Pikkujoulut Turussa – ideoita kaveriporukalle

Nappaa kaverit kainaloon ja viettäkää kivat pikkujoulut Turussa. Mitä agendalla voisi olla? Kurkkaa vinkkejä tästä.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Tähän vuodenaikaan huomaa kipeästi kaipaavansa iloa, kepeyttä ja kaikenlaista hyvän mielen tekemistä – ja mikäs sen parempaa kuin pikkujoulut! Sesonki on käynnissä NYT.

Suunnittele jotain kivaa tekemistä hyvällä kaveriporukalla tai vaikka kaksin sydänystävän kanssa. Sopisiko ohjelmaan vaikka ravintolareissu, iltapäivätee tai pikkujouluristeily? Tässä tulee muutamia ideoita, joilla pääsette alkuun.

Illallinen on katettu

Mikäs sen parempi asetelma pikkujouluille kuin pöytä täynnä ystäviä, hyvää ruokaa hervottomia naurukohtauksia. Kaikki tämä on luonnollisesti sata kertaa kivempaa jossakin tunnelmallisessa ravintolassa, jonka menu saa makunystyrät menemään ihan tip tap. 

Ravintoloita voi tosin joutua hetken arpomaan, Turku kun on kotimaan kulinarismin kuumin kotipesä. Jos (ja kun) valinnanvaikeus iskee, artikkelimme Turun ravintolavinkeistä saattaa auttaa valinnassa. Kurkkaa tästä, ole hyvä: Kulinaristiretkelle Turkuun – poimi 30+ herkullista ravintolavinkkiä 

Vai sittenkin pikkujoululounaalle?

Kukaan ei muuten kiellä, etteikö pikkujouluja voisi viettää päiväsaikaan. Jos arvostat hyviä yöunia, pikkujoululounas säästää silmäpusseilta.

  • Bistro Ellin joululounas 8.–9.12. ke–to klo 11–15

  • Gräddan joululounas 29.11.–22.12. ma–pe klo 11–15

  • Trattoria Wiklundin pikkujoulun menut tarjolla päivittäin 9. tammikuuta asti (myös illalla!)

  • Solo Sokos Hotel Seurahuoneen joululounas hotellin 2. kerroksessa Gunnar Upstairsissa 14.–17.12. ja 21.–22.12. klo 11.30–15.30

Hotelliyö kruunaa kemut

Mikäs sen spessumpaa kuin yöpyminen hotellin valkoisissa lakanoissa. Illan paras osuus alkaa jo hotellihuoneessa yhdessä laittautumalla ja irtiottoa fiilistellen. Ja sitten on vielä se kohokohta: valmiiksi katettu aamupala.

Scandic Hamburger Börs – Ikoninen turkulaishotelli on majoittanut väkeä kauppatorin laidalla jo vuodesta 1894, ja nyt se on auennut uudistuneena ja komeampana kuin koskaan. Tätä modernia uutuutta on pakko päästä testaamaan asap. 

Original Sokos Hotel Wiklund – Kauppatorin kyljestä löytyy myös toinen hyvä hotellivaihtoehto. Original Sokos Hotel Wiklund vetää puoleensa ennen kaikkea sijaintinsa, viihtyvyytensä ja huippujen palveluidensa ansioista. Saman katon alta löytyvät kaupat, ravintolat ja hemmottelevat hoidot ovatkin iso plussa yöpyjälle – ylimmän kerroksen kattobaaria unohtamatta. 

Aurajokirannan Radisson Blu Marina Palace Hotel on passeli paikka kaveriporukan irtiottoon tai kahden sydänystävän laatuaikaan. Etkot hoituu hotellin tunnelmallisessa Marina Bar & Lounge -aulabaarissa.

Drinkeille vai teelle?

Juhlatunnelma nousee samaa tahtia lasissa poreilevien kuplien kanssa. Mitä olisivatkaan pikkujoulut ilman kippistelyä (ja kuvia kippistelystä)? 

KBC Taproom – Jos kaipailet porukallesi vähän rennompaa istuskelupaikkaa, kurkatkaa Kakola Brewing Companyn viihtyisä KBC Taproom. Ilta lentää kuin siivillä artesaanioluita maistellen ja New York -tyylisiä pizzapaloja haukkaillen. Jos hyvin käy, paikalla saattaa olla myös DJ. 

Börs Katto – Täytyyhän tämäkin uutuus nyt päästä testaamaan. Scandic Hamburger Börsin 9. kerroksen Börs Katto -baari houkuttelee kaikin tavoin: niin juomalistallaan kuin tunnelmallaan. Kattoterassille pääsyä täytyy kuitenkin malttaa odottaa kesään.

Trattoria Bar – Wiklundin kakkoskerrokseen kannattaa poiketa vaikka after work -pikkujouluille. Kuohuvan kaveriksi baarilistalta löytyy Italian makuihin tähtäävää naposteltavaa. Jaetaanko antipastilajitelma tai rapsakat bruschetat? 

Walo Rooftop Bar – Kekseliäitä cocktaileja ja mocktaileja kaupungin parhailla näkymillä Wiklundin ylimmässä kerroksessa. Myös glögikausi on avattu! Just sellainen tyylikkään rento paikka, missä ei tarvitse pönöttää.

Cafe Qwensel – Pikkujouluja voi hyvin viettää myös teetä siemaillen. 1700-luvun kahvilaihanuus Cafe Qwensel on tunnelmallinen valinta nautiskelijan pikkujouluihin. Tilaa vaikka Afternoon Tea -kattaus herkkuineen tai vähän jouluisempi joulupuurotarjotin.

Joulumieltä mereltä

Merelliset pikkujoulut? Kerää porukka kasaan ja suuntaa Turun satamaan. Viking Line on lastattu monenlaisella hauskanpidolla, joten valitkaa aktiviteettinne. Vietättekö pikkujouluja mieluummin spa-osastolla skumppaa siemaillen vai yökerhon tanssilattialla villisti joraten?

Viking Linen joulubuffet
Joulu näkyy laivalla myös lautasen puolella, kun The Buffet -joulupöytä valtaa Viking Linen laivat 18.11.–26.12. Perinteisiä pohjoismaisia jouluruokia sekä uusia, raikkaita makuja. Kattaus ei jätä kylmäksi edes vegaaneja. 

Joulukonsertit Viking Gracella
Merelliset joulunkonsertit tuovat upeasti tunnelmaa pikkujouluristeilyyn. Joulukuussa Viking Gracella esiintyy 12.12. Teemu Roivainen ja 13.–15.12. Antti Ketonen. 

Viking Gracen uudenvuodenristeily
Jos pikkujouluja ei ehdi viettää ennen joulua, lähtekää uudenvuodenristeilylle Turusta. Uusi vuosi on hauska ottaa vastaan merellä.

Pukki vinkkaa: mereltä voi tehdä myös aika hyviä lahjalöytöjä edullisin hinnoin.

Muita pikkujouluideoita

Vain Elämää: Unohtumaton ilta
Oletko Vain Elämää -fani? Joulukuussa Logomon lavalle nousee kotimaan ykkösartisteja, joiden esityksiä ja tarinoita yleisö pääsee fiilistelemään ennen suurta yleisöä. Konserttisarjan esitykset kuvataan, ja ohjelma tulee ulos ensi keväänä. Konsertit 16.–21.12. Katso artistikattaus ja lähde mukaan.

Åbo Svenska Teater: Hektinen hissimusikaali
Åbo Svenska Teaterin jouluinen musikaali on juuri sopivan ajankohtainen pikkujoulujen ohjelmaan. Esityksessä neljä ihmistä jäävät jumiin tavaratalon hissiin jouluaattona. Joutuvatko he viettämään joulua hississä? Hulvaton, hyvän mielen hissimusikaali on tehokas tunti täynnä katastrofin aineksia ja tunteiden vuoristorataa. Esitykset 2.11.–31.12.

Joulumieltä ja jazzia
Jazz City Turku on Turun ikioma jazz-haltijakummi, joka varmistaa, että jazzia on aina tarjolla kansalle. Lähtekää kuuntelemaan jotakin tunnelmallista konserttia, tässä ehdotuksia:

Teksti Jemina Sormunen. Video Kim Allen-Mersh. Kuvat Kim Allen-Mersh, Visit Turku, Scandic Hamburger Börs, Logomo, Åbo Svenska Teater, Anu Jormalainen, Tero Ahonen, Antti Kujanpää ja Janne Räikkönen.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?