Naantalin kivoimmat – 16 x parhaat vinkit

Tänä(kin) kesänä on syytä hullaantua ihanasta Naantalista.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Naantali kuuluu tunnetusti Suomen ihanimpien pikkukaupunkien listalle. Sinne onkin ihana karata nauttimaan nähtävyyksistä, merellisyydestä sekä värikkäästä historiasta. Tässä muutama takuuvarma hitti ja hupi Naantaliin.


Jotta Naantali-visiittisi olisi mahdollisimman onnistunut, muistathan tarkistaa vielä jokaisen kohteen ajankohtaiset ohjeistukset, aukiolot ja mahdolliset erikoisjärjestelyt. Kiitoos!

Kulttuuria ja nähtävyyksiä x 7

Kultarannan puutarha – Yksi Naantalin päänähtävyyksistä on komea Kultarannan muotopuutarha. Tunnetaan myös Suomen tasavallan presidentin kesäasuntona. Että moro vaan, Sauli ja Jenni! Opastetut kierrokset tutustuttavat puutarhan erikoisuuksiin. 

Vanha Naantali – Pääosin 1800-luvun puutaloista koostuva vanha Naantali on mahdollisesti yksi Universumin somimmista paikoista. Alueelta löytyy paljon kivoja pikku kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja. Fiilistele omaan tahtiin tai osallistu opastetulle kävelykierrokselle. 

Naantalin museo – Historiafriikin ykköskohde. Humpin puolella voi mm. tutustua elämään Naantalin luostarissa ja ihailla arkelogisista kaivauksista tehtyjä löytöjä. Hiilola on upea 1800-luvun lopun porvariskoti, joka antaa maistiaisen porvarisperheen elämästä pikkukaupungissa.

Louhisaaren kartano – Tässä on kyllä yksi mielenkiintoisimpia kohteita Askaisten maaseudulla, vain puolen tunnin ajomatkan päässä Naantalista. Jo vuonna 1655 valmistuneessa kartanolinnassa ovat majailleet monet mahtisuvut, kuten Flemingit ja Mannerheimit. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa paikan historiaan ja tarinoihin. Mainitsinko jo, että kartanossa myös kummittelee?

Naantalin kirkko – Naantalin keskiaikainen birgittalaisluostari on Turun tuomiokirkon jälkeen Suomen toiseksi vanhin keskiaikainen kivikirkko. Nähtävyytenä erittäin upea niin sisältä kuin ulkoa. Kannattaa osallistua opastetulle kierrokselle, se on syystäkin suosittu.

Emma Teatteri  – Kailon saarella viihdyttää tänä kesänä muumien lisäksi myös Turun Kaupunginteatterin ja Emma Teatterin yhteistuotanto Helppo ero -komedia. Hupaisassa esityksessä Mika päättää konmarittaa kaiken turhan pois omasta elämästään, mistä käynnistyy kaikkien aikojen ero-operaatio. Esitykset Emma Teatterissa 2.7.–22.8.

Rakkaudenpolku – Rakkaudenpolku on tunnettu ulkoilureitti, jonne nuoret parit hiippailivat kuhertelemaan 1800-luvulla. Myöhemmin polun varrelle rakennettiin myös pussailukopeiksi kutsuttuja paviljonkeja, mutta niitä ei harmi kyllä enää ole. Polulla voi toki silti vaihtaa pusun tai pari. Samalla kannattaa kivuta Kuparivuorelle katsastamaan Naantalin ylle aukeavat maisemat.

Naantali maalta ja mereltä x 3

Naantalin iltaristeilyt – Tunnelmallinen merikierros Naantalin edustalla? Todellakin mennään! Jengiä kyyditsee symppis m/s Kuha, jolla risteillään 1,5 tunnin matka lähisaaristossa. Naantalin merellisyys ja hulppeat maisemat hurmaavat takuulla. 

Pyörävuokraus – Naantalia on kätevä tutkia myös pyöräillen. Visit Naantali vuokraa runsaasti pyöriä tunnista useampiin päiviin. Pyörällä voit lähteä tutkimaan lähialueiden nähtävyyksiä ja Naantalin saaristoa, jonne vie vaikka mitä upeita reittejä. 

Kahvilakierros – No tässäpä astetta herkullisempi retki. Kolua läpi alueen sympaattisimmat pikku kahvilat ja maistele paikallisia herkkuja kahvin kera. Herkuttelua voi harrastaa vaikka vanhassa kaupungissa, meren äärellä tai lähialueilla.


Lisää purtavaa? Naantalin mahtavia ravintoloita löydät täältä ja kahviloita täältä.

Lapsille kivaa x 3


Muumimaailma – Lapsiperheiden ykköskohde Naantalissa, kuinkas muutenkaan! Tove Janssonin satuhahmojen taika vetoaa muksusta mummoon.

Eriskummallinen kahvila Vanhassa Naantalissa toimivassa uniikissa kahvilassa voi ihailla tsiljoonia hauskoja yksityiskohtia muumitarinoiden atmosfäärissä. Maista vaikkapa hattivattileivosta.
​​​​​​​
Seuratkaa Unikekoa –  Hauska ja osallistava lasten uutuuskierros Naantalin Kirkkopuistossa vie kivalle seikkailulle juuri lapsia kiehtoviin kohteisiin. Kierroksella poiketaan ainakin keskiaikaisen luostarin yrttipuutarhaan ja 1800-luvun kylpylän takapihalle. Iso suositus tälle!

Makoisia unia x 3

Naantalin kylpylä Suomen parhaaksi hotelliksi 2019 valittu Naantalin Kylpylä on ihan ykköskohde rentoutumista kaipaavalle. Ota kunnolla ilo irti erilaisista hoidoista, kylpemisestä ja saunomisesta.

Kultaranta Resort – Kultaranta Resortin upeassa miljöössä kelpaa majoittua. Yön voi viettää tyylikkäässä Luhtihotellissa tai saunallisissa lomahuoneistoissa luonnon helmassa. 

Kotoisat pikkukodit  – Naantalin vanhan kaupungin idyllisissä puutalokortteleissa on tarjolla pieniä ja persoonallisia majoitusvaihtoehtoja. 

Psst! Kannattaa selata kunnolla Visit Naantalin sivuja, sieltä löytyy lisää hyviä vinkkejä lomaan Naantalissa.

Teksti Jemina Sormunen. Video Kim Allen-Mersh. Kuvat Kim Allen-Mersh ja Visit Turku.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?