Galleriat ja taidenäyttelyt Turussa x 4

Turun gallerioissa ja taidemuseoissa riittää nähtävää ja analysoitavaa. Inspiroidu ajankohtaisista näyttelyistä ja koe luovuus monessa eri merkityksessä.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Galleria Joella

Akseli Gallén-Kallelan puuhun piirtämää Kalmankukkaa nimitettiin aikoinaan töherrykseksi. Yli sata vuotta myöhemmin taidegrafiikkaa – eli painolevyillä vedostamalla tehtyjä kuvia – löytyy mm. Galleria Joellasta Aurajoen rannalta. 

Jo Gallén-Kallela innostui ideasta, että kaikilla olisi mahdollisus saada taidetta kotiin. Jos tämä on sinustakin mainio ajatus, poikkea Joellaan katsomaan esillä oleva näyttely ja selailemaan myynnissä olevia satoja töitä kymmeniltä eri taidegraafikoilta.

2Titanik

Oletko nähnyt samat asiat miljoona kertaa, kangistuvatko kaavat? Astu sisään kaupungin vanhimpaan nykytaidetilaan Titanikiin, jonka katto sulautuu osaksi Runeberginpuistoa ovi avautuu Aurajoen rantaan. Ehkä täällä pääset kokemaan jotain siitä luovasta rajattomuudesta, jolle ei nyky-yhteiskunnassa ole juuri kanavia. 

Entisen yleisen käymälän tiloihin rakennetussa Titanikissa voi törmätä melkeinpä mihin vain mieltä myllertävään: yhteisiä nimittäjiä Titanikissa esitettävälle nykytaiteelle ovat kokeellisuus ja ei-kaupallisuus. Myös näyttelyjä täydentäviä tapahtumia järjestetään jatkuvasti, ja näihin kaikkiin on vapaa pääsy.

Ylempi kuva: Repose-näyttely, kollektiivi haus de projektin teos, 2018
Alempi kuva: Harpa Dís Hákonardóttir & Oskari Ruuska: Balance Piece, 2019​​​​​​​

3Turun Taidehalli

Turun nykytaideskene laajeni alkuvuodesta 2019, kun Turun Taidehalli avautui Vanhalle Raatihuoneelle. Turun Taiteilijaseuran ja Valokuvakeskus Perin ylläpitämä yhteisövetoinen taidekeskus tarjoaa herkullisia nykytaiteen näyttelyjä sekä paljon muuta elämysohjelmaa. Täällä taide venyy jokaiseen suuntaan niin että paukkuu!

4Makasiini Contemporary

Aivan Turun tuomiokirkon kupeessa, vanhassa Maaherran makasiinissa sijaitsee upea galleria. Instagrammattavan coolin gallerian korkeissa ja valoisissa tiloissa taide suorastaan hyppää silmille – silleen hyvällä. Makasiini Contemporaryn näyttelyt nostavat esille niin kotimaisia kuin kansainvälisesti tunnettuja lahjakkuuksia sekä nuoria ja kiinnostavia taiteilijoita. 

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?