Syksyn kulttuuritapahtumia Turussa x 6

Mikäpä piristäisi paremmin kaamoksen keskellä kuin kaikki herkulliset kulttuuritapahtumat? Loka-joulukuussa Turku on täynnä kutkuttavaa performanssitaidetta, lavarunoutta ja syntisen ihanaa jazzia. Lue menovinkit tästä!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Stretch 2019

Tanssitaide kuuluu vahvasti Turun kulttuurielämään, tiesitkös sitä? Vaikka toiminta on melko pientä, on se silti voimakasta. Siitä hyvä esimerkki on Stretch 2019 (17.–20.10.), Turussa järjestettävä tanssin ammattilaiskentän verkostoitumistapahtuma.

Stretchin avulla löydetään yhdessä uusia keinoja, joiden avulla tietoisuus tanssista sekä ammattimaisista tuotannoista tulisi näkyväksi. Porukkaa saapuu paikalle Pohjoismaista sekä muun Euroopan alueelta keskustelemaan, ideoimaan ja verkostoitumaan.

Psst! Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös ainutlaatuinen Turku Future Folk Dance -projekti. Kaupunkilaisten kesken luodaan Turulle oma tulevaisuuden kansantanssi, joka esitetään New Performance Turku Festivalilla la 19.10. Tähän saa osallistua kuka vain! Lue lisää täältä.

WWW

2New Performance Turku Festival

Tuntuuko performanssitaide vielä vähän vieraalta tuttavuudelta? Onneksi New Performance Turku Festival (18.–20.10.) on helppo ja kiva tapa tutustua sen kiehtovaan maailmaan.

Festivaali niputtaa yhteen mielenkiintoisia taiteilijoita, näkökulmia ja kohtaamisia ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Performanssitaide on taiteenlajina valtavan monialainen, ja täällä siitä saa aika hyvän puraisun. Spesiaalin vivahteen tuo myös se, että suurin osa esityksistä on luotu juuri tätä tapahtumaa varten.

Festivaali on maksuton ja soveltuu kaiken ikäisille, joten rohkeasti vaan tutkimaan!

Kuvat: Jussi Virkkumaa

WWW

3Flame Jazz

Alun perin Flame Jazz kehitettiin Turku 2011 Euroopan Kulttuuripääkaupunki -vuoden jazzhankkeeksi, ja siitähän sitten sai alkunsa Turun korkeatasoisen ja maineikkaan jazzkulttuurin kukoistus.

Syntisen smootheja jazzsoundeja tarjoava konserttisarja on tämänkin syksyn hedelmällisin menovinkki. Keikkoja on ripoteltu pitkin syksyä ympäri Turun keskustaa, joten tsekkaa tarkempi ohjelma ja esiintyjälistaus sukkelaan.

WWW

4TIP-fest

Turkulaista ja kansainvälistä nukketeatteriosaamista ihaillaan syksyllä jo 10. kerran Nukketeatterijuhla TIP-Festin parissa (6.–10.11.) Ja siis ehei, tämä ei ole mikään pelkkä lasten festivaali. Suurin osa esityksistä on suunnattu nimenomaan aikuisyleisölle.

Erityisesti nykynukketeatteri kiehtoo: miltäköhän näyttää esimerkiksi hybridinukke tai nukkemanipulaatio? Myös kaikille kaupunkilaisille suunnattu huikea NUKKE IRTI! -nukkekulkue avajaisjuhlallisuuksineen on ilmeisesti aikamoinen spektaakkeli.

Tutustu ohjelmaan ja osta liput täältä:

WWW

5Runoviikko-festivaali

Runotapahtumien suosio on selkeästi nostanut päätään, ja hyvä niin. Turussakin järjestetään erilaisia avoimia runotapahtumia, joissa ujokin oman elämänsä Paperi T kehtaa astua lavalle. Runous on nyt cool – vai onko se aina ollutkin?

Turussa syksyllä järjestettävä Runoviikko-festivaali (8.–17.11.) on mainio menovinkki kaikille runoudesta kiinnostuneille harrastelijoille ja fiilistelijöille. Festivaalin aikana runotapahtumiin voi törmätä eri puolilla Turkua, kuten pubeissa ja teattereissa.

WWW

6Teatterissa: Lumikuningatar

H. C. Andersenin Lumikuningatar on tämän joulun sykähdyttävin teatteritärppi. Åbo Svenska Teaterin ja Aurinkobaletin yhdessä tuottama koko perheen jouluklassikko muuntautuu mielettömäksi tanssiseikkailuksi Suomen vanhimman teatteritalon näyttämöllä.

Huhujen mukaan tämä huikea tanssisatu on kaikin puolin VAU. Esityskieliä näyttämöllä on neljä: ruotsi, suomi, saame sekä tanssin kieli.

Aurinkobaletti & Åbo Svenska Teater – Lumikuningatar teatterissa 10.-31.12.2019
Koreografia ja ohjaus: Urmas Poolamets & Jukka Aaltonen
Kuva: Pette Rissanen
​​​​​​​
​​​​​​​

Julkaistu | Päivitetty