Viking Linen kyydissä täl pual ja tois pual merta

Turku ja Tukholma lupaavat mukavaa puuhaa ympäri vuoden, oli perheessä minkä ikäisiä lapsia tahansa. Rapakon molemmille puolille pääsee mukavasti Viking Linen laivalla – ja laivalla vasta on hauskaa!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Laiva on lastattu...

Olettepa matkalla Turkuun tai Tukholmaan, Viking Linen kyydissä matka sujuu kirjaimellisesti leikiten. Punaiset laivat on lastattu hauskoilla leikkihuoneilla sekä erilaisilla ohjelmanumeroilla ja tapahtumilla. Laivan käytävällä saattaa törmätä myös oikeaan laivakissaan, Ville Vikingiin – heitä ihmeessä ylävitoset!

Mutta minne kokka kannattaa suunnata kun laiva on saapunut satamaan? Tässä muutama puuhakas pari Turun ja Tukholman tarjonnasta.

Tove Jansson vs. Astrid Lindgren

Tove Jansson ja Astrid Lindgren, pohjoismaiden legendaariset satukirjailijat, ovat molemmat saaneet rakastetuille hahmoilleen omat teemapuistot. Tove Janssonin sadut henkiin herättävä Muumimaailma sijaitsee Turun kupeessa, Naantalissa. Astrid Lingrenin kertomuksille omistettu Junibacken toimii Djurgårdenin saarella keskellä Tukholmaa.

Naantalin Kailon saarella Muumit asuvat sinisessä tornitalossaan, jonka ylimpien kerrosten ikkunoista näkee kauas Saaristomerelle. Muumimaailmassa on valtavasti muutakin nähtävää, esimerkiksi lasten kesäteatteri Emma ja kaksi luontopolkua, joiden varrella on muumitarinoista tuttuja satujuttuja Noidan talosta Nuuskamuikkusen leiriin

Djurgårdenin saarella sijaitsevassa Junibackenissa voi uppoutua huimiin tarinoihin muun muassa Astrid Lindgrenin satuja halkovan satujunan kyydissä. Paikan päältä löytyy myös Ruotsin suurin kirjakauppa – luettavaa löytyy taatusti.

Ja jos huvijalkaa vipattaa oikein toden teolla, samalla saarella Junibackenin kanssa toimii myös Gröna Lundin huvipuisto.

Molemmilta puolilta Saaristomerta löytyy myös käymisen arvoiset linnat.

Keskiaikaisessa Turun linnassa voi osallistua vaikka lapsille suunnitellulle Pikkuritarikierrokselle, jolla pääsee  etsimään aarteita, kokeilemaan ritarien ja linnanneitojen vetimiä ja kuulemaan jännittäviä tarinoita linnan piiiiitkästä historiasta. Mikä ehkä parasta, kierroksen lopuksi kruunataan pikkuritariksi. 

Ruotsin kuninkaanlinna tarjoaa myös historiallisen hauskaa nähtävää ja tehtävää. Tarjolla on muun muassa hauska eläinsafari, jolla bongaillaan villieläimiä linnan katosta, huonekaluista ja esineistä. Ja mitähän aarrekammiosta mahtaa olla piilossa? Sellainenkin linnasta nimittäin löytyy.

Eikä kannata jättää näkemättä näyttävää vahdinvaihtoa. Se on kävijöiden keskuudessa varsin suosittu.

Luostarinmäen käsityöläismuseo vs. Skansen

Jos historian ja ulkoilun parhaiden puolien yhdistäminen kiinnostaa, Turusta ja Tukholmasta löytyy molemmista varsin hauskat kohteet.

Vuoden 1827 hirmuiselta Turun palolta säästyneellä Luostarinmäellä pääsee tekemään aikamatkan 1800-luvun vähävaraisen kansanosan elämään ja tutustumaan entisajan käsityöläisten ammatteihin. Paikan päällä voi nähdä vaikkapa kehrääjän, joka pyörivän rukin avulla muuttaa lampaanvillan langaksi. Nerokasta! 

Maailman vanhimmassa ulkoilmamuseo Skansenissa uppoudutaan Ruotsin rakentamisen ja maatilojen historiaan. Kokeilla voi myös vanhanaikaisia leikkejä ja tehdä tuttavuutta erilaisiin eläimiin, sillä Skanssenissa on oma eläinpuisto ja pienoinen eläintarha. Skansenin alue on täynnä nähtävää ja tehtävää: läheltä löytyvät myös meren elämää esittelevät Aquarium ja Baltic Sea Sience Center

Lisää hauskuuksia horisontissa

Matkanteko on lapsille vähintään yhtä tärkeää kuin päämäärä. Hyvää ruokaa, perhe yhdessä, ihanat saaristonäkymät ja mahdollisuus seikkailla kerrostalon kokoisella risteilijällä ovat juttuja, joista syntyy hauskimpia lapsuusmuistoja. Ja se erityiskohtelu. Kukapa ei sellaisesta toisinaan nauttisi?

Edellä mainitun erityiskohtelun nimissä Viking Amorella ja Viking Grace tarjoavat lapsille tavallistakin enemmän tilaa leikkiä kesäaikana, kun Ville Viking Adventure Island -lastenmaailma avautuu sankoin joukoin saapuvien perheiden huviksi. Asioiden todellinen arvojärjestys näkyy kesällä myös siinä, että laivojen kokoustilat annetaan nekin lasten temmellyskentäksi. 

Junnuille on tarjolla omat Ville Viking -rannekkeet, joilla saa laivalla pienen lahjan ja jäätelön sekä limua ja mehua niin paljon kuin napa vetää. 

Ja sehän vetää!


Varaa kesämatka punaisella laivalla:

Teksti Stina Frimodig. Kuvat Viking Line, Visit Turku, Muumimaailma ja Junibacken © Ulfhuett.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?