Keväinen kävelykierros Aurajokirannassa

Aurajokiranta herää hiljalleen eloon ja joka puolella alkaa näkyä pieniä elonmerkkejä. Lähde kävelylle keväiseen Turkuun ja pysähdy fiilistelemään matkan varrelta löytyviä kahviloita, ravintoloita ja museoita.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
Lähde tunnelmoimaan keväisen jokirannan menoa – meillä on sinulle kävelyreitti.

Turussa on kevät. Ravintolat ja kahvilat avaavat ovensa varovaisesti, turkulaiset kaivautuvat ulos koloistaan ja levittäytyvät kevätauringosta lumoutuneina jokirantaan. Lähde tunnelmoimaan keväisen jokirannan menoa – meillä on sinulle kävelyreitti.

Olemme koonneet reitin varrelle muutamia kivoja tärppejä, joissa voit halutessasi pysähtyä. Huom! Toimi ravintoloiden kohdalla koronarajoitusten mukaisesti, eli jää paikan päälle nautiskelemaan tai ota take awayna mukaan. Maistuu se latte tai lohipasta ulkonakin aika hyvältä.

1. Tiirikkala

Jokirantaretkemme lähtöpaikkana toimii Vähätorin helmi, Anniskelukahvila Tiirikkala. Jotta kävely ei tyssäisi heti alkuunsa, kannattaa Tiirikkalassa tankata vähän evästä. Kumpi houkuttelee enemmän: kahvi- vai viinilista?

2. Café Art

Pian vastaamme tulee pieni pala Pariisia. Café Artista on pakko napata mukaan cappuccinot ja korvapuustit, sillä nämä ovat korvapuustien aatelia: meheviä sisältä ja rapsakoita pinnalta. 

 

PYSÄHDY JA BONGAA: Teatterisillan narsissit. Varma kevään merkki Turussa!

3. Turku Kahvilla

Turun katukuvassa voi törmätä hilpeään kahvimopoon, pyörillä liikkuvaan espressobaariin. Paikallisten paahtimoiden pavuista jauhettua nannaa voi napata mukaan tiistaista sunnuntaihin. Tööt tööt!

SILMÄT AUKI: Reitin varrelta voit bongata erilaisia ulkoveistoksia ja patsaita. Jos patsastelu kiinnostaa, ota avuksi siihen tarkoitettu kartta. Lue lisää ulkopatsaista Turun kaupungin sivuilla

4. Grill it! Marina

Käytkö kuumana grillattuihin herkkuihin ja hyviin cocktaileihin? Pysähtykää hetkeksi Grill it! Marinaan. Terassilla on kiva istuskella jokimaisemista nauttien ja ohikulkijoita tsekkaillen. 

5. NOOA

Ravintola Nooan skandinaavinen lasikeidas oikein kutsuu viipyilemään, varsinkin jos kauniita herkkuannoksia innostuu jakamaan vähän enemmänkin. Plussana täydelliset maisemat jokirantaan ja Turun Vierasvenesatamaan. Jaetaanko vielä jälkkärit ennen jatkoa?

6. Forum Marinum

Aurajoen alajuoksulla kannattaa ottaa pieni sivuaskel tutkimusmatkalle merenkäynnin menneisyyteen merikeskus Forum Marinumissa. Museokäynnit ovat varattavissa ennakkoon. Ulkona nököttävät myös Suomen Joutsen, Sigyn ja muut museolaivaston kaverit.

7. Turun linna

Terveppä terve Turun linna! Käy moikkaamassa turkulaisten ikiomaa linnaa ja kierrä vehreä Linnanpuisto ympäri. Jos historian himo on isompikin, museokäynnin tai oppaan voi varata etukäteen. Kevään näyttelytärppi: Vanitas-näyttely 23.4. alkaen.

8. Föri

Seuraavana vuorossa on pieni jokiseikkailu Förillä. Symppis kaupunkilautta kyydittää muutamassa minuutissa Aurajoen yli kohti seuraavia houkutuksia. 

9. WAM

Turun kaupungin taidemuseoon WAMiin on levollista eksyä hetkeksi inspiroitumaan. Vielä 16.5. asti ehdit nähdä Epävarma horisontti -näyttelyn, jonka teoksissa toistuu meri eri näkökulmista. Alkamassa on myös juuri sopivasti uusi WAMx -näyttelysarja! Museovierailut ennakkovarauksella.

10. Samppalinnan puisto

No niin, pieni porrastreeni tähän väliin. Loiki portaat ylös Samppalinnanmäelle ja käy ihailemassa Turun keskustan yli avautuvia maisemia. Reidet vähän hapoilla, mutta se on sen arvoista.

11. Pinella

Ravintola Pinellan historiallisen pylväikkörivistön tunnistaa jo kaukaa. Uuden kevätmenun parissa kelpaa fiilistellä Pinellan värikästä historiaa ja kekseliäitä makuja.

12. Tuomiokirkko

Eiköhän piipahdeta samalla Suomen kansallispyhätöllä. Turun tuomiokirkon juurella voi hetken aistia vanhaa Turkua, napata parit kuvat ja ihailla keväisiä maisemia.

13. Gustavo

Reittimme viimeinen kohde, ravintola Gustavo, vie meidät takaisin Vähätorille ja makunystyrämme Välimerelle. Pizzojen, pintxojen ja hävyttömän hyvän tiramisun äärelle on täydellistä päättää päivä.

 

VINKKI! Visit Turun kautta on mahdollista varata yksityisiä kävelykierroksia oppaan kanssa omalle porukalle. Kiva aktiviteetti vaikka oman perheen tai kaveriporukan kanssa.

Varaa oma kierroksesi Kiss my Turku -verkkokaupasta:

Turku Instawalk -kävelykierros omalle ryhmälle 

Salaperäinen Turku -kävelykierros omalle ryhmälle

Koko perheen salaperäinen Turku -kävelykierros omalle ryhmälle

Kaikki Kiss my Turku -verkkokaupassa olevat kierrokset löydät täältä:
Kiss my Turku -verkkokauppa

Video Kim Allen-Mersh. Kuvat Jemina Sormunen, Kim Allen-Mersh, Ilona Aaltonen ja Visit Turku.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?