Putiikkeja ja shoppailua x 7

Metsästä Turku-designia uniikeista putiikeista ja uppoudu kauppakeskuksen vilinään. Ready, set, shop!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1KUI Design

KUI Designin superihana puoti on ehdottomasti vierailemisen arvoinen, ja mistä muualta voisikaan löytää Tälpual ja toispual -bokserit? Kun vastavalmistuneet muotoilijat vuosia sitten pohtivat, miksi olivat alansa valinneet ja miten tulisivat työllistymään, muodostui kysymyksistä KUI. 

KUI Designin useimmat tekstiilituotteet ommellaan edelleen käsin säkkirepuista jättityynyihin vastakkaisella puolella jokea. Täällä näkyy into uuden luomiseen ja iloinen meininki tarttuu myös asiakkaisiin.

Huom! KUI Design Local Shop on muuttanut uusiin upeisiin tiloihin. Osoite: Kristiinankatu 6.

2Aboa Vetus & Ars Novan museokauppa

Museokaupassa voi etsiskellä hauskoja pikkulahjoja ja katsella samalla lattian läpi 600 vuotta vanhan kaupungin raunioita. Tämä historian ja nykytaiteen museon yhteydessä toimiva putiikki tunnetaan kekseliäiden käyttötavaroiden ja taidekirjojen lisäksi erityisen laajasta korttivalikoimasta.

Museokauppaan etsitään uutuuksia niin Euroopasta kuin Suomestakin, eikä sinne kelpuuteta tylsää tusinatavaraa. Jokaisessa tuotteessa pitää olla oma twistinsä. Vai miltä kuulostaa pieni dino-lelu, jonka voi teemaan sopien kaivaa itse esiin?

3Midas Kultasepät

Midas-kultasepänliikkeessä tuntee olonsa heti ihanan tervetulleeksi. Tällaista palvelua ja fiilistä ei löydy ketjuliikkeistä! Kolme kultaseppää – Laura, Petri ja Patrick – valmistavat korut paikan päällä käyttäen tekniikoita hyvinkin perinteisistä moderneihin, 3D-työskentelyyn asti.

Kultaseppä on aina paikalla kertomassa materiaaleista ja voi korjata korutkin muutamassa tunnissa juhlakuntoon. Uniikit kulta-, hopea- ja timanttikorut ovat skandinaavisen pelkistettyjä ja noudattelevat usein luonnon muotoja: käy ihastumassa esimerkiksi pisara- ja mandalasarjoihin.

4PUF

Kun jokaisesta kauppakeskuksesta löytyvät ketjuliikkeet alkavat kyllästyttää, on Turulla tarjota jotain uniikimpaa: suomalaisia designmerkkejä myyvä PUF. 

Kauppa on kuin karkki. Toistaan kauniimpien vaatteiden ja sisustustuotteiden lomaan on helppo unohtua hypistelemään. Kun haluaa vaatteiltaan kestävyyttä ja ekologisuutta eikä toivo törmäävänsä samoihin juttuihin ensimmäisellä vastaantulijalla, on PUF oikea paikka shoppailla. Tyylin jatkeeksi voi napata  julisteen, jossa komeilee Turun tuomiokirkko.

Uusi PUF löytyy osoitteesta Linnankatu 6. 

5Kauppakeskus Skanssi

Skanssi sijaitsee kätevästi heti Helsingin moottoritien varressa. Saavutpa sitten autolla ilmaiseen pysäköintihalliin tai kävellen, Föli-fillarilla tai bussilla suoraan ovelle, vältät hyvin keskustan ruuhkat.

Ison ja avaran kauppakeskuksen tunnelma on leppoisa, ja suurista ikkunoista vilahtelee luonto. Shoppailusta on tehty mahdollisimman vaivatonta monipuolisuudesta tinkimättä – Skanssista saat kaiken kerralla paikallisista herkuista maailman muotiin yli 90 liikkeen valikoimasta.

Skanssissa vihreys ei lopu ympäristöön, onhan paikka rankattu Suomen vastuullisimmaksi kauppakeskukseksi. Täällä kierrätetään ja säästetään energiaa lukuisin luovin tavoin. Hauska yksityiskohta: Skanssin katolla asuu kauppakeskuksen oma mehiläisyhdyskunta, jonka mehiläiset tuottavat kauppakeskuksen omaa hunajaa.

6Forum Marinum -museokauppa

Jos merelle halajaa mielesi, merimuseo Forum Marinumin yhteydessä toimivasta museokaupasta saat pienen palan meriteemaa messiin. Sympaattisen tervantuoksuisen putiikin kansilankut ovat muuten peräisin Suomen Joutsenesta.

Museokaupan nojatuolissa voit päästä kirjaseikkailulle vaikka sukellusveneen tai höyrylaivan kyytiin. Ostamalla Sigyn-laivan kannatustuotteita tuet historian säilyttämistä: tuotoilla kunnostetaan 1887 valmistunutta kauppa-alusta, jota vastaavaa ei ole säilynyt missään muualla koko maailmassa.

7Sokos Wiklund

Wiklund, kavereiden kesken Wikke, on ilahduttanut turkulaisia shoppailijoita jo vuodesta 1907: ensin rautakauppana ja sittemmin Sokos-tavaratalona. Vuonna 2019 tehdyn uudistuksen jälkeen Wikken tarjonta nousi aivan uusiin sfääreihin.

Ja jos shoppailu lähtee niin sanotusti lapasesta ja voimat ehtyvät kesken kierroksen, on apukin samojen seinien sisällä. Lataa energia-akkuja Coffee Housessa, jossakin Wiklundin kolmesta ravintolasta tai kattobaarissa viileän drinkin ja panoraamamaisemien ääressä. Avot!

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?