Turussa tapahtuu ympäri vuoden.

Tästä löydät ajankohtaiset ilot ja menot, joista kannattaa juuri nyt innostua. Mene, koe, näe!

Aura Fest

Järjestyksessään jo kymmenennen kerran järjestettävä Aura Fest juhlitaan tulevana kesänä 31.7.–1.8.2020 tuttuun tapaan Turun Kupittaanpuistossa. Tulevana kesänä luvassa on jälleen tasokas kattaus kotimaisia ja ulkomaalaisia tähtiesiintyjiä keskellä kauneinta Turkua. Festivaalialue sijaitsee kävelymatkan päässä Turun keskustasta, palveluiden keskiössä. Heittäydy mukaan Aura Festin tunnelmaan ja anna fiiliksen viedä!

Kalevan kisat 2020

Vuosittain järjestettävät Kalevan kisat saapuvat Turkuun 13. kerran, kun yleisurheilun Suomen mestaruuksista kilpaillaan Paavo Nurmen stadionilla 13.–16.8.2020. Kisat huipentavat kotimaisen yleisurheilukesän, ja mestaruuksista kisataan 42 eri lajissa.

Olohuone 306,4 km² -kaupunkitaidefestivaali

Olohuone 306,4 km² on vuosittainen kaupunkitaidetapahtuma, joka järjestetään elokuussa Turussa. Kaikille avoin ja eri taiteenaloja yhdistävä tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden kokea taidetta yllättävissä paikoissa ja tilanteissa. Olohuone kannustaa ihmisiä osallistumaan taiteeseen ja näkemään asuinympäristönsä toisin.

Paavo Nurmi Festivaali

Paavo Nurmi Festivaali juhlistaa ja kunnioittaa suurjuoksija Paavo Nurmen muistoa Turussa järjestettävillä festivaaliviikoilla. Festivaali käsittää useita eri urheilu​​tapahtumia. Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 100 vuotta Nurmen ensimmäisistä olympiajuoksuista Antwerpenin olympialaisissa. Urallaan Nurmi voitti olympiakisoissa yhdeksän kultaa ja kolme hopeaa.

Turun linnan turnajaiset

Näyttävien historiallisten taistelulajien sikermä on nyt avoimen mestaruuskilpailu ja Suomenmestaruuskilpailun muodossa Turussa, kestäen torstaista sunnuntaihin 20.-23.8.2020 mahtavissa puitteissa historiallisella Turun Linnalla. Mukana kilpailulajeina myös pitkämiekka ja buhurt. Kilpailun ajaksi myös linna herää täyteen eloon teemoitettujen kierrosten ja mahtavan ohjelman myötä. Alueelle nousee myös ajan henkeen sopivien myyjien alue josta varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Myös monenmoista ajan henkeen sopivaa ruokaa on tarjolla nälkäisille kilpailuvieraille alueella. Taistelualueelle ja markkina-alueelle on yleisöllä vapaa pääsy.

Turku Animated Film Festival

Turku Animated Film Festival, tuttavallisemmin TAFF, on mitä hurmaavin kansainvälinen animaatioelokuvafestivaali. Luvassa on jälleen lumoavia lyhytanimaationäytöksiä ja roppakaupalla kansainvälistä festivaalitunnelmaa. Järjestyksessään viides Turku Animated Film Festival järjestetään 26.-28.8.2020.

Saaristo Open

Saaristo Open jatkaa uudistumistaan: tänä vuonna festivaali järjestetään kaksipäiväisenä. Festivaali on vakiinnuttanut paikkansa niin paikkakuntalaisten kuin ulkopaikkakuntalaisten keskuudessa. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna 28.–29.8.2020. Live-musiikki soi koko festivaalin aukioloajan kahdelta lavalta.

FightBack Run

FightBack Run on entisen huippu-urheilijan Pekka Hyysalon järjestämä juoksutapahtuma. FightBack Run juostaan syyskuun ensimmäisenä lauantaina Aurajoen rantamilla. Perusmatkana on 2,7 km ja sen voi juosta useamman kerran, jolloin matkasta tulee pitempi. Lisäksi mukana on n. 300 metrin matka liikuntarajoitteisille, joille osallistuminen FightBack Runiin on maksutonta.

New Performance Turku Festival

New Performance Turku Festival on helppo tapa tutustua performanssitaiteen kiehtovaan maailmaan. Festivaali niputtaa yhteen mielenkiintoisia taiteilijoita, näkökulmia ja kohtaamisia ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Performanssitaide on taiteenlajina valtavan monialainen, ja täällä siitä saa aika hyvän puraisun. Festivaali on maksuton ja soveltuu kaiken ikäisille, joten rohkeasti vaan tutkimaan!

Konstrundan – Turunmaan taidekierros

Konstrundanin aikana taitelijat, käsityöläiset ja muotoilijat avaavat työhuoneensa yleisölle. Kahtena Konstrundan-päivänä voit vierailla rannikkoalueiden taitelijoiden työhuoneissa ja imeä itseesi luovuutta, etsiä inspiraatiota ja herättää aistisi. Konstrundan on elämys niin kävijöille kuin taiteilijoille. Tapahtuman kotisivut antavat lisätietoja taiteilijoista, työhuoneista ja ohjelmasta.

Turun päivä

Turun päivän viikonloppuna Turku täyttyy tapahtumista! Turun päivää on vietetty vuodesta 1961 lähtien monipuolisella ohjelmalla, joka huipentuu perinteeksi muodostuneeseen ilotulitukseen Samppalinnanmäellä klo 21. Vuonna 2020 Turun päivää vietetään sunnuntaina 20. syyskuuta. Viikonlopun ohjelmasta löytyy tarjontaa niin musiikista, tanssista, urheilusta kuin historiasta kiinnostuneille turkulaisille.

Turku Grand Cocktail Weekend

Jo kolmatta kertaa järjestettävä Grand Cocktail Weekend ja lukuisat maailmanluokan baarimestarit valloittavat jälleen Turun upeat cocktailbaarit. Kolmipäiväinen tapahtuma levittäytyy ympäri kaupunkia, kun huipputasoiset baarimestarit ympäri Eurooppaa saapuvat vierailulle yhteentoista turkulaiseen baariin.

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat

Koe taianomainen joulutunnelma Turun Vanhalla Suurtorilla neljänä viikonloppuna 28.‒29.11., 5.‒6.12., 12.‒13.12. ja 19.‒20.12.2020 klo 11–17. Vanhan Suurtorin joulumarkkinoiden perinteinen tunnelma, jouluiset tuoksut, sadut, tanssi, musiikki ja notkuvat myyntipöydät kutsuvat koko perheen viihtymään.

Stand Up, Turku!

Stand Up, Turku! -komiikkafestivaali valtaa jälleen Turun 4.-6.2.2021, jolloin juhlitaan festivaalin 15 v. synttäreitä! Lisätietoa festivaalista löytyy tapahtuman kotisivuilta.

Jokisataman avajaiset

Vuonna 2021 Jokisataman avajaiset järjestetään 27.−30.5.2021, jolloin juhlitaan Jokisataman avajaiset 10+1 -juhlavuotta. Pitkä tapahtumaviikonloppu tarjoaa mielenkiintoista ohjelmaa Turun kaupungin ja paikallisten yhteistyötahojen toimesta. Mikä olisikaan parempi tapa avata kesäkausi kuin ihanan aurinkoinen jokiranta ja monipuolinen ohjelma, josta löytyy varmasti kaikille jotain tekemistä!

Neitsytperunafestivaali

Turun Neitsytperunafestivaali on varhaisperunan asialla jo kymmenettä kertaa 11.-12.6.2021. Festivaalilla ajetaan Suomen upean ja ainutlaatuisen varhaisperunan asiaa syömällä perunaruokia iloisessa seurassa ja letkeän ohjelman ryydittämänä.

Keskiaikaiset markkinat

Keskiaikaiset markkinat on Turun Vanhalla Suurtorilla järjestettävä Suomen suurin keskiaika- ja muinaistapahtuma. Keskiaikaisen Turun sydämessä toritunnelman luovat markkinakojujen rivistöt, joissa koti- ja ulkomaiset myyjät kauppaavat käsityötuotteita sekä keskiaikaisia herkkuja. Työnäytösalueella voit ihastella käsityöläisten taidonnäytteitä. Keskiaikaiset markkinat tarjoavat viihdettä koko perheelle!

Ruisrock

Ruisrock on yksi Suomen johtavista ja vanhimmista kulttuuritapahtumista. Se juhlitaan Turussa, Ruissalon luonnonkauniissa Kansanpuistossa. Ruisrock 2020 on valitettavasti jouduttu perumaan koronavirustilanteen vuoksi. Kaikilla Ruisrockiin 2020 lipun ostaneilla on mahdollisuus käyttää lippu sellaisenaan ensi vuoden festivaalilla. Lipun voi myös palauttaa ja saada rahat takaisin lippukaupan palvelumaksua lukuun ottamatta. Lisätietoa löytyy Ruisrockin nettisivuilta.

Down By The Laituri

Down By The Laituri -kaupunkifestivaali kasvaa ja kehittyy! Tuomiokirkkotorin kulttuurihistorialliselle alueelle rakentuvat entistäkin laadukkaammat ja korkeatasoisemmat puitteet, joissa paikalle saapuvan yleisön on mahdollista viettää rentoja ja musiikin täyteisiä festivaalipäiviä. Artistikattaus on monipuolinen ja nimekäs. Lisäksi tarjolla on huippulaadukkaat ravintolapalvelut ja esillä mielenkiintoista taidetta.

Challenge Turku

Challenge Turku tuo kansainvälisen triathlonkilpailun Turkuun ja Aurajoen ikoniseen jokirantaan. Vaikka kilpailu kokoaa maailmanluokan triathlonammattilaisia ja suomalaisia kärkinimiä kilpailemaan voitosta, on Challenge Turku myös koko perheen urheilutapahtuma. Osallistumisen kynnys on matala, sillä matkoja löytyy kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille!

Archipelago Sea Jazz

Archipelago Sea Jazz on ainutlaatuinen neljän festivaalin sarja, joka kutsuu saariston intiimiin tunnelmaan ja huippumusiikin pariin kesällä 2021. Merellinen festivaalikokonaisuus kokoaa jazzin ystävät tunnelmoimaan Kemiönsaareen, Korppooseen, Turun Ruissalon Telakalle sekä Maarianhaminaan. Maailmanluokan jazzia sekä saariston romantiikkaa: sitä on Archipelago Sea Jazz.