Musiikkia Turussa x 8

Klassista ja jazzia ja konemusiikkia ja rokkia. Turussa riittää livemusiikkia, mutta miksi kategorisoida jos voi sen sijaan mennä keikalle.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Ruisrock

Ruissalon kansanpuistossa 9.–12.7.2021 järjestettävä Ruisrock  on Suomen vanhin ja Euroopan toiseksi vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty rockfestivaali. Suosiosta kertoo, että lippukauppa käy kuumana jo ennen lopullisen ohjelman julkistamista. Alla olevasta linkistä voit seurailla, keitä artisteja on tulossa.

Musiikin lisäksi Ruisrockissa nautitaan taiteesta – vuosien varrella festarilla on voinut kohdata muun muassa jättikokoisen yksisarvisen, ballerinoja ja korkeuksiin kohoavan pinkin flamingon. Olennainen osa festaria on myös laadukas ruoka, ja hyvät viinit kuuluvat tarjontaan siinä missä kylmä olut ja raikkaat drinkitkin.

2DBTL

Heinäkuinen DBTL (29.–31.7.2021) kuuluu Turun kesään kuin hillo piispikseen. Festarihumua ei voi olla huomaamatta, kun DBTL:n bilealue muovautuu Tuomiokirkkotorista ja viereisestä Brahenpuistosta. Vähän kuin paluu juurille, sillä Tuomiokirkon ympäriltähän koko Turku on saanut alkunsa. Artistikattaus täyttyy kotimaisen musagenren klassikkonimistä sekä tämän hetken hittilistojen ykkösistä. Seuraa ohjelman kehittymistä alla olevasta linkistä. 

3Aura Fest

Elokuun alussa (13.–14.8.2021) Turun Kupittaanpuiston täyttää raikaava musiikki ja iloinen festarikansa. Aura Fest on selvästi ottanut paikkansa Turun perinteikkäänä kesäkauden päätösfestivaalina, jossa otetaan viimeisetkin ilot irti kesästä. Vehreä Kupittaanpuisto on festarille verrattoman kiva miljöö, ja tarvittaessa keikkojen välissä voi huilata nurtsilla. 

Ajantasaista ohjelmatietoa kannattaa käydä kurkkimassa juhlien omilta nettisivuilta. 

4Jazz City Turku

Jazz City Turku hellii ja hemmottelee kaikkia jazzguruja ja -nautiskelijoita ympäri vuoden kirjavalla tapahtumatarjonnallaan. Pyhään kolminaisuuteen kuuluu:

FLAME JAZZ – Ympärivuotinen konserttisarja tarjoilee ajankohtaisia huipputason klubikonsertteja sekä vuosittain kaksi kuumaa jazzristeilyä.

TURKU JAZZ FESTIVAL – Suomen toiseksi vanhin jazzfestivaali tuo maaliskuiseen Turkuun kansainvälisiä tähtiä sekä nostaa esiin erityisesti turkulaisia jazztaitureita.

TURKU JAZZ ORCHESTRA – Älyttömän lahjakas big band on noussut nopeasti kovimpien kotimaisten orkesterien joukkoon. Uskot, kun koet livenä.

Jazz City Turun upouuden päämajan löydät nyt Forum Korttelista. Lounge-tyyppiseen jazztoimistoon voi tulla vaikka kuuntelemaan jazzlevyjä tai fiilistelemään keikkoja.

5Turun musiikkijuhlat

Dynaamivaihteluiden kaikuja Turun linnassa ja intiimejä konsertteja turkulaisissa kulttuurikodeissa — Suomen vanhin musiikkijuhla luo melkoisia kicksejä kun sävelet lähtevät resonoimaan kuulijan soluissa. 

Vuodesta 1960 asti vuosittain järjestetyt Turun musiikkijuhlat järjestetään seuraavan kerran 2021. Maineikkaissa pidoissa Suomen ja maailman klassisen musiikin huiput jakavat musiikin euforiaa kymmenissä konserteissa. Ajantasaiset ohjelmatiedot löydät tapahtuman omilta sivuilta.

6Key Ensemble

Key Ensemble on kaikkialla kiitetty ja tukevasti palkittu turkulaiskuoro, joka tunnetaan täyteläisestä a cappella -soundistaan ja innovatiivisesta ohjelmistostaan. Ajantasaisen ohjelman löydät alla olevasta linkistä.

7Kuninkaantien muusikot

Kuninkaantien muusikot on turkulainen ammattimuusikoista koostuva korkean profiilin barokkiorkesteri ja kuoro, joka on erikoistunut eurooppalaisten säveltäjien teosharvinaisuuksien esittämiseen historiallisilla eli periodisoittimilla.

Kuninkaantien muusikot on esiintynyt ainoana suomalaisena kokoonpanona Pietarin legendaarisen Kapellan suuressa salissa. Kuninkaantien muusikot on myös esiintynyt yksityisesti mm. Ruotsin kuningasparille, EU:n kulttuuriasioiden komissaari Tibor Navracsicsinille, tenori Plácido Domingolle ja edesmenneen Luciano Pavarottin perheelle.

8Turun filharmoninen orkesteri

Turku on kulttuurin kehto, joten käy järkeen että Suomen vanhin ja maailman vanhimpiin kuuluva orkesteri on turkulaista alkuperää. Turun filharmonisen orkesterin edeltäjä, Turun Soitannollinen Seura, perustettiin jo vuonna 1790. 

Turun filharmonisen orkesterin kotipaikka on Turun konserttitalo, Suomen ensimmäinen konserttikäyttöön suunniteltu ja rakennettu sali. Filharmonikkojen naminamiohjelmaan kannattaa tutustua alla olevasta linkistä.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?