Kaverit kyytiin ja Turkua kohti

TÄÄLTÄ EI TEKEMINEN LOPU TEKEMÄLLÄKÄÄN.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Turku tarjoaa aktiviteetteja kaveriporukalle mausta riippumatta aina rennosta jokirantahengailusta kiiteltyihin ravintoloihin, omaperäisiin baarikokemuksiin sekä yllättäviin käänteisiin maalla, vedessä ja ilmassa.

 *Kui mun ny tarttis sanoo... Jotta näin poikkeuksellisena kesänä yhteinen hengailumme säilyy turvallisena, muista vilkaista vinkkikohteen sivuilta vielä omat ohjeistukset toimintaa varten.*

Aktiviteetit ensin

 • Lainaa Låna-vene – Vaikka kaupunki olisikin jo tuttu, on Låna uudenlainen tapa kokea se vesiteitse ja hyvällä porukalla. Vietä siis kaveri-ilta 2–8 hengellä Aurajokea ympäristöystävällisesti seilaten oman musiikkisi tahdissa.
 • Turun kaupungin ulkoilusaaret – Piipahda Turun lähisaaristossa, jossa vierähtää helposti päivä tai useampikin. Esimerkiksi VepsäMaisaari ja Pähkinäinen tarjoavat mm. minigolfia, lentopalloilua, frisbeegolfia, futista ja toki myös tilaa omille aktiviteeteille.
 • Flowpark-seikkailupuisto – Yläköysiratoja, liaanihyppyjä, keinuja ja vaijeriliukuja. Jopa kahdenkymmenen metrin korkeudessa suoritettavat rastit soveltuvat adrenaliinisyöpöille kerrassaan mainiosti. Haastetta piisaa aloittelijasta kokeneeseen “cliffhangeriin” asti. 
 • Aavameri – Turku on vesiurheilijan keidas ja etenkin melonta on meillä mainio kesäinen aktiviteetti. Aavameri järjestää ikimuistoisia merimelontaretkiä Saaristomerellä sekä kursseja eritasoisille merenkävijöille juuri sen oman porukan kokemustason mukaisesti.
 • Rannat ja Samppalinna – Kesäisen Turun uimarannat sekä Samppalinnan maauimala ovat varmoja tärppejä kiireettömän auringonpalvojan kartalla. Kerää siis kaverisi ja lähde uimaan, pelaamaan, loikoilemaan ja nauttimaan kesästä täysin siemauksin ilman sen suurempia suunnitelmia.
 • Puistot & jokiranta– Kun mieli tekee yksinkertaisesti vain istuskella ja vaihtaa kuulumisia pitkästä aikaa vaikkapa sitten skumppalasin äärellä, tarjoavat Puolalan puisto sekä Tähtitorninmäki siihen oivallisen rennot ja viihtyisät piknik-maastot. Ja totta kai turkulaisten olohuone, jokiranta.

Sitten kulttuuri

 • Kävelykierrokset ja retket – Valaistu ja tutustu Turkuun tarkemmin kävelykierroksen kautta. Ota vaikkapa selvää miksi jokirantaa rakastetaan niin kovin turkulaisten keskuudessa iästä riippumatta. Visit Turku järjestää monenlaisia opastettuja ja omatoimisia kävelykierroksia kaupunkimme ytimeen ja sen ympärille.
 • Kiss my Turun verkkokaupasta saat näppärästi ostettua päiväretket, pääsyliput, opastukset ja muut elämykset etukäteen. Et joudu jonottamaan paikan päällä – etkä varsinkaan jää ilman. Tutustu valikoimaan!  
 • Gamla Åbo / Vanha Turku – Turun linna, Tuomiokirkko ja käsityöläismuseo Luostarinmäellä kertovat monenkirjavaa tarinaa kaupungin menneisyydestä. Historiaintoilijoiden kannattaa myös tutustua vanhaa Turkua esittelevään Aboa Vetus -museoon.
 • Merimuseo Forum Marinum – Meri on aina ollut olennainen osa Turkua ja täällä on aina hallittu laivanrakennuksen jalo taito. Merimuseo kertoo tarinoita pitkistä perinteistä sekä eri aikakausia edustavista kiehtovista museoaluksista. Jos meri siis kiehtoo enemmänkin, on Forum Marinum päivänselvä matkakohde.
 • Ars Nova & nykytaide – Nykytaidehampaan kolotukseen ratkaisuna toimii Aboa Vetus & Ars Novan 15 huonetta -kesänäyttely. Kyseessä on sangen laaja läpileikkaus museon taidekokoelmaan, joka levittäytyy kahteen kerrokseen. Mukana kotimaisten lahjakkuuksien lisäksi sellaisia tähtinimiä, kuten Hockney, Picasso ja Warhol, joita kelpaa ihastella yhdessä ja erikseen.
 • Viikonloppu Bengtskärilla – Miltä kuulostaisi The Lighthouse -elokuvan inspiroima matka mystiselle majakkasaarelle? Hieman pelottavalta? Aivan ihanalta? Olipa niin tai näin, kyseessä on hyvin ainutlaatuinen, historiaa uhkuva elämys ja 12 hengen porukalla voit vuokrata koko majakan omaan käyttöösi.  

Mikäli museot kiinnostavat enemmänkin, löydät lisää täältä.

Testatkaa porukalla Kiss my Turun digisuunnistusta!

Homma on simppeli: seuratkaa kuvavihjeitä kännykästä ja koittakaa löytää niiden perusteella oikea paikka. Kun rasti on löytynyt, pääsette etenemään seuraavalle. Hauskaa ajanvietettä ja näppärä tapa tutkia Turkua. 

Lue vielä tarkemmat ohjeet ennen kuin aloitat pelaamaan: digisuunnistus.kissmyturku.fi  

Huom! Digisuunnistus on käytettävissä ainoastaan mobiililaitteella.

Johan tässä tulee nälkä

Ruokailua ei parane laiminlyödä! Hauskuus kavereiden kanssa jatkuu kerrassaan upeasti Turun monipuolisen ravintolakattauksen ääressä. Vaihtoehtoja on monia, joten mikäli valinta luo vaikeutta, antakaa meidän ehdottaa.

 • Turku Food Walk – Turun kiitelty ravintolatarjonta aukeaa mainiosti Food Walkin parissa. Kortilla pääset haukkaamaan monta eri maisteluannosta yhden ja saman kävelyreitin varrella. Valitse kymmenestä ravintolasta viisi kiinnostavinta, kävele, syö ja nauti.
 • NOOA – Ravintola, jossa asiakasta kohdellaan kuin hyvää ystävää. NOOAn annokset räätälöityine viinipaketteineen luovat unohtumattomia makumuistoja koko porukalle. Skandinaavista estetiikkaa ja erinomaista ruokaa rennolla otteella.
 • Hügge – Tämä kasvisruokaan keskittyvä ravintola on suorastaan hurmaava paikka rentoutua ja nautiskella tuoreista sekä herkullisista ateriakokonaisuuksista. Historiallisessa Casagranden talossa, jossa Hügge nykyään sijaitsee, avattiin Turun ensimmäinen ravintola 260 vuotta sitten.  
 • Kaskis – Kaskenmäen huipulla sijaitseva Kaskis tarjoaa huippuhyvää ja korkealaatuista ruokaa mahdollisimman luonnonmukaisin menetelmin. Tähän pieneen ravintolaan mahtuu paljon sydäntä ja tunnelmaa, joka ei isommilleen kalpene.
 • Smör – Mikäli seurueenne mielessä on ehta fine dining, niin Smör on aina varma valinta. Sesonkien mukaan vaihtuva ruokalista takaa, että maut pysyvät tuoreina, puhtaina sekä aitoina. Upea kellariholvimiljöö on myös ehdottomasti kokemisen arvoinen.
 • Sergio’s – Italialainen Aurajoella? Kyllä vain! Tarjolla klassikoita pastasta pizzaan ja suuri osa ravintolan viinitarjonnasta maahantuodaan suoraan Italiasta. Molto bene, kuulkaas! 

Lisää turkulaista ravintolakulttuuria täällä.

Iltahan on vielä nuori!

Ruoka on syöty, mutta iltaa ei haluaisi vielä lopetella? Ei hätää, sillä Turku on täynnä erilaisia iltamenoja, baareja sekä muita läpeensä viihtyisiä hengailupaikkoja, joista jokaiselle löytyy jotakin kiinnostavaa.

 • Panimoravintola Koulu – Koulun olutvalikoima kestää sen porukan kriittisimmänkin kaljahipsterin huurteisen katseen. Koulun omien oluiden ja siiderin lisäksi tarjolla on yksi kaupungin kattavimmista viskivalikoimista. Sisäpihan terassi on kesäisin ihan ykkösmesta, sinne kannattaa suunnata.
 • Kakolanruusu – Hyppää Suomessa sangen harvinaisen funikulaarin kyytiin Kakolaan, maistele paikallisen panimon erikoisuuksia ja fiilistele dj-keikkoja ravintolan viihtyisällä terassilla.
 • Walo Rooftop Bar – Ihaile ilta-aurinkoa, seuraa Waloa ja koe Turun ensimmäinen kattobaari Wiklundin 9. & 10. kerroksessa! Walo tarjoaa sinulle ja kavereillesi tyylikästä fiilistelyä ilman turhaa pingotusta. Sateen yllättäessä nautiskelu jatkuu sisätiloissa.

Päädy kunnon petiin

Ikimuistoisen reissun kruunaa yöpaikka vailla vertaa, ja näitähän meiltä Turusta löytyy.

 • Hotel Seaport – Aivan siitä vanhan tutun laivaterminaalin vierestä löytyy peruspätevä hotelli koko reissuporukalle. Vieressä Turun linna ja Aurajoki, joten etäisyydet eivät hirvitä varmasti ketään.
 • Original Sokos Hotel Wiklund – Rento hotelli keskellä Turkua aivan siinä kauppatorin laidalla, jossa on mukava latautua touhuntäyteisen päivän jälkeen, sen aikana ja sitä ennen. Modernin hotellin kruunaa sydämellinen palvelu.
 • Hotel Centro – Viihtyisä ja tyylikäs boutiquehotelli kaupungin ydinkeskustassa on rauhallinen ja trendikäs paikka majoittua. Moderni sisustus, taide ja suorastaan mahtava skumppa-aamiainen lukeutuvat Centron kulmakiviin.
 • Solo Sokos Hotel Seurahuone – Tämä todellinen klassikko on täynnä uudistettua 1920-luvun art deco -henkeä. Nautiskele korkealuokkaisesta huoneestasi ja piipahda iltapalalle vaikka läheiseen kauppahalliin tai tilaa jotain pientä hotellin keittiöstä suoraan sänkyysi.

  Lisää hotelleja sinulle ja ystävillesi löydät täältä.

Teksti Joel Huttunen. Video Kim Allen-Mersh. Kuvat Jemina Sormunen, Kim Allen-Mersh, Christian Juup ja Visit Turku.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?