Kengännauhabudjetilla Turussa – edullista tekemistä talvella x 12

Mitä kivaa Turussa voi tehdä talvella pienellä budjetilla? Erittäin hyvä kysymys! Tässä kokoelma halpoja plus ilmaisia vinkkejä talvipäiväksi Turkuun.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Uusia kahvilakokemuksia

Pimeä ja kolea vuodenaika kutsuu hyggeilemään ja hengailemaan tunnelmallisiin kahviloihin. Missä turkulaisessa kahvilassa et ole koskaan käynyt? (Et takuulla niissä kaikissa.) Laajenna perspektiiviä ja valitse joku entuudestaan tuntematon paikka kahvittelulle. Inspiraatiota voi kerätä somesta, googlettamalla tai tuttujen suosituksia kyselemällä.

Inspistä: Café Victor, Latte Café, Kahvila Oksi, Kembuz Café, Kirjakahvila

2Sisällä pelailua

Kaipaatko jotakin fyysistä tekemistä? Suosi sisätiloissa tapahtuvia aktiviteetteja kuten sulkapalloa, tennistä ja squashia. Mitä tuntemattomampi laji, sitä parempi! Hikisten pallopelien lisäksi kannattaa muistaa myös vähemmän fyysiset pelilajit kuten biljardi sekä lautapelit. 

WWW

3Culture Walk

Visit Turun ilmainen ja omatoiminen Culture Walk -kävelyretki on Turku-sightseeingiä parhaimmillaan. Elämyksiä irtoaa yhtä lailla paikalliselle åboriginaalille kuin ulkopaikkakuntalaiselle anopillekin, sillä reittejä löytyy viittä eri sorttia, ja jokaisessa kohteessa on kerrottu myös vinkki, mitä siellä kannattaa tehdä ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Tutustu reitteihin alla olevasta linkistä ja lähde tutkimaan Turkua!

WWW

4Luistelemaan

Turussa on mukava valikoima luistelukeitaita, mutta poikkeuksellisen lämmin talvi luo vähän haasteita niiden käyttöön. Tekojääratojen tilanne kannattaa tarkistaa etukäteen netistä.

Jos luistelukuume meinaa karata ihan käsistä, jäähallit pelastavat! Impivaaran ja Varissuon jäähalleissa järjestetään kaikille avoimia ja maksuttomia luisteluvuoroja. 

Lisää tietoa luistelupaikoista ja aukioloista löytyy alla olevasta linkistä. 

WWW

5Luonto kutsuu

Luonnossa liikkuminen on mitä parhain ilmainen aktiviteetti! Turun seudulta löytyykin lukuisia kivoja retkikohteita luontopoluista kansallispuistoihin, joten hyödynnä niitä talvellakin.

Kuhankuono, Pomponrahka, Katariinanlaakso, Ruissalo, Kaarinan Rauhalinnan luontopolku… Mahdollisuuksia on monia! Älä anna leudon talven lannistaa, vaan nappaa eväät mukaan ja vedä keuhkot täyteen freesiä luontoa.

WWW

6Kirpparikierrokselle

Milloin viimeksi kävit kirpparilla? Jokaisella kirpputorilla on oma tunnelmansa, ja sekalaisia rekkejä ja pöytiä tutkiessa vastaan voi tulla ties mitä aarteita.

Pyörähdä ainakin Kirppis-Center Manhattanilla ja Länsikeskuksessa, Puutorin kirppiksellä sekä Humalistonkadun UFF:illa. Lisäksi ihan keskustassa sijaitseva raikkaan moderni ja suloinen second hand -putiikki Maanantaimarket on vahva suositus! <3

WWW

7Talviuintia ja saunoja

Talviuinti on hyytävän ihanaa (ja edullista!) mindfulnessia, ja onneksi sitä pääsee harrastamaan monissa kivoissa paikoissa Turun seudulla. Ja jos haluaa pelkästään saunaan rentoutumaan, niin sekin kuule onnistuu. Ei sinne veteen ole pakko mennä, paitsi jos kaveri oikeasti pakottaa. Tsekkaa listaus Turun alueen saunoista ja talviuintipaikoista alla olevasta linkistä.

WWW

8Uimahallin lämpöön

Jos jääkylmään mereen pulahtaminen kuulostaa liian hurjalta, suuntaa uimahallin lämpöön. Impivaaran ja Petreliuksen uimahalleissa on kiva pulikoida, oli sitten kovan tason uimari tai vielä kellukkeet käsissä. Molemmista uimahalleista löytyy myös monipuolisia harjoittelumahdollisuuksia ohjatun vesijumpan sekä omatoimisen vesitreenin muodossa.

WWW

9Jos sää sallii, hiihdä

Hiihto on talviaktiviteettien aatelia, mutta tämänhetkinen lumettomuus ja harmaus ovat lievä este sen toteuttamiselle. Jos talvi saapuu Turkuun sittenkin vielä tänä vuonna, lähde ihmeessä hiihtämään.

Vaikka lumen puute on ongelma, välineiden puute ei. Impivaaran suksivuokraamo palvelee kaikkia suksettomia tyyppejä! Katsasta kaupungin valaistut ja huolletut ladut alla olevasta linkistä. 

WWW

10Jos sää sallii, pulkkaile

Turkuhan on vähän kuin pulkkamäkien Rooma, sillä se on rakennettu seitsemälle kukkulalle. Pulkkamäkiä löytyy ainakin Puolalanmäeltä, Hirvensalon hiihtokeskuksen vierestä, Nunnavuorelta ja Impivaarasta. Tai no, periaatteessa mikä tahansa luminen tai jäinen nyppylä muuntautuu mainioksi mäenlaskupaikaksi, jos asenne vaan on oikea. Sitten vaan peukut pystyyn, että saataisiin sitä lunta.

WWW

11Saariston talvi

Tietäjät tietää, että saaristo on kiinnostava kohde myös kesäkauden ulkopuolella. Esimerkiksi Paraisten ja Kemiönsaaren upeille luontopoluille kannattaa suunnata talvellakin ja fiilistellä hiljaisuudessa uinuvaa saaristoa. Astetta villimpi seikkailija lähtee vielä lautalla eteenpäin tutkimaan saaristoa tai yöpyy vaikka laavulla. Jaiks!

WWW

12Ilmaiseksi konserttiin

Kiinnostaisiko ilmainen konsertti? Wäinö Aaltosen museo on ehdottomasti mainio museotärppi, mutta näyttelyiden ohella nautintoja löytyy myös musiikin merkeissä. WAMissa järjestetään joka tiistai huippuja konsertteja, joihin on aina ilmainen pääsy. Todellakin kannattaa mennä! Kurkkaa linkistä kevään 2020 monipuolinen konserttisarja.

WWW

Julkaistu | Päivitetty