Näe ja koe Salo x 2

Kaikki haluavat nyt Saloon, eikä ihme. Salon iltatorilla käy mukava kuhina, ja Teijon kansallispuistossa sielu lepää. Kotimaan matkailua parhaimmillaan!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Mathildedal

Teijon kansallispuiston kainalosta löytyy aito yllätys: kuvankaunis kylä, jossa kuuluisuuksia ovat alpakat ja oman panimon olut. Mathildedal on punamultataloja, ruukkirakennuksia, historiaa ja uniikkeja makuelämyksiä käsintehdystä suklaasta juureen leivottuun leipään. 

Visiitti vanhaan ruukkikylään on kuin aikamatka entisajan käsityöläiselämään – tai sitten retki Helsingin Kallioon AD 2020. Erityistä kyllä, Mathildedalista on kehittymässä artesaani-ilmiö ja uuden ajan kyläyhteisö, johon muutetaan Helsingistä urbaaniangstia pakoon. Mainioin tuloksin!

2Teijon kansallispuisto

Teijon kansallispuiston kauneuden edessä kaupunkilainen hiljenee. Matildajärvessä lipuu soutuvene ja rannassa molskii joukko lapsia. Kaipaako tässä edes ulkomaille, kun Suomessa on näin upeita paikkoja?

Teijon kansallispuistossa ympärivuotisesta retkeilystä on tehty valtavan sujuvaa. Hyvät on polut ja opasteet, ja paikkoja telttailuun sekä tulentekoon on useita. Parhaiten paikan päälle porhaltaa autolla: matkaa Salosta kertyy 20 kilometriä ja Turusta 80 kilometriä.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?