Talviaktiviteetteja tarjolla Turussa

Lumi narskuu ihanasti jalkojen alla talvisessa Turussa. Nyt jos koskaan kannattaa suunnata erilaisten talviaktiviteettien pariin! Sivakoi lenkki Impparissa tai käy testaamassa Kupittaan letkeää luistelumatoa. Lue alta vinkkimme onnistuneeseen talvipäivän viettoon Turussa!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Impivaara, turkulaisen hiihtokansan suosikki

Kun haluat lähteä nauttimaan hiihtämisestä, käy se helposti Impivaarassa. Vain neljän kilometrin päässä kaupungin ytimestä sijaitsee Impivaara, tuttavallisemmin Imppari. Mikä parasta, Impparissa voi vuokrata edullisesti myös sukset ja monot pariksi tunniksi. Suksivuokraamon löydät Impivaaran jalkapalloiluhallin takaa osoitteesta Eskonkatu 1.

Impivaaran suksivuokraamo
Turun Latu: Vuokrattavat retkeilyvälineet
Turun kaupungin latuinfo

Hokkarit vai taitoluistimet?

Turun keskustan tuntumassa on tarjolla parikin mahtavaa ulkoluistelupaikkaa. Joko olet käynyt viilettämässä pitkin Kupittaan leppoisaa luistelumatoa tai kaarrellut Parkin jääkentällä? Myös luistimia on mahdollista vuokrata niin Kupittaalla kuin Parkillakin. Päästä sisäinen kiirakorpesi esiin ja kokeile miten piruetit ja valssihypyt irtoavat.

Parkin luistelukenttä
Kupittaan luistelumato
Luonnonjääkentät Turussa

Pulkkamäkeen

Jos jokin on hauskaa, niin pulkalla laskeminen. Tässä on talvilaji, joka sopii ihan kaikenikäisille vauhtihirmuille. Turusta löytyykin monta virallista pulkkamäkeä. Toivotaan, että hyvä lumitilanne jatkuu myös lounaisrannikolla mahdollisimman pitkään, niin ehdit tämän talven aikana testata, vaikka kaikki kaupunkimme pulkkamäet. Kuka on ekana mäessä?

Turun pulkkamäet

Rinteet kutsuvat

Hirvensalosta löytyy talvinen klassikko Hirvensalon hiihtokeskus, joka on palvellut laskettelijoita jo vuodesta 1964. Hirvensalossa on useampi rinne, suksivuokraamo sekä mahdollisuus yksityiseen tuntiopetukseen. Hiihtokeskuksesta löytyy myös pulkkamäki sekä lastenmäki, joten talviriemuja on tarjolla koko perheelle.

Jos aikaa on enemmän, tunnin matkan päästä löytyy Teijo Ski & Action Park. Teijosta löytyvät rinteet ja suksivuokraamo sekä paljon muuta kivaa. Teijo Skistä on mahdollista vuokrata myös murtomaasuksia. Alueella on lisäksi pari kivaa laavuakin, joilla voi hengähtää laskettelun lomassa.

Hirvensalon hiihtokeskus
Teijo Ski & Action Park

Vuokraa lumikengät

Tiesitkö, että Turun kaupunki vuokraa liikuntavälineitä? Suksien ja luistinten lisäksi voi halutessaan vuokrata lumikengät ja lähteä seikkailemaan nietosten keskelle. Lumikenkäily on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen talviaktiviteetti.

Turun kaupungin liikuntavälinevuokraamo
Turun Latu: Vuokrattavat retkeilyvälineet

 

Ruissaloon lenkille

Ruissalo on upea paikka vuoden ympäri. Talvella kannattaa lähteä Ruissaloon kävelylenkille ja nauttia saaren kauniista lumisista maisemista. Ruissalossa on ihania kahviloita, jotka palvelevat myös talvella. Käy testaamassa Punaisen tuvan isot munkit tai poikkea tunnelmalliseen Honkapirttiin nauttimaan hernekeittoa ja pannaria. Kannattaa maistaa myös Honkapirtin herkullisia laskiaispullia.

Punainen tupa
Honkapirtti

Huom! Tarkistathan aukioloajat ja muut ajantasaiset tiedot aina kohteen omilta sivuilta.

Lisätiedot

Teksti Susanna Pietilä. Kuvat Kathleen Cusack ja Pekka Vallila.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?