Musiikkia Turussa x 7

Turussa musiikkifaneja hemmotellaan klassisen musiikin festivaaleilla, a capella -soundeilla kuin energisillä jazz-konserteillakin.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Aura Fest

Elokuun alussa (31.7.2020) Turun Kupittaanpuiston täyttää raikaava musiikki ja iloinen festarikansa. Aura Fest on selvästi ottanut paikkansa Turun perinteikkäänä kesäkauden päätösfestivaalina, jossa otetaan viimeisetkin ilot irti kesästä. 

Vehreä Kupittaanpuisto on festarille verrattoman kiva miljöö, ja tarvittaessa keikkojen välissä voi huilata istumaan nurtsille ja puiden varjoon. Ainakin jo pelkän rap-kattauksen perusteella voisi klikata itsensä suoraan lippukauppaan.

2Korpo Sea Jazz

Saaristoon levittäytyvä legendaarinen Korpo Sea Jazz (22.–26.7.2020) on kaikkien jazzin suurkuluttajien ja hifistelijöiden vuosittainen go-to, joka kerää Suomen parhaat jazzmuusikot esiintymään keskelle Korppoon luontoa. Tapahtuman tärkeimmät elementit ovat meri, saaristomaisemat ja kotoisa yhteishenki kuorrutettuna huippumuusikoilla ja kunnon jameilla. Mitäpä sitä muuta ihminen kaipaa?

3Jazz City Turku

Jazz City Turku hellii ja hemmottelee kaikkia jazzguruja ja -nautiskelijoita ympäri vuoden kirjavalla tapahtumatarjonnallaan. Pyhään kolminaisuuteen kuuluu:

FLAME JAZZ – Ympärivuotinen konserttisarja tarjoilee ajankohtaisia huipputason klubikonsertteja sekä vuosittain kaksi kuumaa jazzristeilyä.

TURKU JAZZ FESTIVAL – Suomen toiseksi vanhin jazzfestivaali tuo maaliskuiseen Turkuun kansainvälisiä tähtiä sekä nostaa esiin erityisesti turkulaisia jazztaitureita.

TURKU JAZZ ORCHESTRA – Älyttömän lahjakas big band on noussut nopeasti kovimpien kotimaisten orkesterien joukkoon. Uskot, kun koet livenä.

Jazz City Turun upouuden päämajan löydät nyt Forum Korttelista. Lounge-tyyppiseen jazztoimistoon voi tulla vaikka kuuntelemaan jazzlevyjä tai fiilistelemään keikkoja.

www

4Turun musiikkijuhlat

Dynaamivaihteluiden kaikuja Turun linnassa ja intiimejä konsertteja turkulaisissa kulttuurikodeissa — Suomen vanhin musiikkijuhla luo melkoisia kicksejä kun sävelet lähtevät resonoimaan kuulijan soluissa. 

Vuodesta 1960 asti vuosittain järjestetyt Turun musiikkijuhlat järjestetään 6.-16.8.2020 – nyt jo toista kertaa taiteellisen johtajan, Klaus Mäkelän, johdolla. Maineikkaissa pidoissa Suomen ja maailman klassisen musiikin huiput jakavat musiikin euforiaa kymmenissä konserteissa. Ajantasaiset ohjelmatiedot löydät tapahtuman omilta sivuilta.

www

5Key Ensemble

Key Ensemble on kaikkialla kiitetty ja tukevasti palkittu turkulaiskuoro, joka tunnetaan täyteläisestä a cappella -soundistaan ja innovatiivisesta ohjelmistostaan.

Syksyllä 2019 kuoro järjestää eri puolilla kaupunkia Laulun mahti -nimistä konserttisarjaa, jossa aktuaalisiin ja globaaleihin ongelmateemoihin - kuten ilmastonmuutos, rasismi, polarisaatio ja syrjäytyminen - haetaan ratkaisuja kuoromusiikin keinoin. Lue lisää sivuilta!

6Kuninkaantien muusikot

Kuninkaantien muusikot, barokkiorkesteri ja kuoro

Kuninkaantien muusikot on turkulainen ammattimuusikoista koostuva korkean profiilin barokkiorkesteri ja kuoro, joka on erikoistunut eurooppalaisten säveltäjien teosharvinaisuuksien esittämiseen historiallisilla eli ns. periodisoittimilla.

Kuninkaantien muusikot on esiintynyt ainoana suomalaisena kokoonpanona Pietarin legendaarisen Kapellan suuressa salissa. Kuninkaantien muusikot on myös esiintynyt yksityisesti mm. Ruotsin kuningasparille, EU:n kulttuuriasioiden komissaari Tibor Navracsicsinille, tenori Plácido Domingolle ja edesmenneen Luciano Pavarottin perheelle.

Kuninkaantien muusikot tarjoaa myös aula- ja yleisöpalveluita yksityistilaisuuksiin. Käytössä on useita kokemusasiantuntijoita ja alan erikoisosaajia.

www

7Turun filharmoninen orkesteri

Turku on kulttuurin kehto, joten käy järkeen että Suomen vanhin ja maailman vanhimpiin kuuluva orkesteri on turkulaista alkuperää. Turun filharmonisen orkesterin edeltäjä, Turun Soitannollinen Seura, perustettiin jo vuonna 1790. 

Turun filharmonisen orkesterin kotipaikka on Turun konserttitalo, Suomen ensimmäinen konserttikäyttöön suunniteltu ja rakennettu sali. Filharmonikkojen naminamiohjelmaan kannattaa tutustua alla olevasta linkistä.

Julkaistu | Päivitetty