Klassikkoravintoloita x 6

Uusia ravintoloita tulee ja menee, mutta tietyt paikat pysyvät vuodesta toiseen. Näissä rakastetuissa ravintoloissa klassikkoannokset ovat syystäkin klassikoita, ja hyvä fiilis on taattu.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Brahen Kellari

Ravintola Brahen Kellarin tiloissa on aikoinaan säilötty torikauppiaiden juureksia talvisin. Jo vuodesta 1967 asti se on kuitenkin toiminut paikallisten suosimana ravintolana, jonka kabinettitiloissa järjestetään jopa vihkimisiä. Ravintoloitsija Hessu puhuu henkilökunnasta kuin perheenä — jolta muuten järjestyvät illalliset vaikka pimeässä! 

Turun vanhin kellariravintola tuo klassikkoannoksiin makuvivahteita maailmalta, suomalaisuuden pysyessä ytimessä: täältä saa niin fasaania kuin kuhaakin, eikä suosittua toast skagenia kerta kaikkiaan voi ottaa listalta pois. Muuten syntyy mekkala. Lounaan salaattipöydästä löytyy jopa 17 vaihtoehtoa. 

2Dennis

Jos jokin ravintola on turkulainen klassikko niin se on tämä. Ensimmäinen Pizzeria Dennis avattiin Turussa jo vuonna 1975. Pizzoistaan paikka tunnetaan vieläkin, mutta listalta löytyy monia muitakin mukavia makuja esimerkiksi pastan ystäville. Arkisin Linnankadun ravintolaan voi poiketa myös lounaalle.

Jos dennismäisistä mauista haluaa nauttia kotisohvalla, voi samaan perinteiseen tapaan valmistettuja Denniksen pizzoja, risottoja ja salaatinkastikkeita ostaa myös kaupan hyllyltä.

3Vaakahuoneen Paviljonki

Vaakahuone on merellinen musiikki- ja kesäravintola, joka viihdyttää ihmisiä aamupäivästä iltamyöhään vapusta syyskuuhun. Päivisin Vaakahuone toimii monipuolisena ruokaravintolana, josta löytyy syötävää seisovasta saaristolaispöydästä herkullisiin pizzoihin.

Joka ilta on ilmaiset elävän musiikin tanssit – ilmaisia konsertteja mahtuu kesään yli 120! Esiintyjiä nähdään niin kotimaasta kuin ulkomailtakin, ja valikoima ulottuu jazzista latinon ja iskelmien kautta evergreeneihin ja tanssimusiikkiin asti. Musiikki ja mukava meininki vievät mennessään, ja tanssilattialla on aina tilaa vielä yhdelle.

4Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola erottuu Turun katukuvasta jykevällä olemuksellaan. Hämyisen viikinkiravintolan tunnelma on viimeistä silausta myöten teeman mukainen – jopa menut on nimetty viikinkiajan hengessä.

Viihtyisän miljöön yksityiskohdissa riittää katseltavaa, eikä ruoka jää kakkoseksi. Pohjoiset maut – poroa, riistaa, kalaa ja kasvisruokia juureksilla ja marjoilla kruunattuna – pääsevät Haraldissa oikeuksiinsa, ja ronskit puiset ja saviset tarjoiluastiat viimeistelevät kokonaisuuden. Jos haluat kokea monta makua, valitse maistelumenu. Pariskunnille tarjoaa kynttilänvalohoitoa menu nimeltä Haraldin & Helgan Rakkauspaketti

5Teini

Nostalgiseen Teiniin astelee Vanhalta Suurtorilta jo kauniin uusrenesanssirakennuksen vuoksi. Kaupunkia kuvaavat seinämaalaukset ovat ravintolan alkuajoilta vuodelta 1924, ja ilmapiiri on talon historiaa kunnioittava mutta rento. Puuhiiligrilli tuo aitoa liekin makua klassisiin annoksiin entrecôte-pihvistä Teinin pannun häränfileeseen ja bratwurstiin. 

Sokkeloiset holvikäytävät johtavat löytötavaratoimistonakin palvelleeseen gastropub Löytöön. Kellarin tiiliseinien keskeltä ei huvittaisi löytää pois, vaan jäädä oleskelemaan vegeburgerin ja talon oman Löytö american lagerin äärelle.

6Pippurimylly

Stålarminkadulta yläkertaan johtaviin portaisiin astellessa tuntuu kuin tulisi toiseen aikaan; Pippurimyllyn ravintolasalia ei ole pilattu harkitsemattomilla trendipäivityksillä. Klassikkoravintola tuntee itsensä ja asiakaskuntansa, ja puheensorinan keskellä on marttilaista korttelitunnelmaa. Oli sitten päällä farkut tai puku, Pippurimyllyssä voi nauttia talon maineikkaan nimikkopihvin tai vaikka kalaa valkoviinikastikkeella. 

Sama konsepti on toiminut jo vuodesta 1974 samaisen omistajaperheen luotsaamana. Ravantit muuttivat myös alakerran pankin marttilaisten olohuoneeksi, kortteliravintola Hugoksi. Mutkattomassa korttelipubissa jättirapuburgeriakin saa iltamyöhään – oivallisen olutvalikoiman kera.

Julkaistu | Päivitetty