Pääsiäinen Turussa x 6

Pääsiäinen on kevään odotetuin juhla ja varma merkki lähestyvästä kesästä. Suklaamuna- ja mämmiövereiden ohella kannattaa lähteä museoon, teatteriin tai karata hotelliin. Poimi tästä pari menovinkkiä pääsiäiseen Turussa.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Turun Seurahuone

Pääsiäisenä kuuluu rentoutua, mutta päivitä kotisohva tänä vuonna hotelliin. Uusi Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone on kevään odotetuin tulokas, joka avaa ovensa Turun keskustan ytimeen juuri sopivasti huhtikuun alussa. Tuoreeltaan korkattu Seurahuone on oiva yöpymisvinkki paitsi lomailijoille ja businessmatkailijoille, mutta myös trendaavassa staycation-hengessä paikallisille åboriginaaleille. Mitä mä Malagas, kun voi olla Turus?

Pitäähän kyseinen hemmottelukeidas päästä kokemaan livenä. Ainakin illallinen Gunnar Eatery & Barissa eli ”Gunussa” on pakko testata, loppuajan voi huoletta pyhittää rehelliselle löhöilylle. 

2Tanssiteatteri Eri

Vaikuttavista ja omaperäisistä tanssiteoksistaan tunnettu Tanssiteatteri Eri tarjoilee pääsiäisen vaikuttavimman kokemuksen, kun odotettu ja ylistetty klassikkotragedia Passio saapuu jälleen Erin ohjelmistoon. Teosta esitetään vain kiirastorstaista ensimmäiseen pääsiäissunnuntaihin, joten tätä harvinaista pääsiäisherkkua ei kannata ohittaa.

 Tiina Lindforsin Passio esittää Jeesuksen kärsimystarinan upealla tavalla, ja pimeässä teatterissa valojen ja koreografian yhteenliittymä vie katsojan lähes henkilökohtaiselle matkalle. Vaikuttavuudesta kertonee jotain se, että Passio toi Lindforsille kirkon kulttuuripalkinnon vuonna 2011. Oho!

3PUF Design Market

Forum Korttelissa majaileva PUF Design Market on ehdottomasti turkulaisen putiikkitarjonnan coolein. Täällä on aina ihana käydä hipelöimässä kotimaisen designin aarteita, ja joulun alla tehty laajennus teki tilaa entistä isommalle kokonaisuudelle. Käy kuolaamassa kaikkia kevään uutuuksia, kuten R-Collectionin kevätmalliston pastellivärejä ja Karhun uusia popoja.

Vinkki! Perjantaisin PUF:ista kannattaa napata mukaan BLOMMA Creativesin överikaunis kukkakimppu. Näyttävät luomukset ovat suoraan kuin taikamaailmasta karanneita. Kyllä kummitädin pääsiäiskahveilla satelee kehuja, kun sellaisella pääsiäiskimpulla tekee sisääntulon. Hyödynnä myös mahdollisena virpomisvitsana – aina voi olla vähän extra.

4Pääsiäinen museoissa

Lähde pääsiäisenä museoon! Esimerkiksi 13.–14.4. Kuralan Kylämäen 1950-luvun maalaiskylässä pääsee sukeltamaan entisaikojen pääsiäisenviettoon ja koristelemaan pääsiäismunia perinteisellä vahatekniikalla. Lisäksi Forum Marinumiin on juuri avattu lasten oma merimuseo, kävitkö jo? Hurjan hauskan näyttelyn keskipisteenä on uljas seikkailulaiva, jonka kannella tuntee olonsa varsin merikelpoiseksi seikkailijaksi.

Visiitti Turun linnassa on aina elämys. Siellä kannattaa käydä nyt kurkkaamassa kiintoisa Muutama sananen naisista -näyttelyopastus, joka pureutuu naisten elämään 1600-luvun Turussa. Myös suositut Pako Linnasta -tapahtumat saapuvat jälleen ja tuovat Turun linnaan äksöniä ja pakopelin huumaa 6.4. ja 13.4.

Kurkkaa ajankohtainen tarjonta museoiden omilta sivuilta!

5Turun taidemuseo

Tänä keväänä Turku hemmottelee nykytaiteen ystäviä erinomaisilla näyttelyillä. Esimerkiksi Puolalanpuiston Tylypahkaan eli Turun taidemuseoon on syytä tehdä pääsiäisen korvilla pieni kulttuuriretki. Sieltä nimittäin löytyy yksi kevään kiinnostavimmista taidetärpeistä: Hannaleena Heiska.​​​​​​​

Turun taidemuseon seinät on puettu Heiskan upeisiin maalauksiin ja piirustuksiin, joissa esiintyvissä fantasiahahmoissa hevimusiikin tummanpuhuva synkkyys ja kitsch-kuvaston hempeilevä romanttisuus yhdistyvät mielettömäksi kokonaisuudeksi. Teosten salaperäinen maailma saman aikaisesti kiehtoo ja hiljentää sen verran vakuuttavasti, että näyttelyä on puitava jälkikäteen vaikkapa mämmin äärellä.

6Pääsiäisen aika kirkoissa

Myös kirkkojen tapahtumatarjontaan on syytä kurkistaa näin pääsiäisen alla. Kirkkobongailun lomassa voi löytää itsensä vaikka nykytaidenäyttelystä. Turun tuomiokirkossa on nimittäin esillä 14.4. asti neljän kuvataiteilijan, taidehistorioitsijan ja filosofin yhteistyönä toteuttama näyttely Näytöksiä. Taideylläreiden lisäksi tuomiokirkko toimii myös konserttisalina, ja pitkäperjantaina 19.4. tuomiokirkossa päästäänkin nauttimaan Turun filharmoninen orkesterin pääsisäiskonsertista. Luvassa on varmaan ihan mainiot akustiikat, kun keikkapaikkana toimii vaatimattomasti kansallispyhäkkö.

Perinteisten pääsiäismessujen lisäksi Turun seudun kirkot ja seurakunnat järjestävät paljon muutakin ohjelmaa, kuten pääsiäismyyjäisiä ja virpomisoksien askartelua. Lue lisää seurakuntien tarjonnasta alla olevasta linkistä.

WWW

Julkaistu | Päivitetty