Tekemistä lapsiperheille syyslomalla x 8

Täydellinen syysloma Turussa sisältää sopivasti sekä rentoilua että vähän äksöniä. Tässä syysloman iloksi muutama erittäin kiva idea, joista innostuu koko perhe.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Seikkisrockin risteily

Lasten oma rockfestivaali Seikkisrock on Turussa kesän kovin juttu, ainakin jos perheen mineiltä kysytään. Mitä jos lempparifestarin hilpeän menon ja meiningin voisi kokea uudestaan nyt syksyllä – ja vieläpä laivalla?

Seikkisrock goes Viking Line (6.10.) on täynnä livemusiikkia ja seikkailuja Ville Vikingin, Boogie Oravan ja Riffi Ilveksen seurassa. Eli jokaisen vekaran unelmaristeily.

WWW

2Muumimaailman syystapahtuma

Muumipeikko löytää Taikurin hatun, ja siitä alkaa huima seikkailu syksyisessä Muumimaailmassa. Taikuri ja kadonnut kuningasrubiini -seikkailun merkeissä Muumimaailma on auki peräti kolmena viikonloppuna lokakuussa. Luksusta!

Ei vielä lippua? Klikkaa tästä:

3Kierrokset Turun linnassa

Turun linna on vaikuttava näky, mutta vaikuttavia ovat myös sen sisälleen kätkemät tarinat. Visiitti linnassa on oikea mielikuvitusretki, ja syysloman aikaan järjestetäänkin huisin kivoja opastettuja kierroksia.

Syyslomalla 12.10.–27.10. :

  • Pikkuritarikierrokset ti–su klo 11 ja 14
  • Keskiaikakierrokset ti–su klo 12.15
  • Historian kauheuksia kouluikäisille (K11) ti–su klo 16.30

4Kylpyläloma Caribiassa

Kylpyläloma! Jos porealtaassa lilluminen ja spassa kölliminen eivät vedä viimeisiäkin stressin rippeitä takaraivosta, niin ei sitten yhtään mikään.

Syyslomalla Caribiassa työnjako on selkeä: aikuiset pääsevät rentoutumaan ja lapset pulikoimaan sydämensä kyllyydestä. Pehmoisen hotellisängyn ja kylpylän väliä voi suhata niin kauan, kunnes kroppa ja mieli ovat ihan töttöröö.

5SuperPark

Syyslomalla voi virkistää kehoa ja mieltä kylpylän lisäksi myös SuperParkissa, joka löytyykin sopivasti yllämainitun Caribian yhteydestä. SuperParkiin voi suunnata säällä kuin säällä, ja saman katon alla pääsee hyppimään trampoliinilla, kiipeilemään kilpaa korkeuksiin ja haastamaan kaverit polkuautokisoissa. Täällä touhutessa todellakin tulee hiki!

6Museot syyslomalla

Syyslomalla Aboa Vetus & Ars Novassa museon näyttelyt tarjoavat ihmeteltävää, tekemistä ja tutkimista kaikenikäisille 17.–20.10.

Syyslomaohjelmaa löytyy Apteekkimuseosta ja Qwenselin talosta 17.–20.10. Luvassa mm. opastuksia, leikkimistä lasten apteekissa sekä kiinnostava Musiikki historiallisille soittimille -konsertti.

Syyslomapäiviä vietetään myös Kuralan kylämäessä 17.–18.10. sekä Biologisessa museossa, jonka työpajassa pääsee tekemään puisia taikariipuksia 19.–20.10.​​​​​​​


7Rentoa shoppailua

Kotisohvalla velttoilu kyllästyttää, ulkona sataa vettä ja kaikki ärsyttää? Suuntaa hyvä ihminen kaupoille tuulettumaan. Liikkeissä on yllättävän rentouttavaa käydä ihan muuten vaan haahuilemassa ja hiplailemassa, kun kerrankin sellaiseen on aikaa.

Suuntaa vaikka tänne: KUI Design, Hansakortteli, PUF Design Market, ja Skanssi. Tsekkaa myös superkivan Midas Kultasepät -liikkeen käsityönä valmistetut korut. Täällä on myös mitä ihanin palvelu!


8Flowpark

Seikkailuhuvipuisto Flowpark tarjoaa hillittömän hauskaa ja toiminnallista ajanviettoa koko perheelle. Tasapainoile nuoralla, kapua esteiden yli ja loiki liaanilla kuin Tarzan.

Radat on värikoodattu vaikeusasteen mukaan, joten haastetta löytyy kaiken tasoisille kiipeilijöille. Myös pienimmät flowparkkaajat on huomioitu omilla radoilla, eli kukaan ei jää paitsi huimasta menosta.

Julkaistu | Päivitetty