Huhti-toukokuun menovinkit Turkuun x 19

Mitäs keväisen kivaa on meneillään ja tuloillaan Turussa? Lue menovinkit ja löydä tekemistä, mukana myös pääsiäisen vinkit!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

16.4. Linnateatteri: Baritonien kosto

Linnateatterin riemastuttava musiikkiteatteriesitys on Panu Kankaan, Osku Ärilän ja pianisti Jukka Nylundin voimaannuttava yritys nostaa matalaääniset laulajat edes hetkeksi parrasvaloihin. Keksivätkö pojat keinon murtaa tenorien ylivallan? Pääsevätkö baritonit viimeinkin päärooliin? Kuulostaa juuri niin hauskalta kuin onkin.

28.–29.4. Voice of Finland -livelähetykset Logomossa

Miltä suosittu musiikkispektaakkeli näyttää ja kuulostaa livenä? Älä jää arvailemaan vaan lähde paikan päälle Logomoon ottamaan selvää. Punaisilla tuoleilla tähtivalmentajina nähdään Maija Vilkkumaa, Juha Tapio, Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki sekä odotetun paluun tekevä Anna Puu. Varaa liput nyt heti ja sassiin, ne ovat suosittuja.

1. livelähetys 8.4., 2. livelähetys 15.4., semifinaali 22.4. ja finaali 29.4.

38.–10.4. Kuralan Kylämäki: Laitetaan pääsiäistä!

Iso-Kohmon talossa kaunistetaan kotia pajunkissoin ja hiirenkorvin ja tuvassa keitetään mämmiä pe klo 9–14, la–su klo 11–17. Tapahtuma on maksuton.

Entäs iskeekö askartelu? Kokeiluverstaalla koristellaan pääsiäismunia vahatekniikalla lauantaina ja sunnuntaina klo 12–16. Munien koristelu 6 € (yli 7-vuotiaat ja aikuiset).

4 17.4. Seikkailupuisto: Noita Seitikin pääsiäinen

Pääsiäissunnuntaina koko perheelle löytyy hauskaa pääsiäisohjelmaa. Tänne mennään!

Klo 11–16.45 taidepajassa pääsee askartelemaan noitien taikavälineitä, amuletteja ja taikasauvoja. (3 €/hlö.) Ennakkovaraus netistä. 

Klo 11–13 leikkipuiston alueella noitamaiset puistotaiteilijat kutsuvat lapsia yhteisiin leikkeihin ja pääsiäiskepposille.

Klo 12–14 hali- ja vetokoirat vierailevat puistossa, maksuton kärrykyyti!

Klo 10–16 grilli on käytössä tapahtuman ajan. Ota omat eväät ja tulentekovälineet mukaan, Seikkailupuisto tarjoaa puut.

513.4.–7.5. Turun filharmoninen orkesteri ja Åbo Svenska Teater: Cavalleria rusticana ja Pajazzo

Kun kaksi mahtiteosta Pietro Mascagnin Cavalleria rusticana ja Ruggero Leoncavallon Pajazzo yhdistyvät, on luvassa suuria tunteita. Turun filharmonisen orkesterin ja Åbo Svenska Teaterin oopperaesitys huokuu hurmosta, säkenöi kitchiä, tihkuu melodraamaa ja kipinöi temperamenttia. 

616.–17.4. Apteekkimuseo ja Qwenselin talo: Pääsiäisen opastukset

Kevät tekee tulojaan myös tunnelmallisessa Apteekkimuseossa ja Qwenselin talossa. Pääsiäisen opastetuilla kierroksilla pääsee kuulemaan 1700-luvun elämästä talossa asuneen lääketieteen professori Pippingin perheen aikana. Museon sisäänpääsymaksu + 3 € opastusmaksu. 

715.4. TFO: Pääsiäiskonsertti Turun tuomiokirkossa

Turun filharmonisen orkesterin pääsiäiskonserttia johtaa virolainen kapellimestarilegenda Tõnu Kaljuste. Puccinin viisiosainen messu sekä Pärtin Trisagion johdattelevat pitkäperjantain ja alkavan pääsiäisviikonlopun tunnelmaan. Konsertti klo 18.

818.4. Key Ensemble: Pääsiäiskonsertti

Martinkirkossa kajahtaa kauniisti, kun turkulainen huippukamarikuoro Key Ensemble kantaesittää uudistetun Mäntysaaren Vigilian kokonaisuudessaan. Konsertti klo 18.

922.4. Aurajoen Yöjuoksu

Tässä on kyllä ihan pimeä tapahtuma, mutta pimeys itse asiassa kuuluu asiaan. Aurajoen Yöjuoksussa nautitaan urheilun huumasta yöllisen jokirannan unenomaisissa tunnelmissa. Aiotko osallistua? Ja kaikki Iltavirkut ja yökyöpelit, tervetuloa kannustamaan.

10Galleriatärppejä

Turun Taidehalli
24.4. asti NYTT 2022, Turun Taideakatemiasta valmistuvien näyttely
6.5.–4.6. Elina Oikari & Yassine Khaled
6.5.–4.6. Erkki Nampajärvi

Galleria Joella
30.3–24.4. Kimmo Ylönen
27.4.–22.5. Anne Sunila

Titanik
25.3.–17.4. Sheung Yiu
22.4.–15.5. Shia Conlon and Minjee Hwang Kim
24.–29.5. Anne Naukkarinen ja työryhmä

Makasiini Contemporary
18.3.–10.4. Tiina Itkonen
​​​​​​​18.3.–10.4. Erika Adamsson

1130.4.–8.5. Turun Seurahuoneen vapun ja äitienpäivän juhlabrunssit

Kun mämmit ja suklaamunat on syöty, vappu ja äitienpäivä lähestyvät jo vauhdilla. Kevään juhlien kunniaksi Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneella kilistellään kuplivalla ja herkutellaan juhlabrunsseilla Gunnar Upstairsissa (2. krs.). 

Vappuaaton ja vappupäivän sekä äitienpäivän juhlabrunssit 30.4., 1.5. ja 8.5. klo 12–15. Varaa pöytä pian!

125.5.–14.5. Aurinkobaletti: Monteverdi – Poolamets – Laakso: Poppean kruunaus

Poppean kruunaus kertoo Rooman Keisari Neron ja hänen toisen vaimonsa Poppaea Sabinan traagisen rakkaustarinan. Aurinkobaletin käsissä Claudio Monteverdin barokkiooppera saa uusia muotoja villinä steampunk-henkisenä nykytanssiteoksena. Kiinnostaa!

1314.5. Taiteen Talon avajaiset

Hurraa-huuto sille, että turkulaiden taide- ja kulttuurikenttä saa uudenlaisen monitaiteisen kulttuurikeskuksen. Rettigin vanhan tupakkatehtaan kiinteistössä avaa toukokuussa ovensa Taiteen talo. Kapunkilaisten yhteinen ja inspiroiva kohtaamispaikka kokoaa saman katon alle rikasta taide- ja kulttuurikuhinaa Turun Vanhankaupungin sydämeen.  

Lauantaina 14.5. Taiteen talon avajaisissa saa laajan maistiaisen Turun kulttuurikentän eläväisestä tarjonnasta. Iso osa avajaisten ohjelmaa on Taidekahvit-yhteistyöverkoston yhteinen Vallaton KUMOUS -taidefestivaali. Luvassa on kivaa koettavaa kaiken ikäisille!

Avajaiset klo 10-00:30 
Taiteen talo
Nunnakatu 4

14 15.5. Turun musiikkijuhlat: Juan Diego Flórez

Turun musiikkijuhlat antavat toukokuussa ensimmäisen maistiaisen tulevan kesän maailmanluokan tähtien vierailusta, kun ylistetty tenori Juan Diego Flórez esiintyy Turun konserttitalolla. Konsetissa kuullaan mm. ooppera-aarioita ja melodioita rakastetuilta säveltäjiltä kuten Donizetti, Verdi, Massenet ja Puccini. Mukana myös pianisti Vincenzo Scalera. 

Kuva: Gregor Hohenberg / Sony Music Entertainment

1519.–22.5. Video Art Festival Turku

Valloittava videotaidefestivaali Video Art Festival Turku on visuaalista herkkua parhaimmillaan. Festivaalin ohjelma koostuu avoimen haun kautta jurytetystä teoskokonaisuudesta sekä muusta videotaiteesta ammentavasta ohjelmasta. Teoksia pääsee ihailemaan maksutta useammissa lokaatioissa Turussa, kurkkaa tarkempi ohjelma sivuilta. VAFT on muuten ainoa videotaiteeseen keskittynyt festivaali Suomessa. Aika cool.

Kuva: Paavo Pykäläinen / Video Art Festival Turku

1620.–22.5. Jokisataman avajaiset

Turun merellinen tapahtumakesä starttaa Jokisataman avajaisista monipuolisen tapahtumaviikonlopun meiningeissä. Suurin osa Turun kaupungin ja paikallisten yhdistysten järjestämistä tapahtumista ovat maksuttomia, joten lähde nautiskelemaan aurinkoisen jokirannan menosta.

1721.5. Museoiden yö

On niin valoisaa, että kuka tässä nyt nukkumaan, joten kierrä museoita yöhön asti, kun kerrankin mahdollista. Vuoden museokaupungissa et varmasti pety tarjontaan. Mukana mm. Forum Marinum, Sibeliusmuseo ja Turun taidemuseo. Museoiden tarjonnan lisäksi musiikkia ja muuta mukavaa menoa.

1824.5. Turun Kaupunginteatteri: Mielikuvituspoikaystävä K-18

Kirjailija ja somevaikuttaja Henriikka Rönkkösen suureen suosioon nousseeseen menestyskirjaan perustuva Mielikuvituspoikaystävä K–18 on spektaakkeli, joka vain täytyy nähdä. Näyttelijä Aija Pahkalan esittämä monologiesitys kertoo hauskasti ja koskettavasti sinkkuudesta ja siitä, mitä se on opettanut onnellisuudesta. 

1929.5 asti Sibelius-museo: Aesthesis

Sibelius-museoon yksi näyttelytärppi: Turun AMK:n Taideakatemiassa opiskelevien kuvataiteilijoiden Johanna Juupaluoman ja Hannele Peltorinteen Aesthesis-näyttelyssä luontoa ja sen jättämiä aistijälkiä tarkastellaan muotojen, tuoksujen, äänien, orgaanisten materiaalien ja havaintojen kautta.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?