Hotelleja Turussa x 5

Laadukas hotelli kruunaa reissun kuin reissun, joten panosta yöpaikkaasi. Kaikki nämä hotellit löydät Turun keskustasta tai ihan lähettyviltä. Pehmeä sänky odottaa!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Hotel Centro

Turun ytimessä sijaitsevan sisäpihan suojista löytyy Ilkan ja Kristiinan jo toisessa polvessa luotsaama Hotel Centro. Tyylikkäässä, lämmintunnelmaisessa perhehotellissa saa levätä rauhassa, vaikka nurkan takana on Kauppatori. Aamupalalla voi nautiskella joka sorttia freesejä herkkuja, kuten tuoretta kalaa ja leivonnaisia.

Centrossa näkyy omistajien rakkaus nykytaiteeseen, ja ympäri hotellia voi ihailla nykytaiteen teoksia. Saman korttelin kuntokeskus Motivus on vieraiden vapaassa käytössä. 

2Hotel Scandic Julia

Muutama kortteli Kauppatorin vilinästä, ovesta sisään, portaat ylös – ja eteen avautuu hiljattain avaran moderniksi remontoitu Scandic Julia. Täältä kävelee minuutissa Vähätorille, joka ravintoloineen, kahviloineen ja terasseineen on kesällä kuin ulkoilmaolohuone Aurajoen rannassa. Linnankadun designliikkeistä voi bongailla jotain kivaa kotiin viemisiksi.

Bistro Juliennessa lapset pääsevät leikkihuoneeseen vanhempien ruokaillessa vieressä – toki rauhallisempiakin soppia löytyy. Lämpimästä pysäköintihallista pääsee kätevästi suoraan hotellin vastaanottoon.

3Hotel Scandic Plaza

Scandic Plazan kermanvaalea rakennus on Erik Bryggmanin suunnittelema funktionalismin helmi 1920-luvulta. Tunnelmallisessa majoituspaikassa on pienen hotellin tuntua, joka vetoaa aikuiseen makuun ja sopii yksilöllisyyttä arvostavalle.

Kävelykadun varrella liikenne ei häiritse unia, vaikka ollaan aivan kaupungin ytimessä. Alakerrassa voi istuskella hotellin omassa kahvila-ravintola Bryggman’s Delissä, jonka ikkunoista avautuvat näkymät kävelykadulle. Hotellin vierestä löytyy Turun isoin kauppakeskus Hansa.

4Hotel Scandic Turku

Suurin Turun Scandic-hotelleista on kaupunkiin tutustujan unelmapaikassa. Kulman takana virtaavaa Aurajokea voi seurata Tuomiokirkolle, ja toisesta suunnasta löytyy Turun linna. Jalat vain alle, ja olet kaikilla Turun keskeisillä nähtävyyksillä!

Scandic Turussa viihtyvät erityisesti perheet ja ryhmät, onhan 3–4 hengen huoneita joka lähtöön. Uima-allas ja leikkihuone siivittävät lomaa lasten kanssa. Alakerrasta löytyvät ravintola sekä erikoisoluisiin keskittynyt baari. Ison parkkialueen ansiosta tänne on helppo tulla myös autolla.

5Hotel Seaport

Hotel Seaport löytyy Viking Linen ja Tallink Siljan laivaterminaalien välittömästä läheisyydestä, muutaman kilometrin päästä Turun ydinkeskustasta. Hotelliksi muutetussa vanhassa tiilimakasiinissa ovat kauppiaat vielä sata vuotta sitten myyneet mereltä kuljetettua tavaraa. Seinillä olevia vanhoja mustavalkokuvia katsellessa voi kuvitella millainen portti länteen Turun satama on Suomelle ollut – jo 860 vuoden ajan!

Merihenkisessä Gastro Pubissa saa ruokaa pitkälle iltaan asti. Turun linna on kivenheiton päässä, ja läheltä löytyy myös merimuseo Forum Marinum

Julkaistu | Päivitetty