Hansakorttelin kesäopas

Turun urbaaneimmaksi kauppakeskukseksi tituleerattu kompleksi on ollut aina siitä erinomainen paikka, että sen lasikaton alta löytyy kaikki, mitä ihminen oikeastaan tarvitsee. Tässä kesäksi muutama tärppi.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Remontista viis – Hansaan siis!

Jo pyöreät 30 vuotta täyttänyt Hansa päätettiin muutama vuosi sitten laittaa uuteen uskoon, ja kauppakeskusta onkin uudistettu isosti keväästä 2018 alkaen. Pienestä paukkeesta ja tekemisen meiningistä huolimatta Hansa ja sen liikkeet ovat olleet toiminnassa tavalliseen tapaan koko remontin ajan.

Uudistus on jo loppusuoralla ja valmistuu jouluksi 2019.

Ja sitten asiaan, eli ne tärpit…

Shoppailut

Hansassa on kattava valikoima eri vaateliikkeitä sekä tietysti myös pelien, lelujen, sisustuksen ja elektroniikan erikoisliikkeitä. Kiinnostavaa sisältöä on siis riittämiin, oli sitten vanha taikka nuori.

Kesäksi uusia vaatteita tarvitsevien kannattaa ainakin käydä katsastamassa ZARA (ainoa Varsinais-Suomessa), kesällä 2018 ovensa avannut New Yorker sekä koko Suomen suurin H&M. Suomi-muodin lippulaivan, Marimekon, upeasta myymälästä löytää tyylikästä päällepantavaa sekä omaperäisiä tekstiilejä ja astioita kotiin. Jos tykkäät skandityylistä, ihastut myös herkulliseen myymälään.

Kristiinankadun puolelta löytyy Granit, josta harva kuulemma poistuu tyhjin käsin. Jos kaipaat kotiisi, parvekkeelle tai terassille uutta ilmettä, käy piipahtamassa Granitissa koukuttumisen uhallakin.

Vatsa täyteen ja kuppi kahvia kylkeen

No missä Hansassa sitten voi ja kannattaa syödä?

Kultatalon yläkerrassa on niin kutsuttu ”food court”, josta jokainen voi ostaa mieleistänsä purtavaa ja syödä saman pöydän ääressä sulassa sovussa. Näin kesäaikaa ajatellen – varsinkin jos kelit ovat kohdallaan – suosittelemme makustelemaan Hansan kivijalan tarjontaa.

​​​​​​​Kauppatorin puolelta Hansaa saat hyviä hampurilaisia tuhmasta ravintolasta. NAUGHTY BRGR -ravintolakonsepti on kuuleman mukaan syntynyt Akseli Herlevin yli kymmenvuotisen taustatyön tuloksena. Noh sen kyllä maistaa – paikan hampparit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan H-Y-V-I-Ä.

Yliopistonkadulta sen sijaan saa turkulais-meksikolaista ruokaa… tai no, meksikolaista ruokaa turkulaisesta El Nam -ravintolasta. Tarjolla on nachoja, burritoja ja salaatteja, joita voi nauttia ravintolan terassilla kävelykadun vilskettä seuraillen. Herkut voi valita suoraan listalta tai koota annoksen oman maun mukaan – kastikkeita ja täytevaihtoehtoja riittää, joten varaudu valinnan vaikeuteen.
​​​​​​​
Jos amerikkalaista tai meksikolaista ei tee juuri nyt mieli, miten olisi japanilainen? Eerikinkadulla toimii Hanko Sushi, josta saa laadukasta, käsin tehtyä sushia taatusti tuoreista raaka-aineista.

Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä ovat sitten vielä kahvilat ja Hansan muut makeat mestat.

Eerikinkadun puolella voi bongata idylliseen Bean Barin, jonka terassille paistaa aurinko parhaimmillaan koko päivän. Erityisesti hyvästä kahvistaan tunnettu kahvila tarjoaa suolaista ja makeaa purtavaa, kuten toasteja ja belgialaisia suklaakonvehteja. Paikan päältä saa halutessaan myös ostettua papuja tai niistä valmiiksi jauhettua kahvia kotiin.

Kuumina kesäpäivinä ison suosituksen saa Jungle Juice Bar. Mehun tai smoothien voi käydä nappaamassa Hansasta vaikka läpikulkumatkalla näppärästi mukaan. Lisäpisteitä ropisee juomien hauskoista nimistä!

Jos keli taas ei ole kesäinen, voi terassitunnelmasta nauttia sisätiloissa. Espresso House on nimittäin jatkanut tilojaan Hansatorin puolelle hauskaksi terassiksi. Kuumien juomien ja leivonnaisten ohella erityismainninnan saavat eritoten paikan jääteet, frapinot sekä jäälattet. Nam!

Lisätiedot

Teksti Stina Frimodig. Kuvat ja video Kim Allen-Mersh.

Julkaistu | Päivitetty