Kuutamoui arjesta tropiikkiin

Turkkilaiset höyrysaunat, veden pintaan lankeava kuunvalo, poksahtava samppanja ja intialainen päähieronta. Niistä on turkulainen perjantai-ilta tehty. Meitä kun on aina kummastuttanut pakonomainen kaipuu kaukomaille – miksi lähteä Karibialle, jos voi mennä Caribiaan?

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Vanhan turkulaisen sanonnan mukaan viikko kurjistuu, jos arjessa ei ole kuplivaa (olipa se samppanjaa tai poreallas). Ei oikeasti. Mutta meistä se on ihan pätevä filosofia. Siksi pakkasimmekin stressin ja kiireet ja lähetimme illaksi huitsin Nevadaan. Itse suuntasimme kohti kylpylähotelli Caribiaa.

Astuessamme aulaan, alkutalven viiman ja pimeyden tavoittamattomiin, päätämme ehdottomasti ansaitsevamme jo pariinkin otteeseen mielessä pyörähtäneet samppanjat. Koska miksei. Eipähän tunnu arjelta enää. Olemmeko edes Suomessa? Lentokoneet ovat niin nopeita tänäpäivänä. 

Epäilykset aikavyöhykkeen salakavalasta vaihtumisesta vahvistuvat lohipizzan myötä. Kalastimmeko kalan itse? Se on äärimmäisen tuoretta. Olokin alkaa olla levollinen kuin hyvän kalareissun jälkeen. Hymyilevä tarjoilija lähestyy meitä samppanja käsipuolessaan ja kalareissulla tai ei; tämä perjantai on ehkäpä kaikkien perjantaiden voittaja.

Ajatus ilmaantuu tyhjästä ja häiritsee mukavasti nollaantunutta päätä istuessamme Harmony Spa -hyvinvointiosaston pehmeällä sohvalla. Lehdenluku on keskeytettävä. Mitä jos rentoudumme loppuelämäksi, emmekä osaa enää lainkaan stressata? Kuka meidät tunnistaa kotona, jos olemme liian levänneen ja hehkeän näköisiä? Päätämme lopulta yhteistuumin sisuuntua ja selkä suorana kohdata äärimmäisen mukavuuden ja raukean tunnelman.

60 minuutin Hydra Peeling -hoidon jälkeen katson peiliin ja totean hoitajan vaihtaneen minut johonkuhun virkeään ja säteilevään. Lihakset ovat rentoutuneet ja mieli aikamatkannut viikonloppuun. Kuinka monta päivää olemmekaan olleet täällä?

60 minuutin Hydra Peeling -hoidon jälkeen katson peiliin ja totean hoitajan vaihtaneen minut johonkuhun virkeään ja säteilevään.

Hellimisestä höpsööntyneinä saapastelemme höyrysaunaan ja voi pojat, ylellisillä mosaiikkipenkeillä on olo kuin kuninkaalla, mutta ilman työnkuvaan kuuluvaa stressiä. Ei elämä täälläkään toki paineetonta ole: höyrysaunasta pitäisi yhdeksäksi jalkautua allasosastolle. Sisäiset kellot ovat autuailla sapattivapailla, joten siirtyminen ajoittuu mututuntumalle.

Kuutamouinti on täydessä tohinassa. Eli ei lainkaan. Tunnelma on nimittäin pysähtynyt, oikeasti vähän kuin toisesta maailmasta. Seesteinen, vaikka muutkin ovat tulleet samaan kohteeseen pakomatkalle arjesta. Alle 18-vuotiaat loistavat poissaolollaan aikuisille tarkoitetussa tapahtumassa. Tila on hämärä ja kynttilöin valaistu ja lämmin ilma täynnä hiljaista, rauhoittavaa musiikkia. Olemme hieman hämmentyneitä tilanteen taianomaisuudesta. Toki odotimme hyvää, muttemme ihan näin satumaista.

Ulkoaltaassa kelluessamme, ihan oikean kuutamon katveessa, tulee hassun kiitollinen olo. Kotipaikkarakkaudeksikin sitä kait voisi kuvailla. Olla täällä, tällä lailla, hyvällä tavalla ihan kuutamolla. 

Caribian kuutamouinnit marraskuun joka perjantai kello 21-24, seuraavan kerran taas helmikuussa. ​​​​​​​

Lisätiedot

Teksti Laura Andersson. Kuvat ja video Matias Tanner.

Julkaistu | Päivitetty