Naantali – Suomen ihanin pikkukaupunki

Joillekin se on itsestään selvää, ja jotkut eivät vielä tiedä sitä. Mutta kaikki tässä super söpössä kaupungissa saa huokaamaan ihastuksesta – ja ihan syystä.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Naantali on varmaankin yksi Suomen tunnetuimmista matkakohteista niin suomalaisille kuin ulkomailta tuleville. Yksi syy on varmasti Muumimaailma, mutta vielä suurempi syy on itse Naantalin tunnelma, joka on ainut laatuaan koko maailmassa.

Mistä Naantalissa oikein on kyse? Vanhakaupunki ja sen pikkupuodit, lahdenpohjukka ja sen ravintolat, hitusen vinoutuneet puutalot, kapeat mukulakivikadut ja sympaattiset kuppilat. Ja tietenkin se kuuluisa Naantalin aurinko.

Naantaliin lähdetään syömään, kuuntelemaan konsertteja ja katsomaan teatteria.

Joillekin Naantali on kesän must-kohde. Pelkkien iltakävelyiden lisäksi Naantaliin lähdetään syömään, kuuntelemaan konsertteja ja katsomaan teatteria. Ravintolatarjonta on kehittynyt ja tavanomaisimpien majoitusmahdollisuuksien lisäksi Naantali tarjoaa myös paljon pientalomajoitusta aivan vanhan kaupungin ytimessä.

Lähistöltä löytyy myös yksi Suomen kauneimmista puutarhoista. Nimittäin Kultarannan puutarha tasavallan prisedentin kesäasunnon yhteydessä. Puutarhassa voi vierailla avointen ovien aikaan itsenäisesti tai vaihtoehtoisesti opastetuilla kierroksilla, joiden aikana opas paljastaa yksityiskohtia mm. aikaisempien presidenttien elämästä ja valtiovierailujen käänteistä.

Yksittäisenä Naantali-vinkkinä annettakoon vielä seuraava: kun lähdet rannasta merelle päin katsottuna vasemmalle, tulet pian Rakkaudenpolun toiseen päähän. Hiekkapolku nousee jyrkähkösti ylös rinnettä ja mutkittelee Kuparivuoren kallioille. Paikallistenkin suosimalta kalliolta aukeaa näkymät Kultarantaan, Muumimaailmaan ja Naantalin vanhaan kaupunkiin. Ota kamera valmiiksi.

Lisätiedot

Teksti Juuso Suominen. Video Kim Allen-Mersh.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?