Oikeinkin edustavia ravintoloita Turussa x 4

Mihin mennä Turussa, kun haluaa nauttia upean aterian vaikka pitemmän kaavan mukaan? Tässä joukko turkulaisia laaturavintoloita hyvin syömisen ystäville.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Hügge

Maistuisiko maukas vegesafka? Testaapa kuule Hüggea. Vähätorin ravintolajengin joukkoon kuuluvassa Hüggessa kaikki on oikeastaan aika hyggeä: valoisa tila, viihtyisä sisustus sekä tajuttoman hyvä kasvisruoka.

Hüggessa hemmotellaan taidokkaasti niin silmiä kuin suutakin. Mitä tahansa listalta valitseekaan, tuntuu aina saavan nokkansa eteen jotakin värikästä ja suussa sulavan hyvää. Ei hajuakaan, mitä taikoja keittiössä tehdään, mutta homma todellakin toimii! Testaa sekä lounas että illallinen.

2Ludu

Ihastuttava Ludu on perustettu vanhan maalikaupan tiloihin, joka huokuu vanhan kivijalkapuodin henkeä. Ravintola on hämyinen ja lämmin, ja sisustuksessa toimii alkuperäiseksi jätetty ruudullinen lattia sekä keskellä ravintolaa makoileva suuri flyygeli. 

Rentoa fine diningia tarjoava Ludu on oikea valinta, kun haluaa aterialta astetta enemmän. Maistelumenun jokainen annos on kuin oma taideteoksensa, eikä vegaaninen versio jää yhtään tavallisen varjoon. Parhaimmillaan Ludu on iltahämärässä kynttilänvalossa, mutta myös lounas on kokeilemisen arvoinen. NAM.

3Nooa

Kaksikerroksinen Nooa avasi ovensa Turun vierasvenesataman vierelle keväällä 2017. Tyylikkään moderni ja selkeälinjainen rakennus erottuu edukseen jokimaisemasta, sisältä ravintola on yhdistelmä skandinaavista minimalismia ja kansainvälisiä viboja. Ruoka on pohjoismaisilla mauilla leikittelevää, mutta mukavalla twistillä. 

Kattoterassi on ehdottomasti Nooan parhaita puolia, suuntasi sitten syömään tai drinkeille. Alakerran salista voi kurkkia kokkien puuhastelua avokeittiössä tai ihailla ulkopuolella kelluvia paatteja. Kerrankin tällainen helmi löytyy ydinkeskustan ulkopuolelta!

4Pinella

Tuomiokirkon kupeessa sijaitseva Pinella toimi 1900-luvulla kirjailijoiden ja taiteilijoiden boheemina kohtauspaikkana, mutta turkulaisuutta vahvasti henkivän paikan historia ulottuu kauemmas, aina 1800-luvun alkupuolelle asti. 

Nykyisin Pinellan holvikaarten alle tai terassin pylväikön suojaan on mukava istahtaa lasilliselle tai syömään. Puistonäkymä pitkälle jokivarteen on lempeän rauhallinen. Porthaninpuiston puolella palvelee Puu-Pinella, jossa sekoitetaan monen mielestä kaupungin parhaat cocktailit. Tätä Vanhan Suurtorin miljöötä Pinella on kesällä elävöittänyt myös tapahtumateltalla ja livemusiikilla. 

Julkaistu | Päivitetty