Kivaa Kaarinassa x 4

Kaarinan retkeilyreitistöt ovat kuumaa kamaa, samoin Kuusiston muinaisen linnan rauniot. Tuorlan tiedekeskus ja planetaario puolestaan kutsuvat tutkimusretkelle, jota ei kannata ohittaa.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Hovirinnan ranta ja liikennepuisto

Hovirinnan ranta on Kaarinan suosituin uimaranta – eikä ihme, koska se muodostaa viihtyisän paketin vieressä olevien liikenne- ja leikkipuiston sekä ulkokuntoilualueen kanssa. Kesällä päivä kuluu kivasti, kun juoksee uimasta puistoon ja puistosta uimaan. Talvikaudella Hovirinnassa voi pulahtaa avantoon. 

Jos tykkäätte meren sijaan järvivedestä, pienen matkan päästä löytyy Littoistenjärven uimaranta. Molemmilla rannoilla on sekä pukukopit että WC:t.

2Kuusiston linnanrauniot

Kuusiston linna rakennettiin Suomen katolisen kirkon piispojen turvapaikaksi Piikkiönlahden rannalle 1200- ja 1300-luvuilla, siis silloin kun Turkukin oli vasta pikku kylä. Linna tuhottiin Kustaa Vaasan käskystä 1528, ja nykyisin rakennuksesta on jäljellä enää pohjakerroksen jäänteet. Ei haittaa meitä, sillä pittoreskit rauniot ovat mainio kohde kesäretkelle. Paikan päällä on mm. nuotiopaikka, uimalaituri ja kesäkioski. Raunioilla järjestetään kesäisin kulttuuritapahtumia kuten suositut Piispanpäivät ja Kaarinan musiikkiviikon konsertti. 

Kuusiston piispanlinnalle pääsee idyllistä tietä pitkin niin pyörällä kuin autollakin. Matkalla voi piipahtaa Kuusiston taidekartanolla, joka kesäisin esittelee vaihtuvia taidenäyttelyitä. Kuusiston piispanlinnan ja taidekartanon muodostama kokonaisuus on määritelty yhdeksi Suomen valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä.

3Kaarinan retkeilyreitistöt

Jos metsään haluat mennä nyt... niin lähde Kaarinaan! Turun kaunista naapurikaupunkia on siunattu hyvillä retkeilyreitistöillä. Esimerkiksi Pyhän Katariinan Poluilla pääsee nauttimaan luonnosta vain muutaman kilometrin päässä Turun ja Kaarinan keskustoista.

Patikoimaan voi lähteä koko perheen voimin; hyvä kohde on esimerkiksi Vaarniemen luontopolku, jonka laavulla voi tehdä tulet ja paistaa makkaraa. Vaarniemen näkötornista avautuu upeat maisemat yli maiden ja mantujen. Myös monipuolinen Tammireitit-reitistö on täynnä erilaisia pyöräily- ja patikointireittejä, ja melontareitit vasta upeat maisemat tarjoavatkin.

www

4Tiedekeskus Tuorla

Jos haluat tietää miten tiede toimii, piipahda Tuorlan uudessa tiedekeskuksessa. Se on ilmiömäisen ja elämyksellisen oppimisen paikka, jossa ollaan isojen kysymysten äärellä.

Tiedekeskuksen tiloissa järjestetään mm. Lasten yliopiston leirejä, yleisötapahtumia sekä hauskoja tiedeiltoja koko perheelle. Tiedekeskuksessa on myös planetaario, joka on auki yleisölle viikonloppuisin (loma-aikoina laajemminkin). Kaarevan valkokankaan alla pääsee ihmettelemään maailmankaikkeuden suuruutta ja omaa pienuuttaan – universaali suositus!

Julkaistu | Päivitetty