merenelävät eivät nappaa, listalta löytyy myös liha- ja kasvisannoksia, eli jokaiselle jotakin.

Ravintola on saanut nimensä talon suunnitelleen arkkitehti Charles Bassin mukaan. Perjantai- ja lauantai-iltaisin talon kolmoskerroksessa avautuu Club Bassi Karaoke Bar, jossa voit laulaa karaokea ainutlaatuisen tyylikkäässä miljöössä. Tilan jatkona on myös terassi, joka on kuin piste iin päällä.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?