Hotellihuone oksalta – Ruissalon kylpylä majoittaa puuhun

Muutama miljoona vuotta sitten ihmiset nukkuivat puissa. Siitä oli vähän kaikenlaista hyötyä. Nyt sinne on menty takaisin. Miksi?

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Ilmassa roikkuva teltta kuulostaa heti hyvältä. Siinä on jotain jännää, uutta ja ihmiselle etäisesti tuttua. Näitä ilmaan pingotettuja telttoja löytyy nyt Ruissalon Kylpylän rantakallioilta, ja niitä voi varata itselleen hotellihuoneen tavoin.

Tentsile pingotetaan kolmen tukevan puun väliin. Syitä tähän on monia, mutta yksi on se, että ilmassa roikkumalla voi nukkua paikoissa, joissa tavallisen teltan pystyttäminen ei ole mahdollista. Kuten Ruissalon tapauksessa, kallion harjanteella.

Riippuva puumajoite on ennen kaikkea hauska tapa yöpyä.

Riippuva puumajoite on ennen kaikkea hauska tapa yöpyä. Leijuvaan telttasukkulaan kellahdetaan etupuolen vetoketjuovesta tai teltan alla olevasta ”agenttiluukusta”. Sadesuojan saa pois, jonka jälkeen yötä voi paistatella taivasalla. Kun toinen liikahtaa, liikahtaa toinenkin. Useampi liikahdus saa aikaan nauruhepuleita.

Tentsile on ulkona nukkumisen uusi muoto, joka saa kesäyön näyttäytymään taas aivan uudella tavalla. Se on paluu primitiiviseen, ja tuntuu siksi jopa melko luontevalta. Siinä on myös samoja viboja kuin riippumatossa, ja riippumattohan on ollut rentoutumisen symboli jo Columbuksen ajoilta lähtien. Nukkukaamme siis puussa, se on ihmiselle hyväksi.

Ja vaikka metsä majoituksen tarjoaakin, ovat kylpylähotellin kaikki fasiliteetit vierailijan käytössä. Täysin luonnon armoille ei siis tarvitse heittäytyä.

Ja onhan Ruissalossa tietysti paljon muutakin! Moni paikka kehuskelee ympäröivällä luonnolla, mutta Ruissalon saarella on valtti, jota muilla ei – siellä kasvaa puolet koko Suomen tammimetsistä. Nämä tammimetsät tarjoavat puitteet kaikentyyppiselle ulkoilulle, mutta etenkin yksi laji on vierailijoiden suosiossa.

Golf

Golfia varten Ruissalolla on tarjota championship-tason puistokenttä, jonka vuodesta toiseen erinomaisena pysyvä kunto on jäsenistölle jatkuva ylpeydenaihe.

Mikäli taskusta ei green cardia löydy, voi alle ottaa vaikka maastopyörän, jonka selästä saaren maisemia on suorastaan kätevä tarkastella. Yhdellä reissulla tutuksi tulee niin Saaronniemen kaunis uimaranta, Ruisrockin kotipaikka Kansanpuisto kuin viidentuhannen kasvilajin Kasvitieteellinen puutarhakin.

Saarta kannattaa tarkastella myös niin sanotusti vetten päältä. Tätä varten kylpylähotellin rannasta voi lainata kajakin tai pari. Meloen meriretki taittuu rennon letkeästi, ja mikä tärkeintä, erittäin instagrammattavasti.

TUTUSTU JA TEE VARAUKSIA:

Yhteistyökumppanina Sunborn.
Teksti Juuso Suominen. Kuvat Terri Vahtera.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?