Kengännauhabudjetilla Turussa x 15

Mitä tehdä Turussa pienellä budjetilla? Lue vinkit ja löydä ilmaisia ja edullisia elämyksiä!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Olisi kiva viettää kesäpäivää Turussa, mutta mielellään selvitä pienellä budjetilla? No sehän onnistuu! Turusta ja lähiseudulta löytyy yllättävän paljon ilmaista tekemistä ja suhteellisen halpaa hupia vain pikkurahalla. Kun kukkaroa kiristää, kurkkaa nämä edulliset ideat. Lue eteenpäin!

1. Kierros Turun Kauppahallissa

Astu Turun Kauppahalliin tutkimaan ja tunnelmoimaan turkulaista meininkiä. Sisäänpääsymaksu? Ei tietenkään ole. Bongaa paikallisia herkkuja, jutustele symppisten kauppiaiden kanssa ja nauti vaikka päiväkaffet. Vuonna 1896 avattu monumentti on muuten Suomen toisiksi vanhin kauppahalli.

2. Seikkailupuistoon puuhailemaan

Kupittaanpuiston rakastettu Seikkailupuisto eli Seikkis on jokaisen naperon unelmapaikka. Riennä pesueesi kera nauttimaan ilmaisesta hauskanpidosta. Ette tule pettymään.

​​​​​​​Lukuisten loistavien leikkimahdollisuuksien lisäksi puistossa järjestetään ilmaista ohjelmaa koko perheen iloksi. Elokuussa mm. nämä:

2.–6.8. Seikkiksen Savireliefi-työpajat
14.8. Koko perheen Seikkisfest

3. Livemusaa Kirkkopuiston terassilla

Suositulla Kirkkopuiston terassilla saa fiilistellä juomien ja ruokien lisäksi myös tosi hyvästä livemusasta. Keskiviikkoisin uppoudutaan Cathedral Park Jazz -konserttien soundeihin, ja torstaisin jorataan Puistodiskossa. Myös vaihtuvia DJ-keikkoja. Alueelle ei ole pääsymaksua, joten keikoista ja konserteista pääsee nautiskelemaan täysin maksutta. Pyrähdä mestoille kuuntelemaan.

4. Söpöt second hand -putiikit

Turusta on kuoriutunut sukkelasti huippu second hand -paratiisi. Persoonallisia putiikkeja tutkiessa vastaan voi tulla ties mitä edullisia aarteita. Katsasta ainakin nämä paikat!

5. F niin kuin...

....Fölin bussit –  Ei autoa, ei ongelmaa. Seikkailemaan pääsee edullisesti, ihan vain bussilipun hinnalla. Turun seudun joukkoliikenne Fölillä matkaat Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Naantalissa, Liedossa kuin Ruskollakin. Kertalippu aikuisilta 3 € ja alle 15-vuotiailta 1,50 €. Ei suinkaan paha.

...Fölin vesibussit – Fölin bussilippu kelpaa myös vesillä. Vesibussin kyydissä pääset suoraan Aurajoelta tutkimaan Pikisaaren tai Ruissalon ulkoilusaaren mahtavuuksia. Pysäkki löytyy myös Ruissalon Telakalta, joten jätä laiva ja jää vaikka syömään.

...Föli-fillarit – Näiden kaupunkimenopelien kyytiin kannattaa hypätä lyhyt sekä pidempi retki mielessä. Kertamaksu on 2 € sisältäen 30 minuutin käyttöoikeuden, eikä lisämaksu huimaa päätä, vaikka ajelisi useamman tunnin.

...Föri – Symppis kaupunkilautta on niin Turku-juttu ku olla voi. Matka joen yli taittuu parissa minuutissa oranssin konkarin kannella, ja kyyti on vieläpä täysin ilmainen. Aikoinaan Förin kyydissä kulki myös hevosajoneuvoja, mutta nyt pitää jättää polle parkkiin ja tyytyä pyörään.

...Funikulaari – Kakolanmäen kuuluisalla rinnehissillä on varsin hilpeä maine. Somessa on kuittailtu niin ulkonäöstä kuin vaihtelevasta toimintavarmuudestakin. Turkulainen maamerkki se on kuitenkin, joten koe kyyti ihan itse. Ja ilmaiseksi!

6. Naantali pikkubudjetilla

Poikkea pikkuretkelle Turun mainioon naapuriin Naantaliin, jota myös Pohjolan Portofinoksi kutsutaan. Kallista? Ei kuule välttämättä. Sieltäkin löytyy vaikka mitä tekemistä pienen budjetin seikkailijalle. Lue edulliset vinkkimme Naantaliin ja lähde viettämään kivaa kesäpäivää.

Kesäpäivä Naantalissa pienellä budjetilla x 12

7. Lähde luontoon

Luonnossa liikkuminen on mitä parhain ilmainen aktiviteetti. Turun seudulta löytyykin lukuisia retkikohteita luontopoluista kansallispuistoihin. Luolavuoren luolat, Kuhankuono, Pomponrahka, Katariinanlaakso… Mahdollisuuksia on monia!

Lue lisää: Turun luontopolut 

8. Kovin kivaa kulttuurikuntoilua

Kiinnostavatko Turun ilmaiset nähtävyydet? Nappaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla: kulttuurikohteet ja kuntoilu. Eri teemaisten reittien varrelta voi havainnoida kaikenlaista jännää. Kiinnostaako esimerkiksi romanttiset paikat, historia, erikoiset tarinat vai vaikkapa patsaiden bongailu? Löydä suosikkisi.

Turun kulttuurikuntoilureitit

9. Painu piknikille

Vaikka Turun ravintolaskene hellii kurnivia kulinaristimasuja, piknikissä on oma viehätyksensä. Myös mukavasti minibudjettiin sopiva aktiviteetti. Ota eväät mukaan kotoa, tai vaikka sieltä kauppahallista, ja suuntaa jokirantaan tai lähipuistoon rennosti pötköttelemään. Toimivia lempparispotteja ovat mm. Puolalanpuisto, Kupittaanpuisto, Tuomaanpuisto, sekä Samppalinnan puisto.

Turun puistot

10. Retkelle Ruissaloon

Ruissalon saari on täynnä ilmaista ihanaa. Seikkaile runsaiden tammilehtojen katveessa, kuolaa kauniita huviloita ja söpöjä uimahuoneita, ja ota vastaan ilta-auringon viimeiset säteet Kuuvannokan kärjessä. Ja mitä muita yllätyksiä vastaasi sattuukaan tulemaan. 

11. Kasvitieteellinen puutarha

Turun kasvitieteellinen puutarha Ruissalossa ei ole täysin ilmainen kohde, mutta ulkopuutarhaan on kaikilla vapaa pääsy. Jo pelkästä ulkopuutarhasta löytyy tutkittavaa yli 3000 kasvilajin verran, mutta iso suositus käydä myös kaikki kasvihuoneet läpi. P.S. Alle 7-vuotiaat pääsevät kasvihuoneisiin ilmaiseksi. 

12. Uimapaikat

Jos helle painaa päälle, virkistävä pulahdus maauimalassa tai uimarannalla on enemmän kuin kiva aktiviteetti. Maauimaloita löytyy Turun keskustasta kaksi kipaletta, ja uimarantoja sitäkin enemmän. Sen kuin valkkaat mieleisesi.

Turun uimarannat
Kupittaan maauimala
Samppalinnan maauimala

Maauimaloiden kertamaksu: aikuiset 5,50 € ja lapset 4–16-vuotiaat 3 €. Alle 3-vuotiaat ilmaiseksi aikuisen kanssa. 

13. Naapurustobongailua

Poikkea rohkeasti vähän sivummalle tutkimaan kivoja asuinalueita. Mistä löytyy Turun söpöimmät puutalot, komeimmat arkkitehtuurin makupalat tai idyllisimmät puutarhat? Avaa kartta ja lähde ottamaan selvää tepastellen ja tutkien. Ihania ovat mm. Portsa, Martti, Piispankatu ja Puolalanpuiston ympäristö. Eikä maksa kuule mitään!

14. Aurajoen pyhiinvaellusreitit

Tiesithän jo, että Turun tuomiokirkolta lähtee kaksi muinaisen upeaa pyhiinvaellusreittiä? Helenan ja Pietarin poluille voi lähteä patikoimaan monessa mielessä. Joku etsii luonnonrauhaa, toinen jotain vähän pyhempää, ja kolmas janoaa kulttuurihistoriaa. Tutustu reitteihin ja lähde kulkemaan pyhiinvaeltajien jalanjäljissä Aurajoen lumoaviin maisemiin.

Aurajoen pyhiinvaellusreitit – modernia pyhiinvaellusta Turussa

15. Galleriakierrokselle

Taidefanit innostuvat Turun upeasta galleriakattauksesta. Inspiroivat galleriaherkut odottavat ottajaansa, mene ja astu taiteen syliin. Gallerioihin pääsee ilmaiseksi. Tässä muutama ihanuus!

Teksti Jemina Sormunen. Kuvat Terri Vahtera, Jemina Sormunen, Kim Allen-Mersh ja Visit Turku.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?