Kesäkuun parhaat menovinkit Turkuun x 21

Kesä ja kärpäset – ja liuta kaikkea muuta kivaa! Ota haltuun kesäkuun parhaat menomestat ja tapahtumatärpit Turusta.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

118.5.–10.8. Flame Jazz Summer Live

Kesä ja jazz ne yhteen sopii! Siitä elävä todiste on Kirkkopuiston terassin keskiviikkoiset jazz-iltamat, joihin on kaiken hyvän lisäksi vapaa pääsy. Flame Jazzin tunnelmallisia soundeja jokirannan kesäilloissa riittää elokuuhun asti – parasta pistää hei kalenteriin.

Kuvat: Maart Kytöharju ja Emma Uusi-Kokko

21.–4.6. KBC Taproom Birthday Bash

No nyt on kivaa kippistelyä luvassa! Kakola Brewing Companyn KBC Taproomin yksivuotista taivalta vietetään neljän päivän juhlinnoilla. Tsekkaa koko ohjelma ja kapua Kakolanmäelle juhlimaan, luvassa on live-esiintymisiä, spessuvieraita, olutjulkaisu ja esimerkiksi Saanan ja Ollin maalausiltama.

31.6.–22.6. WAMin kesäkeskiviikot

Turun kaupungin taidemuseo WAM piristää kesäkuussa maksuttomilla kesäkeskiviikoillaan. Työpajoissa pääsee tapaamaan kiinnostavia taiteilijoita ja kokeilemaan itse luovuuttaan. Sopii kivasti kaiken ikäisille.

Ke 1.6. klo 17–18.30 Antti Laitisen taiteilijatapaaminen + nail trunk
Ke 8.6. klo 17–18.30 Tuulikellot luonnonmateriaaleista / kaarnalaivat
Ke 15.6. klo 17–18.30 Aurinkosieppari CD-levylle
​​​​​​​Ke 22.6. klo 17–18.30 Biologisen museon kanssa yhteistyö: kukkakävely ja kukkien vasarointi paperille/kukkakrokii

Kuva: Laura Tahvanainen

43.–5.6. Olohuone 306,4 km² -kaupunkitaidefestivaali

Jokiranta on tunnetusti turkulaisten olohuone, joten keskustan alueelle sijoittuva rento kaupunkitaidefestivaali osuu aika nappiin olohuonemaiseen ympäristöön. Inspiroivat kaupunkitaideteokset, ilahduttavat esitykset ja tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

53.6.–13.8. Emma Teatteri & Turun Kaupunginteatteri: Miestä näkyvissä

Jos kesäsi kaipaa komediaa, ota suunnaksi Naantalin Emma Teatteri, jonka kattaukseen kuuluu tänä kesänä hykerryttävä ja huutonauruunkin kirvoittava Miestä näkyvissä. Tragikoominen näytelmä yllättäen jätetyksi tulleesta Sirkusta pohjautuu Marja Kankaan samannimiseen romaaniin, ja Satu Rasilan dramatisoimana se toimii kesäteatterikomediana ihan kympisti. Miten erosta selviää? Voiko roolikokeiluista olla apua itsensä löytämisessä? Käy kokemassa takuuvarmat naurut Kailon kesäisellä saarella.

68.6. Pax Navis Ruissalon Telakalla

Turussa julistetaan rauha joululle ja kesälle – sekä merelle. Pax Navis on Ruissalon Telakalla veneilykesän käynnistävä rennon rempseä tapahtuma kaikille meren ystäville. Ja mikäs sen parempi miljöö tämmöiselle meiningille kuin merellinen telakka Ruissalon siimeksessä. Nauti sevangavasta pianomusiikista ja osallistu vaikka rantojen siivoustalkoisiin.

78.6. Seikkiksen 40 v synttärit

Koko perheen seikkailuparatiisi on hauskuuttanut jo neljäkymmentä vuotta, ja synttärijuhlilla avataan Seikkiksen kesä. Luvassa ainakin ilmapalloja ja herkkuja, juhlavuoden biisin ensisoitto ja muuta yllätysohjelmaa.

810.–12.6. Kesärauha

Eiköhän oteta kesäkuu vastaan rauhassa – nimittäin Kesärauhassa! Kunnon festarikesää onkin tässä jo odotettu ihan riittämiin, joten nyt mennään eikä meinata. Turun tuorein vaihtoehto- ja indiemusiikin festari muuntaa historiallisen Turun linnan puiston ja pihan isoksi tanssilattiaksi. Osta liput, ettei iske fomo. Kaverit on kuitenkin menossa!

Kuvat: Jussi Virkkumaa

914.6. Paavo Nurmi Games

Reilu viikko suoraa urheiluhurmosta – siitä on Turun kesä tehty! Tiukka yleisurheilukilpailu pakkaa legendaarisen Paavo Nurmen stadionin täyteen urheilufaneja sekä kilpasilla olevia urheilijoita. Livenä aika huikea.

1014.6.–19.8. Turun Kesäteatteri: Peter Pan

Syöksy kohti Mikä-Mikä-Maata Vartiovuorella! 14.6. alkaen klassikkotarina Peter Pan kietaisee sinut seurueinesi taian, musiikin ja tarinan pauloihin, siitä pitää huolen Tom Petäjän dramatisointi. Lähde mukaan musiikilliselle riemuretkelle ja löydä sisäinen lapsesi.

1117.–18.6. Viinipuisto-festivaalit Kirkkopuiston terassilla

Teetä ja sympat… Ei kun siis, viiniä ja puistomaisemia. Ai missä? Turun Kirkkopuistossa ja sen terassilla tietty! Korkkaa kesäviikonloppu trendiviinien ympäröimänä lasi kerrallaan.

1218.6. Vanhan Suurtorin kirpputori

Tiesitkö muuten, että Turun tuomiokirkko täyttää 17.6. rapsakat 722 vuotta? Turkuseura osallistuu mukaan juhlalliseen menoon järjestämällä Vanhalla Suurtorilla Turku-aiheisen kirpputorin lauantaina 18.6. klo 11–15. Lähde pyörimään ja löytämään aarteita.

13Ajankohtaiset kävelykierrokset Turussa

Turun kesästä kannattaa nautiskella lähtemällä kiinnostavalle kävelykierrokselle. opastettujen kävelykierrosten tarjonta on kesäisin Turussa sitä paitsi runsaimmillaan. Ota selvää eri teemaisista kierroksista ja lompsi tutkimaan Turkua uudesta näkövinkkelistä.

1423.6. Turun Nuori Teatteri: MUSIIKKIHUPAILU TIKULLA SILMÄÄN

Jotain uutta, jotain vanhaa – eli siis Tikulla silmään! Turun Nuori Teatteri täyttää pyöreitä, jonka kunniaksi Uittamon lavalla nähdään tänä kesänä männävuosien parhaita paloja, joita höystetään uutukaisilla sketseillä – musiikkinumeroita unohtamatta.

152.6.–6.8. Linnateatteri: Fölin alta – päätön revyy päättäjistä

Nyt ei hypätä lankulta, vaan mennään ronskisti Fölin ali Ruissalon Tapahtumatelakalla. Humoristisesti turkulaisia päättäjiä herjaileva revyy esittelee esimerkiksi minkä laulun Pormestarit Areenalla mahtavat esittää – yleisön naurunremakan yli tietysti. Paikan päälle kannattaa tietenkin tulla Fölin vesibussilla.

1610.6.–28.8. Turun taidemuseo: Moderni nainen

Miltä näyttää moderni nainen? Suomalaisten naistaiteilijoiden, kuten Thesleffin, Schjerfbeckin, Sesemannin ja Schaumanin näkemyksiä tästä pääset tarkastelemaan Turun taidemuseolla läpi koko kesän.

Tsekkaa myös:
10.6.–28.8. Studio: Katja Syrjä: Miss Veronica
10.6.–28.8. Pimiö: Liinu Grönlund & Okku Nuutilainen: Observe These Words

Elga Sesemann: Omakuva 1946
Helene Schjerfbeck: Mustataustainen omakuva 1915
Kansallisgalleria Ateneumin taidemuseo. Kuvat: Kansallisgalleria Yehia Eweis.


1730.6.–3.7. Aboa Vetus Ars Nova: Keskiajan Turku

Miltä näyttivät talot keskiajan Turussa? Saat siihen vastauksen sukeltamalla maan alle Aboa Vetukseen, eli ainoaan säilyneeseen keskiaikaiseen kaupunginosaan, missäs muualla kuin Aboa Vetus Ars novassa. Museo on avoinna tapahtuman ajan joka päivä klo 11–18.
​​​​​​​
 Kuva: Jari Nieminen/AVAN

184.6.– 21.8. Forum Marinum: Suomen Joutsen 120 V.

Kaikki laivaan! Suomen Joutsen sekä sen museosisaruslaivat avaavat kantensa maakravuille 4.6. 120-vuotinen museolaiva kattaa pöytään unohtumattomien illallisten lisäksi esimerkiksi koko perheen draamakierroksia sekä konsertteja. Kyllä maar!

19Galleriatärppejä

Titanik
3.–26.6. Kogo Gallery
27.6.–3.7. Antti Tolvi

Galleria Joella
25.5.–19.6. Samu Raatikainen
22.6.–24.7. vaihtonäyttely,Texas

Turun Taidehalli
6.5.–10.7. Turun taidelainaamo Artoteque Pique Nique 5
10.6.–10.7. Saku Soukka
​​​​​​​10.6.–10.7. Jonna Karanka, Merja Kokkonen & Laura Naukkarinen

2030.6.–3.7. Keskiaikaiset markkinat

Turussa aikamatkustaminen on mahdollista – ainakin melkein. Vanhalla Suurtorilla päästään nimittäin muinaisiin tunnelmiin Keskiaikaisten markkinoiden siivillä. Huvittele, hurvittele ja haukkaa välillä suupala markkinoiden muonavaihtoehdoista!

2115.7.–14.8. Naantalin asuntomessut

Okei, vasta heinäkuun juttuja, mutta hyvä olla hereillä viimeistään nyt. Naantalissa paistaa aina aurinko, ja varsinainen keskikesän aurinko vasta paistaakin odotettujen Asuntomessujen rantautuessa Lounatuuleksi nimetylle alueelle. Asuntojen lisäksi alueella kannattaa katsastaa myös artisti-illat, sillä lavalle nousee kotimaisia artisteja Edelmannista Irinaan.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?