Kiehtova Kaarina

Jos Turku on tullut jo tutuksi, lähde käymään Kaarinassa! Turun pieni kainalokaupunki on yllättävän eläväinen kulttuurikaupunki, jossa on aktiiviset harrastajateatterit, omat kuorot, hurmaavaa luontoa ja kivoja paikkoja vaikka millä mitalla.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
Jyhkeät rauniot sopivat niin kesäretkikohteeksi kuin näyttävien somekuvien kulisseiksi.

Yksi tunnetuimmista paikoista Kaarinassa ovat historialliset Kuusiston linnanrauniot, joiden instagrammattavuus on varsin kovaa luokkaa.

Kuusiston linna pystytettiin aikoinaan Piikkiönlahden rannalle Suomen katolisen kirkon piispojen turvapaikaksi 1200- ja 1300-luvuilla. Nykyisin rakennuksesta on jäljellä enää pohjakerroksen jäänteet, mutta se menoa haittaa, sillä jyhkeät rauniot sopivat niin kesäretkikohteeksi kuin näyttävien somekuvien kulisseiksi.

Raunioiden ympäristössä on myös mm. nuotiopaikka, uimalaituri ja kesäkioski. Ja jos pieni patikointi kiinnostaa, linnanraunioilta lähtee noin kolmen kilometrin mittainen luontopolku, joka johtaa korkealle Kappelinmäelle, josta avautuu komea merinäkymä.

Kaarinan kaupungin uusimpana viihdyttäjänä toimii keskustassa komeileva Kaarina-talo. Vuonna 2017 valmistunutta Kaarina-taloa kuvaillaan kaikkien kaarinalaisten yhteiseksi tiedon, asioinnin ja viihtymisen keskukseksi. Talossa järjestetään paljon erilaisia konsertteja, luentosarjoja sekä erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Lisäksi tiloissa toimii mm. Kaarinan pääkirjasto, palvelupiste Fiskari ja lounaskahvila. Piipahda siis Kaarinassa, tekemistä riittää taatusti.

Lisätiedot

Teksti Stina Frimodig. Video Kim Allen-Mersh.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?