Hansa tarjoaa ruokaa ja shoppailuhuveja

Hansalaiset, medborgare! Hansakortteli, tuttujen kesken Hansa, valmistui vuonna 1988. Uutta ja vanhaa arkkitehtuuria yhdistelevä korttelikauppakeskus on kerännyt niin turkulaisia kuin Turussa vieraileviakin jo 30 vuoden ajan.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Shop-hopping

Kun on kyse kauppakeskuksesta, ensimmäisenä puhumme tietysti shoppailusta – mistäs muusta. Hansassa on liikkeitä joka lähtöön, joten täällä ei tarvitse huolehtia siitä etteivätkö sekä vanhemmat, teinit että perheen pienimmät löytäisi sopivaa shoppailtavaa. Hansan katon alla toimii esimerkiksi Varsinais-Suomen ainut ZARA, koko Suomen suurin H&M sekä Marimekon lippulaivamyymälä, jossa viipyy mielellään vaikka vain ihaillen tyylikkäästi esille laitettuja tuotteita.

Viime syksynä Hansaan aukesi myös New Yorker, joita Suomessa on Hansan liike mukaanluettuna vain 11. Euroopan johtaviin katumuotiliikkeisiin kuuluva kauppa houkuttelee rennolla katumuotitarjonnallaan erityisesti nuoria, miksei muitakin – käy tutustumassa.

Vaatteisiin ja muotiin erikoistuneiden liikkeiden lisäksi Hansasta löytyy tietysti myös pelien, lelujen, sisustuksen ja elektroniikan erikoisliikkeitä, joten tarjontaa on. Ja tietysti Hansassa on myös legendaarinen Stockmannin tavaratalo, joka on toiminut samalla paikalla jo vuodesta 1982.

Syömään!

Jos shoppailun tiimellyksessä vatsa alkaa murista tai nälkäkiukku tehdä tuloaan, kannattaa suunnata vaikka Kultatalon puolelle. Kultatalon yläkertaan on keskitetty Hansan Food Court. Täällä ei tule kinaa ruokapaikasta: valittavana on aasialaista, italialaista, kreikkalaista, burgereita jne. Jokainen voi ostaa mieleistänsä syötävää valitsemaltaan tiskiltä ja tulla saman pöydän ääreen syömään.

Yksi noston arvoisista ruokapaikoista Kultatalon yläkerrassa on autenttista roomalaista palapizzaa tarjoava Pizzarium. Täytteet eivät ole tuttuja tavallisten pizzerioiden tarjonnasta, mutta se tässä onkin parasta – ja 72 tuntia nostatettu taikina, joka tekee pohjasta supermaukkaan. Niin yksinkertaista ja niin hyvää.

Kultatalon lisäksi Hansakorttelista löytyy monta hyvää ruokapaikkaa myös katutasosta, esimerkiksi kaikkia sushin ystäviä ilahduttava Hanko Sushi. Kristiinankadun puolella voi loppukeväästä alkaen käydä tutustumassa georgialaiseen keittiöön, kun uutuusravintola Rioni avaa ovensa.

Makeaa mahan täydeltä ja kahvia kanssa, kiitos!

Hansakorttelissa on myös liuta hyviä paikkoja, joihin voi pysähtyä nauttimaan hyvää kahvia, teetä tai vaikka pikkupurtavaa.

Hansatorille auennut Powau nauttii kotikaupungissaan suurta suosiota – eikä syyttä. Powau tarjoaa omia kylmäpuristettuja mehuja, smoothieita, aamiaista, terveellistä välipalaa sekä lounasta. Erityisen suosittuja ovat paikan ravinteikkaat raakakakut, jotka valmistetaan omin pikku kätösin hyvistä raaka-aineista. Paikan päältä saa myös vegaanista jäätelöä, joka on monissa paikoissa aika harvinaista herkkua.

Jäätelöstä puheen ollen – Hansasta saa myös italialaista artesaanigelatoa eli perinteistä italialaista jäätelöä. Gelato Nuvole on toiminut Hansassa vuodesta 2008. Sorbeteissa ja jäätelöissä maistuu rakkaus jäätelöön  ja intohimo sen valmistukseen. Raaka-aineissa ei pihistellä, maut ovat tasapainossa ja lopputulos on yksinkertaisesti suussa sulavan hyvä. Gelatokupin kylkeen voi ottaa myös kupin kahvia.

Yksi Turun kauneimmista kahviloista on Kauppatorin laidalla sijaitseva Fazer Café Aurakatu. Vanhan apteekin tiloissa toimiva kahvila ruutulattioineen ja hauskoine seinineen on paikka, josta saa taatusti edustavat kuvat someen kaverien kadehdittaviksi. Perinteisten kuumien juomien ja leivonnaisten lisäksi kahvila tarjoilee mm. maittavaa viikonloppubrunssia.

Lisätiedot

Teksti Stina Frimodig. Kuvat ja video Kim Allen-Mersh.

Julkaistu | Päivitetty