Syksyn suuri muumiseikkailu

Muistatko kun olit lapsi ja vuosi tuntui niin pitkältä ajalta ettei voinut käsittää? Koska pienillä on eri ajanlasku, Muumimaailma avaa nykyään porttinsa myös syysloman iloksi ja hiihtoloman huviksi.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Kaikki me tiedämme tädin, joka alkaa valmistella seuraavaa joulua jo uuden vuoden jälkeen sekä teinin, joka alkaa suunnitella seuraavaa Ruisrockia jo heinäkuussa. Itse tiedän myös tenavan, joka alkaa haaveilla seuraavasta retkestä Muumimaailmaan jo kun kävellään Kailon siltaa pitkin kotiin päin.

Muumimaailma on paikka, johon tulee helposti ikävä.

Niin se on: Muumimaailma on paikka, johon tulee helposti ikävä.

​​​​​​​Alkuaikoinaan Muumimaailma oli avoinna vain kesällä, mutta 
sesonki on vähitellen laajentunut sekä yleisön pyynnöstä että 
Muumimaailman omasta pyrkimyksestä saada Kailoon rakennetulle satukylälle enemmän käyttöä ympäri vuoden. Syksystä 2018 alkaen Muumimaailman vuodenkiertoa on rytmittänyt kolme erilaista sesonkia.

Kesäkausi kestää melkein kolme kuukautta. Sen aikana Muumimaailma on avoinna joka päivä, juhannus mukaan lukien.

Syystapahtuma oli viime syksyn uutuus. Taikuri ja kadonnut kuningasrubiini -seikkailun merkeissä Muumimaailma on auki peräti kolmena viikonloppuna lokakuussa. Ratkaisu on optimoitu perheille eri puolilla Suomea, syyslomat kun ovat eri korkeuksilla eri aikaan.

​​​​​​​Taikatalvi on jo yli kymmenen vuoden ajan järjestetty talvitapahtuma. Se toteutetaan viikolla kahdeksan, samaan aikaan kun Etelä-Suomen kouluissa on hiihtoloma.

Syyslomatärppi: Taikuri ja kadonnut kuningasrubiini

Muumimaailman syystapahtuma luo perheille kirjaimellisesti satumaiset puitteet lähteä nauttimaan Kailon saaren syksyisestä luonnosta ja tunnelmasta, jonka lokakuu tuo mukanaan. Ei ehkä niin aurinkoista, mutta vähän HURJEMPAA.

Muumimaailman syystapahtumalle antaa punaisen langan Tove Janssonin tuotannosta tuttu tarina Taikurista ja hänen kadonneesta kuningasrubiinistaan, jota etsitään yhdessä lasten kanssa.

Syystapahtumalle antaa punaisen langan Tove Janssonin tuotannosta tuttu tarina Taikurista ja hänen kadonneesta kuningasrubiinistaan, jota etsitään yhdessä yleisön kanssa. Tarinan keskeisten roolien, Taikurin ja Pantterin, hahmot nähdään Muumimaailmassa nyt jo toista kertaa syksyllä 2019.

​​​​​​​Millainen tarina on Taikuri ja kadonnut kuningasrubiini?

​​​​​​​– Kaikkihan alkaa siitä kun Muumipeikko löytää mustan hatun, joka osoittautuu Taikurille kuuluvaksi, kertoo Muumimaailman Ann-Karin Koskinen muttei paljasta juonesta enempää. 

– Koska seikkailun aikaan on syksy, halusimme hyödyntää vuodenajan erilaisuutta myös tarinassa. Taikuri ja hänen pantterinsa ovat aika tuimia hahmoja ja sopivat siksi niin hyvin nimenomaan syksyyn.

Taianomaiseen teemaan pääsee virittäytymään myös Niiskun keksintöpuistosta löytyvässä Taikuripajassa. Pajassa voi syventyä silmänkääntöteppujen kiehtovaan maailmaan ja oppia muutaman tempun itsekin.

Yhteensä syksyn aukiolopäiviä tulee olemaan kuusi: 12.–13. lokakuuta17.–20. lokakuuta sekä 26.–27. lokakuuta

LISÄTIEDOT JA LIPUT

Yhteistyökumppanina Muumimaailma
Teksti Liina Komi. Kuvat ja video Muumimaailma

Julkaistu | Päivitetty