Herkutellen halki Aurajokirannan

Hyvää ruokaa, kauniita maisemia, kiireetöntä yhdessäoloa ja pitkiä yöunia – niistä on täydellinen miniloma tehty. Suuntasimme Turkuun kauniina syyskuisena viikonloppuna hemmottelemaan makuhermojamme Food Walk -kävelykierroksen merkeissä.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Pariisi, Rooma, Budapest, Turku. Onnistunut miniloma ei vaadi suuria suunnitelmia tai pitkiä lentomatkoja, sillä läheltäkin löytyy nähtävää ja koettavaa – ja tietenkin maisteltavaa. Pari päivän mittainen makumatka Turkuun tarjoaa hyvän ruoan ystävälle täydellisen irtioton arjesta. 

Sijainti, sijainti, sijainti

Loman onnistumiseen vaikuttaa merkittävästi hotellin sijainti. Kun kulkuyhteydet ovat kunnossa, voi keskittyä olennaiseen. ​​​Viikonloppumatkailijalle kompakti Turku on ihanteellinen: kaikki keskustan kiinnostavimmat kohteet ovat saavutettavissa jalkaisin. Kauniissa Aurajokirannassa ja keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitseva Radisson Blu Marina Palace Hotel on mitä oivallisin tukikohta Turun-matkalle.

Marina Bar & Lounge henkii sopivassa suhteessa ylellisyyttä ja kotoisuutta. Check in -tiskiltä avautuva Aurajokimaisema kutsuu heti kättelyssä luokseen. Päätämme kuitenkin käydä ensin heittämässä laukut huoneeseemme. Mikä yllätys siellä odottaakaan! 

​​​​​​​River View -huoneesta avautuva maisema ikoniselle Aurajoelle on kaunis kuin taulu. Vaikka reilun kokoinen ja kauniisti sisustettu huone kutsuu viivähtämään pidemmäksikin aikaa, päätämme pysyä suunnitelmassa ja suunnata hotellin alakerrassa sijaitsevan Grill it! Marinan terassille. 

Annos turkulaisuutta,
ripaus välimerellisyyttä

Aurinkoisella terassilla nautitut drinkit herättelevät mukavasti ruokahalua ja päätämme aloittaa Food Walk -kierroksemme legendaarisesta Brahen Kellarista. Taste of Turku Appetizer löytyy ravintolan a la carte -listalta Kellarin Toast Skagen -nimellä. Kellarista kerrotaan, että annos on ollut listalla jo yli 20 vuotta ja pakko myöntää: ei suotta! 

Skagenin mallasleipä leivotaan ravintoloitsijan sukureseptin mukaisesti, eikä katkarapujen koosta tai määrästä tingitä. Perinteet ja raaka-aineiden laatu maistuvat annoksessa, jonka viimeistelee vieno kapriksen vivahdus. Juomavalintamme on jääkylmä Prosecco, jota ravintolasta suositellaan suosikkiannoksen kaveriksi. 

* Vinkki: Taste of Turku Appetizerin resepti löytyy Brahen Kellarissakin myytävästä Turku lautasella -kirjasta.  

Kellarin hämyisästä tunnelmasta suuntaamme torin vierustaa kohti välimerellistä Di Treviä. Nuorekkaan ravintolan Food Walk -annos Tapaslankku on makumatka ravintolan a la carte -listalle. Kaikki lankun annokset löytyvät muodossa tai toisessa Di Trevin vakiolistalta. 

Maistuvan lankun suosikiksemme nousevat friteeratut halloumitikut, joita dipataan ravintolan omaan chilihilloon. Di Trevin rennossa tunnelmassa vierähtää helposti tunti jos toinenkin. Kiireettömän keskustelun lomassa täytämme viinilasejamme ravintolan suosittelemalla punaviinillä. 
* Vinkki: vaikka tapaslankku on ennalta määritetty, annos voidaan räätälöidä erikoisruokavalioiden mukaiseksi. 

Kahden maistuvan alkuruoan päälle alkaa jo tehdä mieli kahvia. Otamme suunnaksi Cafe Artin, jonka terassi levittäytyy Aurajokirantaan. Kahvila valittiin tänä vuonna Turun parhaaksi, eikä syytä tarvitse ihmetellä. Tiskillä avautuva kakkuvalikoima on sanalla sanottuna vaikuttava. Turun Kahvipaahtimon kahvista valmistettu latte (tuplashotilla tietysti) on ihanan täyteläinen ja sammuttaa kahvinhimon takuuvarmasti. 
* Vinkki: nappaa kotiin viemisiksi pussillinen tuoretta Turun Kahvipaahtimon kahvia. 

​​​​​​​Virkistävän kahvin jälkeen viivähdämme hetken jokirannassa. Teatterisillalla tunnelmoimme paikallista, kiireettömän tuntuista menoa. Helsingin vilskeeseen verrattuna Turku näyttäytyy rauhallisena ja idyllisenä ja pohdimmekin, miksemme ole ymmärtäneet suunnata lähikaupungin rauhaan aikaisemmin. 

”Helsingin vilskeeseen verrattuna Turku näyttäytyy rauhallisena ja idyllisenä ja pohdimmekin, miksemme ole ymmärtäneet suunnata lähikaupungin rauhaan aikaisemmin.”

Illallinen ja aamiainen saman katon alla

Aurinko alkaa jo laskea, joten on syytä suunnata takaisin hotellille ja päivän viimeiselle Food Walk -rastillemme. Valitsimme illallispaikaksi hotellin Grill it! Marina -ravintolan. Marinan Pulled Pork Burger kuulosti houkuttelevalta, ja hotelliravintola jokimaisemin etsii Turussa vertaistaan. Kolmantena syynä mainittakoon se ilmeinen: mahdollisuus nousta hissillä suoraan ravintolasta oman huoneen rauhaan tuntuu kävelypainotteisen päivän jälkeen luksukselta. 

Rauhalliseen nurkkapöytään tuotu burgeri ylittää odotuksemme, ja samaa voi sanoa tunnelmasta. Rauhallinen puheensorina paljastaa, että myös muut ovat löytäneet tiensä Grill It! Marinan -ravintolan rauhaan. Tarjoilijamme kertoo, että nauttimamme Pulled Pork Burger ei kuulu ravintolan vakiotarjontaan, vaan se on nostettu sinne kesämenusta. 

* Vinkki: tilaa Burgerin kylkeen ihanan rapeat bataattiranskalaiset ja huuhtele herkut alas oluella. 

Illallisen jälkeen päätämme vielä jatkaa pimenevää iltaa ravintolan terassilla. Pehmustetulta sohvaryhmältä on mukava suunnata hyvien keskusteluiden siivittämänä kohti seiskakerroksen huonetta, jossa ilta päättyy lämpimään kylpyyn ja suloisiin yöuniin. 

​​​​​​​Hotelliaamiainen on jo itsessään syy suunnata yöksi pois kotoa. Radisson Blu Marina Palace Hotelin Super Breakfast aamiainen vie tämänkin nautinnon seuraavalle tasolle. Aamiainen on paitsi runsas ja monipuolinen, myös harvinaisen kauniisti esillä. Valinnanvaikeus on ainoa haaste, jonka kanssa joudumme painiskelemaan hartaasti nautitun aamiaisen parissa.  

Aamiaisen jälkeen levähdämme vielä hetken hotellihuoneessa ennen kuin suuntaamme kohti rautatieasemaa. Matkalla asemalle poikkeamme Café Braheen, joka on Food Walkimme viides ja viimeinen kohde. Nappaamme mukaamme patongit, tuoremehut ja kahvit, jotka nautimme junamatkalla Helsinkiin.  
* Vinkki: Jos vatsa antaa myöten, nauti myös Café Brahen mielettömän kokoinen korvapuusti. Tässä pullassa on sekä koko että maku kohdillaan!

Junamatkalla käymme läpi kokemaamme ja toteamme yhdessä tuumin, että miniloma oli täyden kympin arvoinen. Suosittelemme Food Walkia kaikille, jotka arvostavat hyvää ruokaa, leppoisaa yhdessäoloa ja stressitöntä lomailua. 

LISÄTIEDOT JA VARAUKSET

Yhteistyökumppanina TOK.
Teksti Laura Silvonen. Kuvat Miikka Lautkoski.

Julkaistu | Päivitetty

Osta Turku Food walk -kortti

Turku Food Walk

  • Kortin hinta on 44 €
  • Kortti on käytettävissä vuonna 2018

Lisäksi käytetty kortti oikeuttaa 15 % kerta-alennukseen yhdessä kortin ravintoloista. Alennus on voimassa 31.12.2018 asti.

Food Walk kortilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta. Eikä korttia voi vaihtaa seuraavan vuoden korttiin.

Näin kortti toimii

  • Kortinhaltija voi käydä kortissa mukana olevasta kymmenestä ravintolasta viidessä haluamassaan järjestyksessä.
  • Turku Food Walk sopii myös ryhmille. Varaa pöytä, jos ryhmässänne on yli neljä henkeä.
  • Kortti tulee esittää ravintolahenkilökunnalle tilauksen yhteydessä.
  • Kortti on voimassa kolme vuorokautta ensimmäisestä ravintolakäynnistä alkaen.
  • Kortin hintaan ei sisälly juomia.
  • Kortti ei ole voimassa juhlapyhinä.