Musiikkia Turussa x 5

Turussa musiikkifaneja hemmotellaan klassisen musiikin festivaaleilla, a capella -soundeilla kuin energisillä jazz-konserteillakin.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Turku Jazz Festival

Turku Jazz Festival juhlistaa viisikymppisiään maailman jazzlegendojen kanssa viiden päivän ajan maaliskuussa 2019. Juhlakonsertissa upeassa Åbo Svenska Teaterissa (7.3.2019) esiintyvät rumpujensoiton 1970-luvulla uudistanut Billy Cobham ja jo ensimmäisillä Turku Jazzeilla rytmitellyt saksofonisti Eero Koivistoisen kvartetti.

Festivaalilla (6.–10.3.2019) voit kokea miksi jazzin sanotaan olevan parasta livenä. Turun klubeilla ja konserttiareenoilla huippujen persoonalliset soundit kaikuvat ihan lähellä, kurkista siis kalenterista millaisia musiikkielämyksiä juhlahumusta löytyy.

www

2Turun musiikkijuhlat

Dynaamivaihteluiden kaikuja Turun linnassa ja intiimejä konsertteja turkulaisissa kulttuurikodeissa — Suomen vanhin musiikkijuhla luo melkoisia kicksejä kun sävelet lähtevät resonoimaan kuulijan soluissa. 

Vuodesta 1960 asti vuosittain järjestetyt Turun musiikkijuhlat järjestetään 6.-16.8.2020 – nyt jo toista kertaa taiteellisen johtajan, Klaus Mäkelän, johdolla.  Maineikkaissa pidoissa Suomen ja maailman klassisen musiikin huiput jakavat musiikin euforiaa kymmenissä konserteissa. Ajantasaiset ohjelmatiedot löydät tapahtuman omilta sivuilta.

www

3Key Ensemble

Key Ensemble on kaikkialla kiitetty ja tukevasti palkittu turkulaiskuoro, joka tunnetaan täyteläisestä a cappella -soundistaan ja innovatiivisesta ohjelmistostaan.

Syksyllä 2019 kuoro järjestää eri puolilla kaupunkia Laulun mahti -nimistä konserttisarjaa, jossa aktuaalisiin ja globaaleihin ongelmateemoihin - kuten ilmastonmuutos, rasismi, polarisaatio ja syrjäytyminen - haetaan ratkaisuja kuoromusiikin keinoin. Lue lisää sivuilta!

4Kuninkaantien muusikot

Kuninkaantien muusikot on turkulainen barokkiorkesteri ja kuoro, joka on nimetty vanhan Bergenistä Pietariin Turunkin kautta kulkevan postireitin mukaan; soittajat asuvat enemmän tai vähemmän Kuninkaantien varrella. Kokoonpanon ohjelmistossa on tunnettuja mestariteoksia, mutta myös eurooppalaisia ja kotimaisia teosharvinaisuuksia, ja instrumentteihin kuuluvat myös historialliset periodisoittimet. Kuninkaantien muusikoiden yksityisestä esiintymisestä on nauttinut Ruotsin kuningasparikin.

www

5Turun filharmoninen orkesteri

Turku on kulttuurin kehto, joten käy järkeen että Suomen vanhin ja maailman vanhimpiin kuuluva orkesteri on turkulaista alkuperää. Turun filharmonisen orkesterin edeltäjä, Turun Soitannollinen Seura, perustettiin jo vuonna 1790. Filharmonikkojen ylikapellimestarina toimii legendaarinen Leif Segerstam kevätkauden 2019 loppuun asti. Päävierailija 2017–2019 on liettualaissyntyinen kapellimestari ja tähtiviulisti Julian Rachlin.  

Turun filharmonisen orkesterin kotipaikka on Turun konserttitalo, Suomen ensimmäinen konserttikäyttöön suunniteltu ja rakennettu sali. Filharmonikkojen naminamiohjelmaan kannattaa tutustua alla olevasta linkistä.

Julkaistu | Päivitetty