Mitä tehdä Turun seudulla x 2

Jokiranta on koluttu miljoona kertaa ja Turun Linna niin nähty? Siinä tapauksessa tsekkaa nämä menovinkit Turun seudulle.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Doerz

Oletko koskaan miettinyt, mitä turkulaiset tekevät silloin kun eivät istu turistibussissa matkalla Tuomiokirkolta Turun linnalle? 

Niinpä. Jos haluat tutustua aitoon ja mahdollisesti arkiseenkin turkulaisten Turkuun, tutustu ensin Doerziin. Sen avulla voit löytää uusia elämyksiä paikallisten seurassa. 

Idea Doerzin perustamiseen lähti, kun Tomi tutustui Varsovassa paikallisiin, jotka esittelivät hänelle lempipaikkojaan. Nyt Turusta ponnistavalla alustalla on jo lukuisia åboriginaaleja tarjoamassa tekemistä, josta ovat itsekin innoissaan; kokeile vaikka ilma-akrobatiaa Emman ohjaamana tai lähde Turun seudun parhaille sieniapajille Johannan kanssa.

www

2Konstrundan

Kuvanveistäjä ja kuvataiteilija Arja Maarit Puhakan piharakennuksessa Paraisilla seinää koristaa suuri piirrosteos, joka on syntynyt taiteilijan nimeämällä vapaan viivan tekniikalla. Vintiltä löytyy maalauksia, ja taidetta näkyy eri muodoissa pihan jokaisessa kolkassa. 

Taide on osa jokaisen elämää, mutta moniko on tutustunut paikkoihin, joissa se syntyy? Konstrundan avaa kerran vuodessa ovet eri taitelijoiden työhuoneisiin, jolloin kuka tahansa voi käydä kurkistamassa miltä taiteilijaelämä oikeasti näyttää. Tapahtuma on syyskuussa – katso päivämäärät ja avoimet ateljeet Konstrundanin verkkosivuilta.

www

Julkaistu | Päivitetty