Hyviä burgereita x 4

Burgerihimon iskiessä ei ole aikaa tuhlattavana. Vältä turhat googlailut ja nälkäkiukut katsomalla tästä valmiiksi hyvät burgeripaikat Turussa. Ole hyvä!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Hesburger

Hesburger on se Turun oma hampurilaisihme, jonka niin sanottu sydänhese (katso karttalinkki) löytyy Turun keskustasta. Vaikka kyse on pikaruokaravintolasta, on tunnelma täällä jotain aivan muuta. Sisustus on hauska, ja istumapaikkoja löytyy baaripöydistä tyynysohviin. Ulkoterassikin on tilava ja mukavan eurooppalainen. 

Hesburgerin tunnetuin burgeri eli Kerroshampurilainen on kätösiin sopiva annos perinteistä hampurilaiskulttuuria. Sillä ja sen majoneesilla on rakastajia ympäri maailmaa.

2Morrison’s

Kristiinankadulta löytyy suurten hampurilaisten pyhättö: Morrison’s sopii niille, jotka suhtautuvat vatsan kurinaan vakavasti. American diner -henkinen ravintola on moneen makuun niin rennon fiiliksensä kuin laajan ruokalistansakin puolesta. Moneen makuun ovat myöskin burgerit, joita löytyy sekä vege- että lihaversioina. 

3O’Learys

Futista siellä, lätkää täällä, tennistä tuolla. Onko kyseessä Turun urheiluvetoisin ravintolabaari? Telkkuruutujen määrästä päätelle ainakin – niitä löytyy kymmeniä. Urheilusta ja burgereista pitäville O'Learys on taivas, jossa Boston on vahvasti läsnä. 

Burgerit tarjoillaan hauskasti koreissa. Kaverina on rapeita ranskanperunoita. Paikka on kätevästi Holiday Club Caribian ja sisäaktiviteettipuisto SuperParkin yhteydessä, joten nälkää voi ennen syömistä käydä kasvattamassa uimalla, hyppimällä, skuuttaamalla, kiipeilemällä ja pelaamalla – vain muutamia esimerkkejä mainitaksemme.

4Rantakerttu

Eräskin koristeellinen 1800-luvun tiilirakennus tarjoaa burgereita aivan Aurajoen rannassa. Tunnelma on mukavan välitön, eikä Rantakertun tarvitse yrittää liikaa – se vain on cool. 

Pöytään kannetaan suurehko purilainen herkullisen näköisellä leivällä ja paksulla pihvillä. Syöminen pitää suunnitella, sillä aineksia on melko paljon. Se ei kuitenkaan haittaa laisinkaan – päinvastoin. Teräväreunainen veitsi lipuu leikiten murean pihvin läpi. Kun tekee mieli purilaista, täällä ei pääse pettymään.

Julkaistu | Päivitetty