Heinäkuun menotärpit Turkuun x 6

Turun kesä on öbaut just nyt parhaimmillaan. Heinäkuu on pullollaan huippuhyviä menotärppejä festareista turnajaisiin. Nappaa tästä talteen kiinnostavimmat!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Samppalinnan kuutamouinnit

Uiminen on ehkä parhain kesäpuuha ikinä, sitä tuskin tarvitsee sen enempää selitellä. Oletko testannut Samppalinnan kuutamouinteja? Iltahämärässä polskimisessa on jotain ihanan kutkuttavaa – tämä spessu tapahtuma vie päivänvalossa tehdyt uintireissut ihan nextille levelille. Hmm, ei muuten yhtään huono idea treffeille?

Kuutamouinnit järjestetään kesällä 2019 Samppalinnan maauimalassa perjantaina 26.7. • 23.8. • 13.9.

2Turun linnan turnajaiset

Kesäisin Turun linnan puisto muuttuu historialliseksi taistelukentäksi, kun Turun linnan turnajaiset (11.–14.7.2019) saapuvat kaupunkiin. Utelias yleisö pääsee seuraamaan vierestä, kun haarniskoidut ritarit ottavat mittaa toisistaan ja suorittavat tehtäviä peitset ja keihäät viuhuen. Tarjolla on harvinaista herkkua aitoine suojavarusteineen ja alkuperäisine sääntöineen. Meno on siis täysin autenttista – paitsi ettei kukaan kuole, heh.

Laji näyttää haastavalta, välillä vähän rajultakin. Hommaa ei yhtään helpota, että haarniskojen sisällä lämpö nousee helposti yli 70 °C. Huh! Jos meno tuntuu liian hurjalta, voi ritarikulttuuriin ja taistelujen maailmaan uppoutua myös linnassa opastettujen kierrosten ja muun ohjelman parissa.

3Airisto Classic Regatta

Purjehdushifistelijöitä hemmotellaan, kun komeat purjeveneet täyttävät Ruissalon Telakan laiturit heinäkuiseksi viikonlopuksi 18.–20.7.2019. Miellyttävää silmänruokaa ja purjehduskenkiä riittää, joskin pääpointtina on  kolmipäiväinen purjehduskisa, Airisto Classic Regatta.

Kiihkeä koitos on osa isompaa kokonaisuutta, Baltic Classic Masters -purjehduskisoja. Varoitus: veneilykuumeen tartuntariski on tapahtumassa suuri. Emme ole vastuussa hurmiossa tehdyistä venekaupoista.

4 Turku Food & Wine Festival

Kuten nimestä arvata saattaa, näillä festareilla syödään ja juodaan hyvin – ja sehän kuulostaa erittäin hyvältä. Nyt kolmatta kertaa järjestettävä Turku Food & Wine Festival rantautuu tänä vuonna Forum Marinumin pihamaalle heinäkuun loppumetreillä 25.–27.7.2019.​​​​​​​

Voit huoletta ottaa lungisti, kun kaupungin nimekkäimmät keittiövelhot taikovat eteesi mielettömiä herkkuannoksia. Siihen valkkaat sitten kyytipojaksi raikkaan viinin, käsintehdyn siiderin tai lähialueen pienpanimon spessuoluen. Tai vaikka pari.

5Salon Iltatori

Joka torstai kesäkuusta elokuun loppuun Salon Iltatori täyttää Salon torin sadoilla tori- ja kirpputorimyyjillä, tuhansilla ihmisillä ja iloisella puheensorinalla. Yhtäkkiä kaikki haluavat Saloon! Paikalle saapuvat niin naapurikuntien asukkaat kuin seudun kesämökkeilijätkin. Ihmisvilinä myyntipaikkojen, torikahvioiden ja kirppiskojujen keskellä yllättää todellakin.

Myyntikojujen tarjontaa tutkiessaan voi melkeinpä todeta, että mitä Salon Iltatorilta ei saa, ei luultavasti tarvitse. Illan kruunaa tunnetun kotimaisen artistin ilmainen keikka keskellä toria. Iltatorin järjestää Suvisalo ry.

6DBTL

Heinäkuinen DBTL (25.–27.7.2019) kuuluu Turun kesään kuin hillo piispikseen. Festarihumua ei voi olla huomaamatta, kun tänä vuonna DBTL:n bilealue muovautuu Tuomiokirkkotorista ja viereisestä Brahenpuistosta. Vähän kuin paluu juurille, sillä Tuomiokirkon ympäriltähän koko Turku on saanut alkunsa.

Artistikattaus täyttyy kotimaisen musagenren klassikkonimistä Eppu Normaalista Popedaan sekä tämän hetken hittilistojen ykkösistä Vesalasta Sanniin. Voisi sanoa, että DBTL antaa jokaiselle jotakin, mutta pikemminkin kaikkea kaikille. Vieläpä kun Aurajoen kansallismaisema on ihan viekussa, on kaupunkifestivaalin tunnelma aika kohdillaan.

Julkaistu | Päivitetty