Kesän kivat kierrokset x 10

Ota Turku haltuun retken muodossa.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Visit Turku järjestää ympäri vuoden erilaisia opastettuja ja omatoimisia kävelykierroksia, joista jokaisella tutkitaan kaupunkia eri näkökulmista. Kävelykierrosten lisäksi Turkua ja lähiseutuja pääsee tutkimaan myös esimerkiksi kanootilla tai pyörän selässä.

Tässä esittelyssä pari tämän kesän kovaa kierrosta.

1Riverside Walk

Turkulaiset rakastavat vehreää ja eläväistä jokirantaansa, mutta onko tuo nyt ihmekään. Sen varrelle kun on vuosien saatossa muodostunut kokonainen kaupunkikulttuuri! Tämä ketterä kierros on loistava mini-tour Turun ytimeen. Opastetulla kävelykierroksella kuljetaan pitkin Aurajokirantaa ja otetaan runsas katsaus kaupunkitaiteeseen, historiallisiin rakennuksiin ja muihin kulttuurikohteisiin.

Kierrokset alkaen 1.7.

Huom! Kierroksille on rajoitettu määrä paikkoja. Paikkasi kierroksella varmistat ostamalla liput etukäteen joko Visit Turun verkkokaupasta tai matkailuneuvonnasta.

2Löydä Vanha Turku

Turun vanha kaupunki on tutustumisen arvoinen paikka, joka todellakin kannattaa ottaa haltuun. Löydä Vanha Turku -kierroksella pääset läpileikkaukselle tärkeimpiin paikkoihin ja opit mielenkiintoisia tietoiskuja Turun historiasta. Kierroksen jälkeen tunnet Vanhan Suurtorin ja sen ympäristön kuin omat taskusi. Saa kerskua.

Kierrokset alkaen 2.7.

Huom! Kierroksille on rajoitettu määrä paikkoja. Paikkasi kierroksella varmistat ostamalla liput etukäteen joko Visit Turun verkkokaupasta tai matkailuneuvonnasta.

3Food Walk

Food Walk on kaikkien ruokafiilistelijöiden ilostuttaja. Se kerää kokoon mielettömän maistikattauksen turkulaisten ravintoloiden priimaherkkuja, joita pääsee haukkaamaan yhden ja saman kävelyreitin varrella. Homma on tämä: valitse kymmenestä ravintolasta viisi kiinnostavinta, kävele, syö ja nauti. Simppeliä, mutta niin nerokasta.

4Museum Walk

Museum Walk -kortilla pääsee koluamaan läpi kaksitoista tunnettua turkulaista museota kolmessa päivässä. Kun korttia vilauttaa museoon saapuessa, olo on hassun arvokas – vähän kuin pääsisi klubille sisään VIP-vieraana. Kolmen päivän kulttuuriputken jälkeen mieli on kirkkaana ja olo inspiroitunut. Lisää kiitos!

Huom! Museoiden aukioloajat voivat koronan vuoksi vaihdella vielä näin kesälläkin, joten kannattaa varmistaa viimeisimmät aukioloajat museoiden omilta nettisivuilta.

5Culture Walk

Turusta löytyy niin paljon nähtävää, että koko kaupungin läpikatsaukseen vaadittaisiin vähintäänkin teleporttaustaidot. Koska emme ole vielä siinä pisteessä, on Culture Walk ratkaisu pulmaan. Kävelyretki on jaettu fiksusti viiteen eri reittiin, joista jokainen tutustuttaa kolmeen eri kohteeseen.

Vinkki! Yhdistä kaksi kävelyä, saat tuplasti elämyksiä. Culture Walkin kohteet sijoittuvat kätevästi Food Walkin tai Museum Walkin kohteiden ympärille.

6Aurajoen Aikavaellus

Aikavaellus onkin sitten astetta villimpi seikkailu. Kierroksella kävellään nimittäin läpi aikakausien keskelle avaruuden, maapallon ja elämän historiaa. Matkalla halki ajan tarkastellaan asioita vähän laajemmasta perspektiivistä ja pohditaan, miltä maailma onkaan eri aikakausina näyttänyt. Turun yliopistolla kehitetty metodi saa kieltämättä kiinnostumaan. Onhan tää ny pakko testata!

Kierrokset lauantaisin 4.7.–15.8.2020

7Kakola ennen ja nyt

Ennen Kakolanmäelle ei ollut mitään asiaa, nyt sinne noustaan funikulaarilla viihtymään. Yksi kovimmista nähtävyyksistä onkin Kakolan ex-pahamaineinen vankila. Opastetuilla vankilakierroksilla oppii paljon uusia juttuja vankilan arjesta, historiasta ja villeistä tarinoista. 

Kierrokset 12.6.–19.9.2020

8Aavameren melontakierrokset

Kiinnostaisiko kierros saaristoluonnossa? Testaa kuule melontaa! Paikallinen yritys Aavameri järjestää todella mahtavia melontaelämyksiä joka makuun. Valitse muutaman tunnin opastettu retki tai lähde useammaksi päiväksi seikkailulle maailman kauneimman saariston sulosointuisiin sokkeloihin. Täydellinen kesäaktiviteetti.

Päiväretki kajakissa
Kesäilta kajakissa

Kolmen päivän opastettu melontaretki

910Bikes City safarit

10Bikes järjestää Turussa tosi kivoja sähköpyöräkierroksia. Lähde vaikkapa päiväretkelle saaristoon tai retkelle läpi legendaaristen kukkuloiden, joiden päälle Turun nykyinen asemakaava aikoinaan suunniteltiin. Kaikkiin opastettuihin safareihin kuuluu polkupyörä ja opastus. Ja ei hätää, tässä ei tarvitse olla mikään Tour de France -tyyppinen kisakunto. Kierroksilla mennään mukavan rentoa tahtia.

10Föli-pyörät

Jos suosit omatoimista seikkailua, kannattaa napata alle Föli-fillari! Turku on helppo ottaa haltuun pyörän selästä, sillä kaikki on täällä ihanan lähellä. Kesäisen keltaisilla menopeleillä polkaiset helposti nähtävyydestä ja kaupunginosasta toiseen. We <3 Föllärit!

Lisää Visit Turun eri teemaisia kävelykierroksia tulossa taas syksyllä ja talvella. Pysy kuulolla!

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?