Klassikkoravintoloita x 5

Uusia ravintoloita tulee ja menee, mutta tietyt paikat pysyvät vuodesta toiseen. Näissä rakastetuissa ravintoloissa klassikkoannokset ovat syystäkin klassikoita ja hyvä fiilis on taattu.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Brahen Kellari

Ravintola Brahen Kellarin tiloissa on aikoinaan säilötty torikauppiaiden juureksia talvisin. Jo vuodesta 1967 asti se on kuitenkin toiminut paikallisten suosimana ravintolana, jonka kabinettitiloissa järjestetään jopa vihkimisiä. Ravintoloitsija Hessu puhuu henkilökunnasta kuin perheenä — jolta muuten järjestyvät illalliset vaikka pimeässä! 

Turun vanhin kellariravintola tuo klassikkoannoksiin makuvivahteita maailmalta, suomalaisuuden pysyessä ytimessä: täältä saa niin fasaania kuin kuhaakin, eikä suosittua toast skagenia kerta kaikkiaan voi ottaa listalta pois. Muuten syntyy mekkala. Lounaan salaattipöydästä löytyy jopa 17 vaihtoehtoa. 

2Panimoravintola Koulu

Vuonna 1889 valmistuneessa koulurakennuksessa toimii tätä nykyä ravintolabaari ja Suomen suurin ravintolapanimo. Koulun omien oluiden ja siiderin lisäksi tarjolla on yksi kaupungin kattavimmista viskivalikoimista sekä viiniin erikoistunut viinitupa. Seinillä roikkuu vanhaa opetusmateriaalia ja pulpettejakin löytyy.

Tilat on säilytetty pitkälti entisellään – rupatella voi vaikka historianluokassa. Yläkerran kabineteissa voi järjestää tapahtumia ja kokouksia, ja juhlasali Bellmaniin mahtuu isompikin kööri. Takaovesta pääsee biergarten-henkiseen terassipuistoon, johon mahtuu jokseenkin aina. Ei siksi, että siellä olisi kuivaa – vaan siksi, että terassi on Turun isoin.

3Hesburger

Hesburger on se Turun oma hampurilaisihme, jonka niin sanottu sydänhese (katso karttalinkki) löytyy Turun keskustasta. Vaikka kyse on pikaruokaravintolasta, on tunnelma täällä jotain aivan muuta. Sisustus on hauska, ja istumapaikkoja löytyy baaripöydistä tyynysohviin. Ulkoterassikin on tilava ja mukavan eurooppalainen. 

Hesburgerin tunnetuin burgeri eli Kerroshampurilainen on kätösiin sopiva annos perinteistä hampurilaiskulttuuria. Sillä ja sen majoneesilla on rakastajia ympäri maailmaa.

4Vaakahuoneen Paviljonki

Vaakahuone on merellinen musiikki- ja kesäravintola, joka viihdyttää ihmisiä aamupäivästä iltamyöhään vapusta syyskuuhun. Päivisin Vaakahuone toimii monipuolisena ruokaravintolana, josta löytyy syötävää seisovasta saaristolaispöydästä herkullisiin pizzoihin.

Joka ilta on ilmaiset elävän musiikin tanssit – ilmaisia konsertteja mahtuu kesään yli 120! Esiintyjiä nähdään niin kotimaasta kuin ulkomailtakin, ja valikoima ulottuu jazzista latinon ja iskelmien kautta evergreeneihin ja tanssimusiikkiin asti. Musiikki ja mukava meininki vievät mennessään, ja tanssilattialla on aina tilaa vielä yhdelle.

5Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola erottuu Turun katukuvasta jykevällä olemuksellaan. Hämyisen viikinkiravintolan tunnelma on viimeistä silausta myöten teeman mukainen – jopa menut on nimetty viikinkiajan hengessä.

Viihtyisän miljöön yksityiskohdissa riittää katseltavaa, eikä ruoka jää kakkoseksi. Pohjoiset maut – poroa, riistaa, kalaa ja kasvisruokia juureksilla ja marjoilla kruunattuna – pääsevät Haraldissa oikeuksiinsa, ja ronskit puiset ja saviset tarjoiluastiat viimeistelevät kokonaisuuden. Jos haluat kokea monta makua, valitse maistelumenu. Pariskunnille tarjoaa kynttilänvalohoitoa menu nimeltä Haraldin & Helgan Rakkauspaketti

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?