Tekemistä lasten kanssa ulkona x 4

Kivaa tekemistä lasten kanssa, mutta mielellään ulkona? Päivä hujahtaa nopeasti erilaisissa seikkailupuistoissa ja ulkoilusaarilla uiden ja leikkien.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Flowpark

Seikkailuhuvipuisto Flowpark tarjoaa hillittömän hauskaa ja toiminnallista ajanviettoa koko perheelle. Tasapainoile nuoralla, kapua esteiden yli ja loiki liaanilla kuin Tarzan. Täällä saa päästää sisäisen apinansa valloilleen ja ylittää itsensä. Seikkailuradat on rakennettu eläviin puihin, ja flowparkkaamaan pääsee jopa kahdenkymmenen metrin korkeuteen – jos siis uskaltaa!

Radat on värikoodattu vaikeusasteen mukaan, joten haastetta löytyy kaiken tasoisille kiipeilijöille. Myös pienimmät flowparkkaajat on huomioitu omilla radoilla, eli kukaan ei jää paitsi huimasta menosta.

2JukuPark

Vesipuisto JukuParkissa pääsee sukeltamaan merirosvohenkiseen allasparatiisiin vain muutaman kilometrin päässä Turun kauppatorilta. Puistoon on hyvät kulkuyhteydet paikallisbusseilla. 

Paikan päällä voi hypätä hurjaan Free Fall -liukumäkeen tai vauhdikkaaseen Boomerang-rengasliukuun tai pomppia pomppulinnoissa. Merirosvosaaren matala allas tarjoaa puuhaa pienemmille vesipedoille. Uiskentelujen välissä voi ruokailla puiston omassa ravintolassa tai nauttia vaikkapa jäätelökaffet altaan reunalla. Vieraille on reilut lekottelualueet aurinkotuoleineen, ja koska ollaan Suomessa on paikan päällä myös saunat.

3Seikkailupuisto

Kun haluaa viihtyä vekaroiden kanssa helposti ja mukavasti Turussa, Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto eli Seikkis on varma nakki. Tämä temmeltäjien paratiisi kutsuu leikkimään ja liikkumaan vuodenajasta riippumatta, ja erilaisia leikki-, kiipeily- ja kikkailurakenteita on niin taaperoille kuin kouluikäisillekin. Kesäkuumalla voi viilentyä suihkusienen alla ja kahluualtaassa.

Pääsmaksuttoman ison leikkipuiston lisäksi Seikkiksessä on tarjolla lastenkulttuuritapahtumia kuten teatteriesityksiä, taidepajoja ja muskareita. Samalla reissulla kannattaa kurkata myös lintulammikko ja Liikennekaupunki toisella puolen Kupittaanpuistoa.

4Vepsä ja muut ulkoilusaaret

Vepsän saaren vaaleasta hiekkarannasta ja pikkuisista puumökeistä ei uskoisi, että kyseessä on entinen salakuljettajien piilopaikka. Nykyään Vepsässä pääsee maistamaan saaristoelämää vain tunnin merimatkan päässä Aurajokirannasta. Saarella voi käydä kätevästi pyörähtämässä päiväreissulla, mutta se sopii myös yön yli retkeilyyn.

Turun kaupungilla on Vepsän lisäksi kaksi muutakin ulkoilusaarta: Pähkinäinen ja Maisaari. Näihin saariin liikennöi ilmainen yhteysalus M/S Isla Rymättylän Haapalasta.

Julkaistu | Päivitetty