Hyggeilyä Turussa x 6

Tanskalaisten hyggeily yhdistetään helposti pelkkään kotoiluun, mutta samoihin tunnelmiin pääsee virittäytymään helposti myös kodin ulkopuolella. Lievitä kaamosmasennusta nautiskelemalla Turussa – tässä siihen pari vinkkiä.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Spessumpi teehetki

Ravintola Gunnarin Afternoon Tea on hyggeilijän pieni unelma. Brittilästä kotoutettu nautiskelurituaali oikein käskee pysähtymään kiireen keskellä – edes kupposen verran.

Iltapäivätee katetaan Gunnarissa joka päivä klo 14–17, ja tarjolla on ylellisen teevalikoiman lisäksi pieniä makupaloja skonsseista saaristolaisleipiin ja konvehteihin.

2Leppoisa staycation

Lähimatkailu ja viikonloppulomailu kotikaupungissa ovat syystäkin trendaavia juttuja. Kuka ulkomaille kaipaisikaan, kun mielen voi nollata Turussakin?

Onneksi Turun hotellitarjonta vastaa hyggeilijän huutoon. Kylpylähotelleissa hemmottelu viedään ihan nextille levelille, ja keskustan hotelleista kaikki Turun nähtävyydet ja aktiviteetit ovat vain askeleen päässä. Arki rullaa huomattavasti helpommin pienen lepotauon jälkeen.

Kurkkaa Turun parhaat yöpaikat täältä:

WWW

3Kulinaristista hemmottelua

Pimeys tuntuu vievän kaikki voimat, ja ruokakaupassakin käynti tuntuu tuskalliselta taistelulta. Mitäs ny sit, tilataanko Woltista?

Antaudu suosiolla Turun ravintolatarjonnan syliin. Itse ei tarvitse kokata (eikä tiskata!) ja saa keskittyä 100 % ihan vaan nautiskeluun.

Hae hyggeä täältä:

  • Ludu ja Smör – Erityisesti kynttilänvalossa nämä ravintolat ovat täynnä pehmeää, tuudittavaa tunnelmaa. Sama meno jatkuu myös lautasen puolella, totta kai.

  • Gustavo – Välimerellisen keittiön makunautinnot kruunataan sydämellisellä palvelulla. Ihan kuin olisi hyvän ystävän luona illallisella.

  • Hügge – Nimensä mukaisesti Hüggessa kaikki on ihanan hyggeä sisustuksesta safkaan.

  • E.Ekblom ja Tårget – Lempeästi valaistuissa, tunnelmallisissa kellaritiloissa kaikki maistuu paremmalta.

Lisää ravintoloita ja maukkaita ideoita:

WWW

4Koukuttavat kuutamouinnit

Hyggeä havaittavissa: Kylpylähotelli Caribian kuutamouinnit tarjoavat tunnelmallista polskuttelua kynttilänvalossa perjantaisin klo 21–24 koko marraskuun ajan.

Pehmeästi valaistut altaat ja rentouttava musiikki takaavat kunnon rentoutumisöverit. Pariskunnille erittäin kiva idea treffi-illaksi, mutta voi tänne hyvin lähteä ihan kaverinkin kanssa nautiskelemaan.

WWW

5Yksille kattojen ylle

Walo rooftop bar on niittänyt mainetta Turun ensimmäisenä kattoterassibaarina. Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkkä kesän menomesta, sillä Walossa riittää tunnelmaa vuoden ympäri.

Talvikaudella on ihana siemailla sesonkiin sopivia drinkkejä, upottautua pehmeille sohville ja fiilistellä kaupungin valoja. Rento mutta tyylikäs lounge-tunnelma tuntuu ihanan ylelliseltä – hyvästi kotisohva ja halpa punkkuglögi!

WWW

6Avanto + sauna = yes please

Kaipaatko piristysruisketta kaamoksen keskellä? Avannossa kastautuminen antaa ihan uutta energiaa. Sillä oikeasti, onko olemassa ihanampaa tunnetta kuin avannon ja saunan jälkeinen kokovartaloeuforia? Ei, ei ole. Tämän rentoutumisrituaalin jälkeen mieli on pumpulia ja kroppa samettia.

Turun talviuintipaikoilla on muutenkin mukavan rento ilmapiiri, ja monessa paikassa pääsee pulahtamaan jopa meressä. Listauksen Turun saunoista ja talviuintipaikoista löydät täältä:

WWW

Julkaistu | Päivitetty