Oikeinkin edustavia ravintoloita Turussa x 5

Mihin mennä Turussa, kun haluaa nauttia upean aterian vaikka pitemmän kaavan mukaan? Tässä joukko turkulaisia laaturavintoloita hyvin syömisen ystäville.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Hus Lindman

Kun isot valkoiset pariovet aukeavat valoisaan ruokasaliin, tuntuu kuin saapuisi lounaalle historialliseen kartanoon. Hus Lindman sijaitsee Tuomiokirkon lähellä, 1830-luvulla rakennetussa empiretyylisessä puutalossa. Aikoinaan paikalla on ollut Turun Akatemian kasvitieteellinen puutarha, joka kuitenkin tuhoutui Turun palossa.

Arkisin Hus Lindmaniin kannattaa suunnata lounaalle, sillä ravintola yllättää monipuolisuudellaan. Vaihtuvasta lounaspöydästä löytyy maistuvaa arkiruokaa uunijuureksista wokkeihin, ja muina aikoina ravintola toimii kokous- ja tilausravintolana.

2Ludu

Ihastuttava Ludu on perustettu vanhan maalikaupan tiloihin, joka huokuu vanhan kivijalkapuodin henkeä. Ravintola on hämyinen ja lämmin, ja sisustuksessa toimii alkuperäiseksi jätetty ruudullinen lattia sekä keskellä ravintolaa makoileva suuri flyygeli. 

Rentoa fine diningia tarjoava Ludu on oikea valinta, kun haluaa aterialta astetta enemmän. Maistelumenun jokainen annos on kuin oma taideteoksensa, eikä vegaaninen versio jää yhtään tavallisen varjoon. Parhaimmillaan Ludu on iltahämärässä kynttilänvalossa, mutta myös lounas on kokeilemisen arvoinen. NAM.

3Mami

Vähätorin laidalla toimiva Mami kuuluu turkulaisen ravintolamaailman uudempiin klassikoihin. Kortteliravintolaksi itseään kutsuvan paikan sali vetää vain muutamia kymmeniä nälkäisiä ja on aika usein täynnä – syystä! Keittiöstä virtaa pöytiin herkullisia annoksia, joita voisi kutsua vaikka skandinaavis-klassisiksi husmanskost-twistillä. Ruokailun kruunaavat näkymät isoista ikkunoista yli Aurajoen Vanhalle Suurtorille.

Ehkä varaat pöydän varmuuden vuoksi – tai sitten testaat Mamin lounaan, jota asioista hyvin perillä olevat åboriginaalit suosivat vuodesta toiseen.

4Nooa

Kaksikerroksinen Nooa avasi ovensa Turun vierasvenesataman vierelle keväällä 2017. Tyylikkään moderni ja selkeälinjainen rakennus erottuu edukseen jokimaisemasta, sisältä ravintola on yhdistelmä skandinaavista minimalismia ja kansainvälisiä viboja. Ruoka on pohjoismaisilla mauilla leikittelevää, mutta mukavalla twistillä. 

Kattoterassi on ehdottomasti Nooan parhaita puolia, suuntasi sitten syömään tai drinkeille. Alakerran salista voi kurkkia kokkien puuhastelua avokeittiössä tai ihailla ulkopuolella kelluvia paatteja. Kerrankin tällainen helmi löytyy ydinkeskustan ulkopuolelta!

5Pinella

Tuomiokirkon kupeessa sijaitseva Pinella toimi 1900-luvulla kirjailijoiden ja taiteilijoiden boheemina kohtauspaikkana, mutta turkulaisuutta vahvasti henkivän paikan historia ulottuu kauemmas, aina 1800-luvun alkupuolelle asti. 

Nykyisin Pinellan holvikaarten alle tai terassin pylväikön suojaan on mukava istahtaa lasilliselle tai syömään. Puistonäkymä pitkälle jokivarteen on lempeän rauhallinen. Porthaninpuiston puolella palvelee Puu-Pinella, jossa sekoitetaan monen mielestä kaupungin parhaat cocktailit. Tätä Vanhan Suurtorin miljöötä Pinella on kesällä elävöittänyt myös tapahtumateltalla ja livemusiikilla. 

Julkaistu | Päivitetty